#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Derby mellan två lag i poängbehov

 

 

Syrianska inleder seriespelets andra halva med ett hemmaderby mot Skiljebo - en drabbning mellan två lag i stort poängbehov i var sin del av tabellen. De rödgula får klara sig utan trion Samuel Barlay, Ayoub Abassi och Jonathan Bahar som är avstängda, men kommer istället till spel med fem nyförvärv i matchtruppen.

Ett till stora delar nytt Syrianska matchas

13 matcher återstår av årets upplaga av Division 2 Norra Svealand, där Syrianska är två poäng efter Håbo FF som är närmaste lag över nedflyttningsstrecket och som dessutom har spelat två matcher mer än de rödgula. Att Syrianska har ett par betydelsefulla månader framför sig råder det inga som helst tvivel om, där man siktar på att förnya kontraktet och spela till sig en plats någonstans strax över det nedre strecket. Det går inte att blunda för att situationen är något pressad, men det är bara att gilla läget och se till att skramla ihop de poäng som behövs.

 

Syrianska har spenderat uppehållet med att rusta för höstens kontraktsstrid, där Oziris Kadic tagit över som ny huvudtränare samtidigt som fem nyförvärv har plockats in. När det under onsdagskvällen är dags för omstart av seriespelet så kastas de rödgula direkt in i hetluften med ett hemmaderby mot topplaget Skiljebo. Olyckligtvis missar trion Samuel Barlay, Ayoub Abassi och Jonathan Bahar mötet på grund av avstängningar - men samtidigt står det klart att samtliga nyförvärv är spelklara och aktuella för spel mot de gulsvarta från "fel sida" av staden.

 

Piskade att ta en trepoängare i toppstriden

Seriesegerjagande Skiljebo är motståndarlag i onsdagens omstart för Syrianska - ett Skiljebo som redan tjuvstartat hösten med att 2-0-besegra Håbo i lördags. SSK har som uttalad ambition att kliva upp i Division 1 och länge såg det väldigt ljust ut, men efter ett par poängtapp under våren har man halkat en bit efter både Karlslund och Forward som nu har ett fast grepp om topplaceringarna. För SSK är det bara en trepoängare som räknas i derbyt mot Syrianska för att inte drömmen om avancemang ska de allt för avlägsen ut.

 

Huvudtränare för SSK är även denna säsong Michael Andersson, som dock blivit av med sin parhäst Jonatan Partin som istället satsar på en civil karriär. Truppen har genomgått en rejäl föryngring där gamla rävar ersatts av nytt blod - vilket varit en positiv injektion hittills. Mittbacken Calle Klinton - som för övrigt är avstängd mot Syrianska - har dragit ett stort lass bakåt samtidigt som löpstarka spelare som Douglas Karlberg visat framfötterna i offensiven. I övrigt är SSK ett lag med ett vasst centralt mittfält med lagkapten Dervis "Jag är sten, mannen" Grabus i en huvudroll. Sex insläppta mål bakåt imponerar, men framåt hade man säkerligen hoppats på mer där toppkonkurrenterna Forward gjort hela tolv mål fler än de gulsvarta. Hursomhelst är det en tuff uppgift som väntar Syrianska - ett derby där hela 25 poäng skiljer lagen åt inför mötet.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Skiljebo SK

Matchdag: Onsdag 2:a augusti
Avspark: 18:30
Arena: Wenströmska IP
Domare: Richard Sundell, Karlstad
Senaste möte: Skiljebo-Syrianska 5-0 (14/4-17)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});