FÖLJ OSS PÅ VÄGEN TILLBAKA!

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

 

 

Nyheter


21
mar
Syrianska IF - Västerås SK FK 1-2 (1-1)
Ledning tappades till förlust i försäsongsderbyt
Ett hårt skadedrabbat Syrianska sköt mest och skapade flest målchanser - men föll till slut i ett spelmässigt jämnt försäsongsderby mot lokalkonkurrenten Västerås SK FK. Jonathan Bahar gav de rödgula ledningen redan i den fjärde minuten, men VSK vände på steken och vann på Parken.

20
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - Västerås SK FK
Nystart i derbyt för skadedrabbat Syrianska
En händelserik vecka ska avrundas med ett lördagsderby mot lokalkonkurrenten Västerås SK FK. Derbyt blir början på något nytt för ett Syrianska som hittills haft en resultatmässigt tung försäsong. Nu startar man om från ruta ett - och det mot en grönvit granne som inte vunnit en fotbollsmatch sedan oktober ifjol.

19
mar
Engelsk mittfältare förstärker truppen:
Nathan Hands klar för spel i Syrianska
Syrianska förstärker truppen med en engelsk mittfältare. Klubben har tecknat ett avtal med 26-årige Nathan Hands - ett avtal som sträcker sig över den kommande säsongen. Engelsmannen är fostrad i akademiverksamheterna i Birmingham City och Wolverhampton Wanderers men kommer närmast från den småländska division 3-klubben Gullringens GoIF där han spenderade fjolåret.

18
mar
Nytt vid rodret för representationslaget:
Kalle Granath klar som ny huvudtränare
Syrianska har gjort förändringar i representationslagets tränarteam. Nu står det klart att Kalle Granath tar över som ny huvudtränare. 39-åringen tillträder omgående efter att ha tecknat ett avtal gällande den kommande säsongen. Teamet kommer kompletteras med assisterande tränare och målvaktstränare.

17
mar
Landslagsaktuell målvakt klar för Syrianska:
Housnein Agodomou kontrakteras av klubben
Syrianska har jagat målvakter på transfermarknaden under en tid. Nu har man hittat rätt. Klubben har tecknat avtal med Housnein Agodomou över den kommande säsongen. 21-åringen är fostrad i AFC United och Vasalund men kommer närmast från norska Hammerfest FK efter ett par år som utlandsproffs.

16
mar
Syrianska gör förändringar i tränarteamet:
Klubben bryter avtalet med Fredrik Giesecke
Syrianska och representationslagets huvudtränare Fredrik Giesecke går skilda vägar. Klubben, och dess ledning, har haft fullt förtroende för tränarteamet men tillsammans har man enats om att bryta avtalet med omedelbar verkan för att på så sätt möjliggöra en förändring i seniorverksamheten.

14
mar
Syrianska IF - MD FF Köping 1-2 (1-1)
Hemmaförlust efter sent baklängesmål
Ett rejält skadedrabbat Syrianska kom inte alls upp i nivå i lördagens hemmamöte med division 3-laget MD FF Köping. Ett segt och slitet hemmalag tog visserligen ledningen - Allan Kosik nätade i den första halvleken - men gästerna vände och vann, inte helt orättvist, efter ett sent avgörande.

13
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - MD FF Köping
Den rödgula formen ska vässas ytterligare
Syrianska fick till ett välbehövligt trendbrott då årets första seger - 1-0 hemma mot Sundbyberg - inkasserades i onsdags. Under lördagen får de rödgula chansen att vässa formen ytterligare. Division 3-laget MD FF Köping gästar Swedbank Park i en match där Syrianska är fortsatt hårt skadedrabbat.

11
mar
Syrianska IF - Sundbybergs IK 1-0 (1-0)
Barlays hörnmål gav årets första rödgula seger
Syrianska fixade årets första seger via 1-0 (1-0) hemma mot Sundbybergs IK under onsdagen. Samuel Barlay blev rödgul matchvinnare då han tryckte in försäsongsmötets enda mål efter en hörna i den 20:e minuten. Hemmavinsten var - trots den knappa marginalen - tämligen komfortabel.

