#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Poängjakt mot bottenkollegan

 

 

Syrianska har trappat upp prestationerna i de senaste omgångarna där man svarat för flera fina insatser - dock utan att ha belönats med poäng i den mängd man hade hoppats på. I lördagens viktiga bortamöte med Strömsberg är just poängen av stor vikt, då båda lagen tampas kring det nedre strecket.

Ljusare truppläge hos Syrianska

Spelmässigt är Syrianska utan tvekan på rätt väg, där man står upp bra i match efter match. Dock är spelet av underordnad betydelse när poängen inte trillar in i den takt man hade önskat - men det är också så att ett ordentligt eget spel förr eller senare kommer bära frukt i form av poäng. Det känns som att det bara är en tidsfråga innan poängkontot utökas om man håller insatserna på samma nivå som man gjort nu på slutet. Hedersamma förluster har de rödgula fått nog av, och nu gäller det att leverera resultat som tar laget uppåt i tabellen.

 

För första gången på länge kan matchtruppen till lördagens viktiga bortamöte med Strömsberg fyllas ut till sista plats. Syrianska har visserligen fortsatta problem med både skador och sjukdomar, men antalet tillgängliga spelare har ändå ökat stadigt de senaste veckorna. Jämfört med måndagsmatchen mot City är både Bubakarry Fadika och Jonathan Bahar tillbaka efter avstängningar, samtidigt som Felix Karlsson och Daniel Johansson åter är redo för spel efter skada respektive sjukdom.

 

Strömsberg är seriens målsnålaste lag

Strömsbergs IF, som alltså är lördagseftermiddagens motståndargäng, har till i år har tagit klivet tillbaka till Division 2 Norra Svealand efter en säsong i Norrlandsserien. Nordupplänningarna hade en tung första halva av seriespelet ifjol, men jobbade sig tillbaka och säkrade nytt kontrakt i slutomgångarna. Precis som hos de rödgula gjorde Strömsberg en del förändringar kring sin representationslagsverksamhet inför säsongen där Tobias Birgersson tog över som ny huvudtränare efter Carlos Santis. Birgersson kom närmast från en tjänst som P16- och U17-tränare i Gefle IF. Återkomsten till Division 2 Norra Svealand har varit precis vad som förväntades - där Strömsberg inte på något sätt kommer att blanda sig i någon toppstrid utan får inrikta sig på en kamp i de nedre regionerna med bland annat Syrianska.

 

Strömsberg brukar inte mönstra speciellt namnstarka spelartrupper - och så har inte blivit fallet den här säsongen heller. Däremot lyckas man ofta bygga starka kollektiv, som visserligen inte skördat några större framgångar tabellmässigt, men man har haft en förmåga att vara starka när de väl gäller och kontraktet väl ska säkras in på höstkanten. Utan tvekan är det målvakten Martin Sundström som tillsammans med mittfältskuggen Tobias "Micro" Lööf är nyckelspelare i detta Strömsberg, som 2-2-kryssade borta mot jumbon Håbo i förra omgången - där man på ett, sett till matchbilden, smått osannolikt sätt hämtade upp ett tvåmålsunderläge i slutminuterna. Nordupplänningarna är för övrigt seriens målsnålaste lag med bara åtta gjorda mål framåt under de tio inledande omgångarna.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Strömsbergs IF - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 10:e juni
Avspark: 16:00
Arena: Hedens IP, Strömsberg
Domare: Erik Nordqvist, Borlänge
Senaste möte: Syrianska IF - Strömsbergs IF 1-4 (18/2-17)

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});