#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Viktiga poäng tappades på stopptid

 

 

Syrianska ställde till det för sig igen - och denna gång lyckades man inte komma undan utan ett tungt poängtapp. En till synes komfortabel tvåmålsledning slarvades bort, och gästande Värmdö fick med sig en pinne från Parken efter en 3-3-kvittering på stopptid.

Efter 0-1-förlusten mot serieledande BKV Norrtälje i lördags skulle Syrianska ta nya tag i hemmamötet med Värmdö under torsdagskvällen. Det blev dock ingen vidare afton där de rödgula varken nådde upp till några högre höjder spelmässigt, och inte heller lyckades man fixa en viktig trepoängare som man så sent som in på stopptid hade i sina händer. Det blev istället ett tungt poängtapp efter en svag avslutning där Värmdö både reducerade och kvitterade.

 

Syrianska åkte på en riktig kalldusch direkt i matchinledningen - utan att på något sätt syfta på det snöblandade regnet som fullkomligen öste ner över konstgräset. Redan i den 7:e minuten dundrade hårdskjutande Youssri Ouni i väg ett kanonavslut som touchade en hemmaförsvarare och ställde Viktor Göranzon som fick se bollen leta sig in i nättaket till 0-1. Det var en av ytterst få gånger som Värmdö skulle sticka upp i offensiven innan paus.

 

Den första halvleken var annars krampaktig där varken Syrianska eller Värmdö kunde bjuda på något ordnat spel eller längre anfallssekvenser. Stundtals var tempot väldigt lågt och de allra flesta ute på planen verkade snarare vilja gå in och värma sig i sina omklädningsrum än att spela om poäng ute i vad som knappast kan kallas vårväder. Den första halvan skulle mycket väl kunnat summeras som händelsefattig - men Syrianska fick ändå till en blixtrande avslutning där man under ett par lyckosamma minuter vände på steken. Pavol Orolìn utnyttjade ett rejält försvarsmisstag med att peta in 1-1 i den 40:e minuten, och kort därefter skulle samma Orolìn stå för ett lysande förarbete till Jonathan Bahar som stötte in 2-1 vid den bortre stolpen.

 

Nja, varken vädret eller spelet värmde i den första halvleken men efter paus skulle Syrianska få till en tillfällig uppryckning. Vänsterbacken Behnam Olfat stod för en monsterlöpning på sin kant och fixade en offensiv hörna efter att de rödgula vunnit boll långt ner på egen planhalva - och på hörnan kom Jàn Marcin högst och knoppade perfekt in 3-1 i den 57:e minuten. Där och då talade det mesta för att Syrianska gick mot en komfortabel hemmaseger.

 

Även om Värmdö flyttade fram sina positioner något under matchens slutdel kändes det aldrig riktigt farligt när bortalaget till en början bara kom i ett par ströattacker - men Syrianska slumrade in i någon form av falsk trygghet och släppte bortalaget allt närmare inpå sig. En mer eller mindre slumpmässig reducering till 3-2 med dryga kvarten kvar - där Syrianskaförsvaret inte lyckades hjälpa den egna målvakten Viktor Göranzon med att få iväg en retur på ett närskott - gav oroväckade vibbar och man påmindes om hemmamötet med Håbo för bara någon vecka sedan. Då lyckades Syrianska komma undan med hjärtat i halsgropen - det skulle man inte göra denna gång.

 

De rödgula gjorde bort sig rejält under slutminuterna då man radade upp ödesdigra, näst intill huvudlösa, misstag. Trots att man ordnade fram tre-fyra offensiva hörnor - de två sista på stopptid - så valde man alla gånger att slå in bollen mot en överbemannad box istället för att låsa fast spelet nere vid hörnflaggan och vinna tid. Värmdö tilläts kontra (!) och bjöds på en frispark långt in på Syrianskas planhalva efter att man gått in onödigt hårt mot en till synes ofarlig spelare. Vid frisparken missade man att lämna kvar någon framför bollen som kunde slås igång med en kort variant där hårdskjutande 1-0-målskytten Youssri Ouni på nytt drog iväg en kanon. Denna gång klarade Viktor Göranzon det vobblande avslutet, men lämnades åt sitt öde på returen utan någon som helst hjälp av sina försvarare. Värmdö's Ibrahim Niambele kunde retfullt enkelt nicka in 3-3-kvitteringen i den andra stopptidsminuten.

 

Syrianska agerade nonchalant och slarvade bort viktiga poäng denna kväll. Man gör i det stora hela en väldigt blek insats, men har ändå en seger som i en liten ask hela vägen in i slutminuterna. Utan att på något sätt förringa Värmdö's starka avslutning, så måste man ändå påstå att detta var en match där de rödgula bara skulle inkassera en trepoängare. Tyvärr så faller man på sina egna misstag och oförmågan att kontrollera en matchbild. Att bevaka ledningar och "stänga" matcher är onekligen Syrianskas akilleshäl, och det är uppenbarligen en av anledningarna till varför man befinner sig på den nivån man gör idag.

 

Efter att ha varit kritisk mot domarinsatsen i Norrtälje i lördags bör man också nämna de tillfällen där rättskiparna utmärker sig i positiv bemärkelse. Denna kväll var ett sådant tillfälle. Huvuddomare Erik Nordqvist från Borlänge och hans team genomförde drabbningen på ett utomordentligt sätt och förtjänar beröm. Det skulle inte på något sätt förvåna om dessa herrar befinner sig betydligt högre upp i seriesystemet inom en inte allt för avlägsen framtid.

 

Härnäst väntar en ledig helg innan Syrianska på onsdag ger sig iväg på en av säsongens kortaste bortaresor - derbyt mot nykomlingen Franke på Råby IP. Förhoppningsvis får vi se ett helt annat rödgult lag då, för den här gången var det verkligen inte mycket som stämde.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - VÄRMDÖ IF                                                        3-3 (2-1)

Mål:

 

 

 

 

 

0-1 (7) Youssri Ouni

1-1 (40) Pavol Orolìn

2-1 (42) Jonathan Bahar

3-1 (57) Jàn Marcin

3-2 (75) Jean-Charles Okou

3-3 (90+2) Ibrahim Niambele

Avslut: 12-11 (7-6)
Avslut på mål: 8-5 (5-2)
Hörnor: 8-2 (2-0)
Offside: 2-2 (2-0)
Gula kort: Youssri Ouni, Värmdö (34)
Röda kort: -
Publik: 222
Domare: Erik Nordqvist, Borlänge

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon - Behnam Olfat, Igor Paldan, Rigest Hysko, Michael Kamau - Daniel Johansson - Dennis Olsson, Jàn Marcin - Jonathan Bahar (76 Attila Pinte), Sasa Plavsic, Pavol Orolìn (67 David Hasler)

 

Ej inbytta ersättare:

Patrik Öhman, Josef Akpinar, Sharam Said, Rodi Mahmoud och Jaser Al-Mosawy

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});