10
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - Sundbybergs IK
Huvudstadslag gästar i nytt försäsongsmöte
Syrianska är inne i en period med tätt matchande och under onsdagskvällen är det dags för ett nytt försäsongsmöte hemma på Swedbank Park. Huvudstadslaget Sundbybergs IK - topplag i Division 3 - kommer på besök när de rödgula vill vässa formen med en månad kvar till seriepremiären.

7
mar
Syrianska IF - IK Sleipner 0-2 (0-1)
Tre utvisningar satte stopp för Syrianska
En svag domarinsats hamnade i fokus när Syrianska gästades av IK Sleipner - favorittippade i Division 2 Södra Svealand - under lördagen. Tre rödgula utvisningar (!) blev inte helt ologiskt matchavgörande då ett decimerat hemmalag förlorade (0-2) på ett blåsigt och svårspelat Swedbank Park.

6
mar
PRE-GAME: Syrianska IF - IK Sleipner
Özer på återbesök - mot sin moderklubb
Mittfältaren Philip Özer har de senaste åren varit en av Syrianskas mest lojala spelare. Under fjolårets sommaruppehåll lämnade han dock Västerås för universitetsstudier på annan ort. Under lördagen återvänder 19-åringen till Swedbank Park med sitt nya lag för ett försäsongsmöte mot moderklubben.

1
mar
Syrianska IF - IFK Aspudden-Tellus 3-5 (1-1)
Rödgul hemmaförlust efter defensiv kollaps
Syrianska öppnade piggt men tappade sedan allt och lite till i söndagens hemmamöte med IFK Aspudden-Tellus. En defensiv kollaps - med ett oengagerat och stundtals riktigt svagt försvarsspel - bidrog starkt till att de rödgula föll med 3-5 (1-1) i spöregnet på Swedbank Park.

28
feb
PRE-GAME: Syrianska IF - IFK Aspudden-Tellus
Jakten på årets första seger fortsätter i helgen
Efter tre vinstlösa försäsongsmatcher jagar Syrianska fortfarande årets första seger. Under söndagseftermiddagen gästas de rödgula av fjolårets seriekollega IFK Aspudden-Tellus hemma på Parken - ett möte där Syrianska vill hitta formen och få spelet att stämma i större utsträckning än tidigare.

25
feb
Ny avsparkstid för söndagens match:
Matchstart kl. 17:00 på Swedbank Park
Söndagens försäsongsmöte med fjolårets seriekollega IFK Aspudden-Tellus har fått en ny avsparkstid. Matchen - som tidigare var planerad till klockan 12:00 - kommer att starta klockan 17:00 på Swedbank Park med anledningen av den nya starttiden för Västerås SK FKs cupmatch på samma arena.

24
feb
OBS! OBS! OBS!
Telefoniproblem på klubbkansliet!
Klubbens kansli har för tillfället problem med telefonin! En felsökning pågår just nu av leverantören och förhoppningsvis kan problemet åtgärdas inom kort. Fram till dess nås kansliet - och klubbens personal - per e-post. E-postdress till klubbkansliet är info@syrianskaif.com .

21
feb
Assyriska FF - Syrianska IF 2-2 (1-2)
Surt bortakryss efter sent baklängesmål
Syrianska jagade årets första seger och var på god väg att inkassera en sådan - men efter ett baklängesmål i slutminuterna fick de rödgula nöja sig med ett bortakryss mot ett för dagen väldigt ungt Assyriska FF. Alexander Persson-Njie och provspelande Sunday Bale gjorde målen i 2-2-mötet.

