#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Viktig trepoängare i derbyt

 

 

Syrianska tog en viktig trepoängare efter 2-1 (2-1) i bortaderbyt mot IK Franke under onsdagskvällen. De rödgula stod för en stark arbetsinsats utan att på något sätt glänsa spelmässigt - men trots en del oreda i slutet var Franke aldrig riktigt nära en kvittering. Pavol Orolìn och Jonathan Bahar gjorde de rödgula målen.

Efter det tunga poängtappet mot Värmdö senast var det ett Syrianska som hade siktet inställt mot en seger i bortaderbyt mot nästjumbon IK Franke under onsdagskvällen. De rödgula kom visserligen till spel med en svagt derbyfacit från fjolåret - där man endast plockade två av tolv poäng mot lokalkonkurrenterna - men man var ändå optimistiska efter en bra träningsvecka där revanschlusten var påtaglig i truppen.

 

Efter en avvaktande inledning, där det egenligen inte hände någonting alls, var det Syrianska tog tillvara på matchens första målchans. Pavol Orolìn mötte upp en kort hörna, vände upp och dundrade in 0-1 via ribban i det bortre krysset med sin vänsterfot. Ett riktigt vackert mål som satte de rödgula i förarsätet i den 12:e minuten. Syrianska hade kort därefter ett läge att utöka sin ledning men Sasa Plavsic fick inte i ordning på fötterna när hemmakeepern Oscar Björk släppte retur rakt i gapen på den kanadensiske anfallaren.

 

Bortaledningen höll sig inte särskilt länge då Franke bara ett par minuter senare fick till en kvittering. Ett vänsterinlägg skickades in i boxen och Anton Engström-Appelfeldt vann kampen och förlängde bollen i nät i den bortre burgaveln till 1-1. Syrianska replikerade snabbt när Rodi Mahmoud - som gjorde sitt första framträdande för säsongen - hittade fram till Jonathan Bahar med ett lysande djupledslyft. Bahar petade bollen förbi Oscar Björk och nätade för andra matchen i rad.

 

Den första halvleken var för övrigt en ganska jämn sådan där inget av lagen hittade riktigt rätt i sitt offensiva spel och de få halvchanserna åt båda håll var lätträknade.

 

Efter paus tilläts Franke ha en hel del boll samtidigt som Syrianska mest låg och bevakade sin 2-1-ledning - och man gjorde det på ett förtjänstfullt sätt. Hemmalaget hade varken förmågan eller kreativiteten för att förvandla sitt spelövertag till något vettigt i offensiv väg, och allt som oftast rann de sporadiska anfallsförsöken ut i sanden. Syrianska stod nästan alltid rätt i sina positioner och bjöd inte på mycket när Franke försökte få till en kvitteringsjakt. 

 

De rödgula hade lägen för spelvändningar när Franke lyfte upp sitt lag, men sällan kunde man utnyttja det på ett effektivt sätt. Den andra halvlekens klart hetaste chans hade ändå Syrianska då Dennis Olsson tog sig in i boxen i en kontring och avslutade - men Oscar Björk hann med och räddade nere i markhöjd.

 

Ju längre halvleken led desto större övertag i bollinnehav fick ett kvitteringsjagande Franke som var förvånansvärt uddlösa framåt. Hemmalaget kom inte närmare än ett fåtal halvchanser och Syrianska kunde utan större problem hålla ut och fixa en viktig trepoängare.

 

Nja, derbymötet mellan de två lagen från Västerås västra delar blev inte direkt någon sprakande tillställning - snarare en händelsefattig och något krampaktig sådan. Målchanserna - där merparten av dessa kanske bör benämnas som halvchanser - var inte många, och även om Franke var det lag som hade flest anfallsförsök kändes Syrianska betydligt giftigare de få gånger man stack upp.

 

Spelmässigt finns det mer att hämta av detta Syrianska som ändå stod för en stark arbetsinsats i solskenet på ett välbesökt Råby IP. I försvarspelet var man mer eller mindre prickfria - bortsett från baklängesmålet - men i offensiv väg kom man inte upp i några högre höjder. Fina individuella prestationer låg bakom målen, men man behöver nog vässa till det egna spelet ett par snäpp innan man på allvar kan vara med och hota på den övre tabellhalvan. Redan efter helgen - närmare bestämt på tisdag kväll - väntar ett nytt lokalderby då Skiljebo SK gästar Parken. 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

IK FRANKE - SYRIANSKA IF                                                         1-2 (1-2)

Mål:

 

 

0-1 (12) Pavol Orolìn

1-1 (20) Anton Engström-Appelfeldt

1-2 (27) Jonathan Bahar

Avslut: 10-11 (5-6)
Avslut på mål: 3-4 (1-2)
Hörnor: 5-6 (2-5)
Offside: 1-3 (1-2)

Gula kort:

 

 

 

Erik Engström, Franke (59)

Adam Emanuelsson, Franke (61)

Behnam Olfat, Syrianska (61)

Pavol Orolìn, Syrianska (90+3)

Röda kort: -
Publik: 472
Domare: Patrik Larsson, Borlänge

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon - Behnam Olfat, Igor Paldan, Rigest Hysko, Michal Habànek - Daniel Johansson (90+2 Viktor Tsouplakis) - Rodi Mahmoud (85 Jàn Marcin), Dennis Olsson - Jonathan Bahar (75 Josef Akpinar), Sasa Plavsic, Pavol Orolìn

 

Ej inbytta ersättare:

Patrik Öhman, Michael Kamau, Attila Pinte, Jaser Al-Mosawy

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});