#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Viktiga poäng i potten

 

 

Varken Syrianska eller Håbo har hittills lyckats plocka poäng i årets seriespel - och under måndagskvällen möts de båda i en ödesdrabbning där mycket står på spel. Tabellen börjar ta sin form och för de nedre regionerna har matchen på Wenströmska en väldigt stor betydelse inför fortsättningen.

Tungt skadeläge - tio spelare på frånvarolistan

Syrianskas säsongsinledning har varit tung - och helt och hållet poänglös. Efter fyra omgångar står man utan en enda inspelad pinne efter idel förluster, och ett skadeläge som knappast kan ses som gynnsamt inför en period där måstematcherna avlöser varandra. De rödgula har helt enkelt inte varit tillräckligt bra hittills, och man har blivit hårt straffade av skoningslösa motståndare som strött salt i de öppna såren. Nu är läget ändå som det är, och det är bara att knyta näven i byxfickan och blicka framåt. Faktum är att man "bara" en seger från att ta sig upp på rätt sida nedflyttningsstrecket, och det är väl någonstans där man får sikta på att hamna den här säsongen.

 

Fortfarande är truppen hårt skadedrabbat - och inför hemmamötet med Håbo FF finns hela tio (!) spelare på frånvarolistan. Syrianska får helt enkelt lappa ihop det manskap man har att tillgå och göra det bästa av situationen. De rödgula är vid förvånansvärt gott mod, och avancemanget i cupen nu i veckan kan ha ökat på självförtroendet en aning. Lånet Sezar Al-Hakim, från seriekonkurrenten Eskilstuna City, nätade dubbelt i sin debut och finns även med i truppen till måndagens match.

 

Både tränare och flera spelare har lämnat

Håbo FF's säsongsstart har varit nästintill identisk med Syrianskas - där upplänningarna också står utan poäng inför mötet lagen emellan. Håbo, som gjorde en fin fjolårssäsong, spände musklerna inför årets seriespel med flera vassa nyförvärv man har inte alls fått det att stämma hittills. Veckan som gått verkar också ha varit något turbulent där huvudtränare Joakim Bengtsson lämnade sitt uppdrag med omedelbar verkan då han enligt egen utsago inte var nöjd med organisationen.

 

Precis som huvudtränare Bengtsson så har fyra spelare lämnat Håbo. Anfallaren Jimmy Kristiansson, mittfältaren Jonathan Backlund och försvararna Micael Tuhkanen och Fredric Elofsson har kastat in handduken då motivationen inte riktigt funnits där. Upplänningarna har ändå en hyfsat stark trupp att tillgå där de fem (!) bröderna Simba tillsammans med duktige yttern Danilo Al-Saed får ses som nyckelspelare. Syrianskas målvaktslån från fjolårssäsongen - BP-keepern Viktor Göranzon - återfinns numera på lån hos Håbo och får möta sina gamla lagkamrater under måndagskvällen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Håbo FF

Matchdag: Måndag 8:e maj
Avspark: 19:00
Arena: Wenströmska IP
Domare: Richard Sundell, Karlstad
Senaste möte: Håbo FF - Syrianska IF 4-3 (24/7-16)

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});