20
feb
PRE-GAME: Assyriska FF - Syrianska IF
Bortamatch under lördagseftermiddagen
Syrianska jagar fortfarande årets första vinst efter två raka förluster i försäsongsmatchandet. Under lördagseftermiddagen väntar ett en ny bortaresa till Södertälje Fotbollsarena och denna gång är det ett ungt och något reservbetonat Assyriska FF som står för det rödgula motståndet.

10
feb
Nytt motståndarlag väntar i seriespelet:
Avesta AIK ersätter Valsta Syrianska IK
Ett nytt motståndarlag väntar i seriespelet för våra rödgula. Valsta Syrianska IK kommer inte till spel i Division 2 Norra Svealand och ersätts av dalalaget Avesta AIK som får en friplats. Avesta blir alltså det lag som står för motståndet på Swedbank Park i omgång 4 och uppe i Dalarna i omgång 17.

7
feb
Syrianska IF - Upsala IF 0-1 (0-0)
Ineffektivt Syrianska nollade på Parken
Lördagens försäsongsmöte med seriekollegan Upsala IF hemma på Parken blev en inte allt för välspelad tillställning. Syrianska var spelförande men lyckades inte förvalta de chanser som skapades framåt. Istället drog gästerna det längsta strået med matchens enda mål i den 67:e minuten.

6
feb
PRE-GAME: Syrianska IF - Upsala IF
Försäsongsmatchande på hemmaplan
Dryga två veckor efter premiärförlusten i försäsongsmatchandet - 1-4 borta mot superettaklubben Syrianska FC - väntar årets första hemmamatch under lördagseftermiddagen. Våra rödgula gästas av den kommande motståndaren i seriepremiären, Upsala IF, i ett möte på Swedbank Park.

31
jan
Cupframgångar för flera ungdomslag:
Rödgul finalvinst gav guld på hemmaplan
Flera av våra rödgula ungdomslag cupspelade under lördagen - och det med stora framgångar! Allra bäst gick det för ett av klubbens P06-lag som gick hela vägen till en stark turneringsseger efter en stabil finalseger (4-1) mot Hammarby. Även P05:ornas fina insats i huvudstaden bör nämnas.

29
jan
Ungdomslag arrangerar egen futsalcup:
En del av klubbens framtid matchar i helgen
Klubbens duktiga P06-lag arrangerar en egen futsalcup inne i Wenströmska gymnasiets sporthall under lördagen. 16 lag kommer till spel under heldag fylld med inomhusfotboll. Två andra rödgula årskullar är även de i farten under helgen med cupspel respektive seriespel i futsal.

24
jan
Syrianska FC - Syrianska IF 4-1 (2-1)
Klar bortaförlust i försäsongspremiären
Ett ungt Syrianska drabbade samman med ett övermäktigt motstånd i försäsongspremiären. Trots en godkänd insats kunde superettalaget Syrianska FC vinna med klara 4-1 på ett kylslaget Södertälje Fotbollsarena. Alexander Persson-Njie blev bortalagets enda målskytt under lördagen.

23
jan
PRE-GAME: Syrianska FC - Syrianska IF
Försäsongsmatchandet inleds på allvar
Med dryga tre månader kvar till seriepremiär drar Syrianska igång försäsongsmatchandet på allvar under lördagseftermiddagen. Superettaklubben Syrianska FC står för motståndet i ett tufft och svårspelat bortamöte på Södertälje Fotbollsarena.

18
jan
Syrianska IF kallar medlemmar till årsmöte
Klubbledningen för Syrianska IF kallar medlemmar till årsmöte i Syrianska Kulturcentrets lokaler på Narvavägen 90. Årsmötet hålls söndagen den 8:e februari med start klockan 16:00. Varmt välkomna!

16
jan
Mittfältare förlänger sitt rödgula kontrakt:
Alexander Persson-Njie stannar i klubben
Mittfältaren Alexander Persson-Njie stannar i klubben ytterligare en säsong. 23-åringen har tecknat ett nytt avtal med de rödgula och blir en del av representationslagstruppen även detta år. Alex anslöt till Syrianska från moderklubben Enköpings SK FK inför fjolårssäsongen.

