Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Syrianska IF Kerburan

Följ

Syrianska IF Kerburan

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Syrianska IF Kerburan
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Syrianska IF Kerburan
Adress Narvavägen 90
Postadress 72468 VÄSTERÅS
Telefon 021358868
E-post info@syrianskaif.com
Orgnr 878001-8308

Om Syrianska IF Kerburan

Syrianska IF är en klubb med en lång och anrik historia. För närmare 40 år sedan så startades klubben av ett kompisgäng som ville spela fotboll lite då och då. Fram till idag har klubben utvecklats enormt och Syrianska IF är numera en av länets mest framgångsrika och högst rankade föreningar.

Historien om fotbollsklubben Syrianska IF började redan år 1977 då Syrianska Kulturföreningen (SKF) bildades. Fotbollen var då en sektion inom kulturföreningen och laget hette då Kerburan SK.

Namnet “Kerburan” kommer från den byn i östra Turkiet där de flesta av syrianerna som immigrerat till Västerås härstammar ifrån.

De första två åren spelade man i de lokala korpserierna innan man 1979 för första gången registererades för seriespel.

Inför säsongen 1993 ändrade man det gamla namnet Kerburan SK till dagens Syrianska IF Kerburan. Därmed blev man också en renodlad idrottsförening. Syrianska IF – som klubben i folkmun kallas – är idag en av länets högst rankade klubbar på herrsidan.

Jorden är faktiskt så stor att det finns något som heter avstånd, men i Syrianska IF krymper världen när människor möts.

Mångfald och olikheter berikar vårt samhälle – det vet vi. Det är därför vi bryr oss så mycket om människor. Syrianska IF är symbolen för hur människor förenas och finner glädje tillsammans.

Vår förhoppning är att tillvarata och ge utrymme för allas unika egenskaper. I Syrianska IF ska man känna sig sedd och respekterad för den man är, och inte för den omgivningen vill att man ska vara. Vi bygger broar människor emellan. Alla ska känna sig välkomna till Syrianska IF, och väl i klubben ses man, oavsett roll, som en ambassadör för Syrianska IF med ett stort ansvar på att alltid föregå med gott exempel. Ett möte med Syrianska IF ska vara ett möte man minns med en positiv känsla och gör att vi vill mötas igen. Syrianska IF – Laget för alla!

Allmän klubbfakta
Grundad: 1977
Hemmaarena: Wenströmska IP
Årets idrottsklubb i Västerås: 2003
Västmanländska Cupsegrare: 2000, 2006, 2013
Första seriematchen: 22:a april 1979
Första motståndaren: KFUM Arboga
Första målet: Paolo M Cabrera
Flest antal säsonger: Engin Akkurt, 16 st.
Flest gjorda mål: Erik Acar, 155 st.
Målrikaste säsong: 2000, 101 mål (division 5)
Publikrekord: 6 441, mot Västerås SK FK 5/9 -2010 (Division 1 Norra)
Största segern: 12-0 mot Västerås FK (1995