15
jan
Nu har spelprogrammet fastställts:
Lördagsmatch i premiäromgången
Spelprogrammet för årets upplaga av Division 2 Norra Svealand är nu fastställt. För Syrianskas del väntar alltså en bortamatch mot nykomlingen Upsala IF i premiäromgången - ett möte som spelas lördagen den 11:e april med avspark redan klockan 12:00 på Österängens konstgräs i Uppsala.

7
jan
SvFF presenterar förslag till spelprogram:
Nykomling på bortaplan i seriepremiären
Svenska Fotbollförbundet har idag presenterat ett förslag till serieprogram för den kommande säsongen. För Syrianskas del väntar ett lurigt bortamöte med nykomlingen Upsala IF i seriepremiären som är planerad att spelas helgen 11-12 april. Hemmapremiären sker veckan efter då Nacka FF - som flyttats över från Division 2 Södra Svealand - gästar Swedbank Park.

31
dec
Syrianska IF önskar ett Gott Nytt År!
Syrianska IF önskar Er alla - medlemmar, spelare, ledare, supporters, samarbetspartners och självklart alla andra - ett riktigt Gott Nytt År! Klubben vill även passa på att skänka en tanke till alla de som av olika anledningar inte ges möjlighet att fira in det nya året!

29
dec
Läget i den rödgula truppen inför det nya året:
Fokus på offensiven under transferfönstret
Ett rödgult år med både höga toppar och djupa dalar lider mot sitt slut. Förberedelserna inför nästa säsong är i full gång och en del förändringar är att vänta. Huvudtränare Fredrik Gieseckes trupp kommer bli bredare än tidigare år där fokus under transferfönstret blir att fylla på med offensiva spelare.

24
dec
Syrianska IF önskar Er alla en God Jul!
Syrianska IF önskar klubbens alla medlemmar, spelare, ledare, supportrar, samarbetspartners och självklart alla andra en riktigt God Jul! Under jul- och nyårshelgerna samt under mellandagarna och trettondagshelgen håller klubbkansliet stängt för besök och öppnar åter onsdagen den 7:e januari klockan 09:00.

22
dec
Syrianska fortsätter att komplettera truppen:
Två 16-åringar från egna led tar klivet upp
Syrianska fortsätter att satsa på unga talanger från de egna leden. Representationslagstruppen kompletteras med två lovande 16-åringar från klubbens U19-lag. Det är Marcel Kaya och Taher Mahallatian - båda födda 1998 - som nu tar klivet upp i en A-trupp som kommande säsong blir en bred sådan.

19
dec
Truppförändringar inför kommande säsong:
Duo med utgångna avtal lämnar klubben
Det blir ingen fortsättning i Syrianska för mittfältaren Karzan Azizi och målvakten Gustaf Persson. Azizis sociala situation förhindrar spel med de rödgula samtidigt som Persson valt att söka nya utmaningar. De båda anslöt till klubben från MD FF Köping respektive Enköpings SK FK inför säsongen.

11
dec
Målvaktstalangen om skadehelvetet:
"Mike" räknar med comeback under året
Syrianskas 18-årige målvaktstalang Michael Quintero har haft en mörk säsong som förstördes av en olycklig knäskada förra vintern. Rehabiliteringen har visserligen gått långsamt men är nu på väg åt rätt håll vilket gör att Mike ser ljuset i tunneln - och räknar med en comeback någon gång under våren.

8
dec
Syrianska fyller på truppen från egna led:
Försvarare tecknar avtal med moderklubben
Syrianska fortsätter att fylla på truppen inför kommande säsong då ytterligare en spelare tar klivet upp från det egna U19-laget. Den 18-årige försvararen Philip Atina Isho - som debuterade i seniorsammanhang i träningsmötet med Eskilstuna City - har tecknat ett flerårigt avtal klubben.

6
dec
Säsongsförberedelserna fortsätter:
Kontraktsförlängning med Rigest Hysko
En av höstens främsta spelare blir kvar i klubben ytterligare en säsong. Den albanske försvararen Rigest Hysko, med både U21- och U23-landskamper på meritlistan, har förlängt sitt avtal med Syrianska och sätter ännu en viktig bit på plats i det rödgula lagbygget.

5
dec
Fler klartecken i det rödgula truppbygget:
Allan Kosik förlänger avtalet med klubben
Flera bitar i det rödgula lagbygget har fallit på sin plats de senaste dagarna. Nu står det klart att anfallaren Allan Kosik blir en del av truppen även nästa år. 24-åringen, som anslöt från grannklubben IK Franke, har förnyat sitt avtal med klubben och är klar för spel under säsongen 2015.

4
dec
Även Sheriff Suma stannar i Syrianska:
Landslagskaptenen kvar även nästa säsong
Under gårdagen valde mittfältaren Samuel Barlay att, tillsammans med klubben, nyttja en avtalsoption gällande förlängning över säsongen 2015. Nu står det klart att landsmannen Sheriff Suma gör det samma. Sierra Leones landslagskapten blir kvar hos de rödgula även nästa säsong.

3
dec
Rutinerad mittfältsmotor förlänger avtalet:
Big-Sam stannar ytterligare ett år i klubben
Den rutinerade mittfältsmotorn Samuel Barlay stannar ett år till i Syrianska. 28-åringen har, tillsammans med klubben, valt att nyttja en avtalsklausul om en förlängning över säsongen 2015. "Big-Sam" återvände till de rödgula under sommartransfern efter ett antal år i Azerbajdzjans högstaliga.

2
dec
SvFF har fastställt serieindelningen för 2015:
Seriespelet spetsas till rejält efter omflyttningar
Under fredagseftermiddagens representantskapsmöte i huvudstaden fastställde SvFF serieindelningen för kommande års seriespel. Som väntat placerades Syrianska i Division 2 Norra Svealand - där man på förhand ser ut att stöta på betydligt tuffare motstånd än tidigare säsonger i fjärdeligan.

1
dec
Philip Özer lånas ut ytterligare än säsong:
Mittfältaren kvar i Sleipner även nästa år
Syrianskas 19-årige mittfältare Philip Özer är klar för utlåning till Norrköpingsklubben IK Sleipner ytterligare en säsong. Klubbarna har enats om en förlängning av lånet som inleddes under sommarens transferfönster då spelaren flyttade från Västerås för universitetsstudier på annan ort.

26
nov
Ytterligare en egen produkt tar klivet:
17-årig mittfältare flyttas upp i A-truppen
Syrianska väljer att flytta upp ytterligare en spelare från egna led. Det är den 17-årige mittfältaren Rodi Mahmoud som tar klivet upp i representationslagstruppen. Den egna produkten - som är fostrad i klubbens ungdomsverksamhet - har tecknat ett flerårigt avtal med de rödgula.

25
nov
Eskilstuna City FK - Syrianska IF 2-1 (0-0)
Ledning tappades till förlust under slutkvarten
Ett ungdomligt Syrianska smygstartade försäsongsmatchandet med ett iskallt bortamöte mot Eskilstuna City under tisdagskvällen. Efter en mållös första halvlek gav David Hasler de rödgula ledningen efter paus - en ledning som höll till slutkvarten där hemmalaget vände på steken med två mål.

24
nov
PRE-GAME: Eskilstuna City FK - Syrianska IF
Tidig försäsongspremiär för ungt rödgult lag
Under tisdagskvällen väntar en tidig försäsongspremiär för Syrianska som gästar Eskilstuna City - hemmahörandes i Division 2 Södra Svealand - på bortaplan. Huvudtränare Fredrik Giesecke väljer att matcha en ungdomlig trupp där flera yngre förmågor förväntas få testa sina vingar i seniorsammanhang.

23
nov
Kevin Sharro återvänder till Syrianska:
Yttermittfältaren tecknar flerårigt avtal
Den 21-årige yttermittfältaren Kevin Sharro återvänder till Syrianska efter en säsong i den nyligen degraderade division 1-klubben Valsta Syrianska IK. Sharro, som har Assyriska FF som moderklubb, har tecknat ett tvåårsavtal med de rödgula och har redan anslutit till truppens försäsongsträning.

19
nov
Försäsongsträningen drar igång ikväll:
Förberedelserna inför nästa säsong inleds
Efter en dryg månads ledighet återupptar representationslagstruppen träningen under onsdagskvällen med ett pass på det nylagda konstgräset inne i Fotbollshallen på Rocklundaområdet. Utöver träningen ska en rad försäsongsmatcher avverkas - däribland mot dubbelt superettamotstånd.

18
nov
Ännu en egen produkt tar klivet upp:
17-åring tecknar avtal med moderklubben
Ännu en egen produkt tar klivet upp i representationslagstruppen. 17-årige Lucas Özgün har tecknat ett flerårigt avtal med sin moderklubb. Anfallaren stod för 14 gjorda mål på 22 spelade matcher i U19-lagets seriespel - och hann även med att debutera i seniorsammanhang under den gångna säsongen.

16
nov
U19-målvakt flyttas upp i representationslaget:
Egen produkt tecknar flerårsavtal med klubben
Representationslagstruppen utökas med en målvakt från egna led. 18-årige Sebastian Karacan har tecknat ett flerårsavtal och tar klivet upp från klubbens U19-lag. Den egna produkten är fostrad i ungdomsverksamheten och kommer nu att representera sin moderklubb i seniorsammanhang.

14
nov
Ingen avtalsförlängning med Erik Biselius:
Målvakten lämnar klubben för nya utmaningar
Syrianska och målvakten Erik Biselius går skilda vägar. 24-åringen har tillsammans med klubben enats om att inte nyttja en avtalsklausul gällande förlängning över nästkommande säsong. Biselius anslöt från lokalkonkurrenten Västerås IK inför året och har, trots en del skadebekymmer, matchats flitigt.

11
nov
Sheriff Suma åter landslagsuttagen:
Kvalspelet avslutas med tuffa matcher
Sheriff Suma och hans Sierra Leone har haft det tufft i det avgörande kvalspelet till de afrikanska mästerskapen - ett kvalspel som avslutas under under den kommande veckan. Suma finns återigen med i hemlandets trupp som den här gången matchar i returmöten mot Elfenbenskusten och DR Kongo.

10
nov
Junior lämnar klubben efter fyra säsonger:
22-åringen klar för spel i seriekonkurrent
John Junior lämnar Syrianska efter fyra säsonger i klubben. 22-åringen blir dock kvar i Division 2 Norra Svealand då han är klar för spel i seriekonkurrenten Sandvikens IF. Junior anslöt till de rödgula inför säsongen 2011 och har under dessa år gjort 30 mål i seriespel för klubben.

5
nov
SvFF presenterar ett första serieförslag:
Ett par nya motståndare kliver in i serien
Svenska Fotbollförbundets tävlingsavdelning har under dagen presenterat ett remissförslag till seriesammansättning inför kommande års säsong. För Syrianskas del väntar återigen spel i Division 2 Norra Svealand där ett par nya motståndare väntas kliva in under nästa år. Den 28:e november fastställs seriesammansättningen.

4
nov
TB Västerås bjuder på fritt inträde:
Fri entré till onsdagens elitseriebandy
En av stadens två elitserieklubbar i bandy - TB Västerås - bjuder Syrianskas medlemmar på fri entré till onsdagens hemmapremiär i ABB Arena Syd. Fjolårssäsongens svenska mästare Sandvikens AIK kommer på besök i den tredje elitserieomgången med matchstart klockan 19:00.
 

Nästa match

Syrianska IF - Rynninge IK

 

Söndag 29:e mars klockan 13:00

Swedbank ParK

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});