#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tung förlust efter avgörande på stopptid

 

 

Jonathan Bahar gav Syrianska ledningen tre gånger om i bortamötet med Håbo - men efter en målvaktsutvisning tidigt i den andra halvleken, och en lång rad av brända målchanser, var det istället Håbo som tog full pott efter ett avgörande i den sjunde (!) stopptidsminuten med sitt 4-3-mål.

Det är inte mycket som går med Syrianska just nu. Brakförlusten mot Kvarnsveden i veckan var på alla sätt odiskutabel, men i bortamötet med Håbo under söndagseftermiddagen var de rödgula förtjänta av betydligt mer än vad man fick med sig. Det flytet man många gånger hade under vårsäsongen, där poängen trillade in på löpande band, verkar nu ha vänt riktning och utgången av denna eftermiddag kan inte jämföras med något annat än att strö salt i öppna sår för Syrianskas del.

 

Onekligen var det så att jättetorsken i onsdags fanns i bakhuvudet på de rödgula i matchinledningen på spartanska Björkvallen i Bålsta. Det var hemmalaget Håbo som trillade boll under ett par temposvaga minuter efter avspark, men Syrianska tog sig sakta men säkert in i matchen och självförtroendet började successivt att fyllas på i takt med allt mer fungerade i kombinationsspelet. I den 12:e minuten tog gästerna också ledningen när Pavol Orolìn - som var tillbaka efter avstängning - hittade fram till Jonathan Bahar i djupled. 19-åringen avslutade på ett tillslag via fingertopparna på hemmakeepern Oscar Jonsson - på lån från allsvenska Djurgården - i nät till 0-1.

 

Syrianska hade ytterligare något läge framåt innan Håbo bara ett par minuter senare hittade fram till en kvittering i en spelvändning. Duktige Jimmy Kristiansson fintade sig in i banan och avslutade med ett inte allt för hårt avslut mellan benen på vikarierande Patrik Öhman i bortamålet. Det dröjde därefter inte länge innan Syrianska tog ledningen på nytt - även denna gång genom Jonathan Bahar som visar fin form. Michal Habànek serverade Bahar som tryckte till med ett välplacerat skott i det bortre krysset - riktigt vackert och de rödgula var åter i förarsätet.

 

Bortalaget hade här en av sina bättre perioder där man dominerade fullständigt och radade upp chanser för att utöka sin ledning. Jonathan Bahar, Sasa Plavsic och Pavol Orolìn hade alla heta lägen för ett tredje bortamål, men det ville sig inte riktigt framför kassen.

 

Efter ett kort speluppehåll, med vätskepaus i den tryckande sommarvärmen, tappade Syrianska initiativet och Håbo kunde äta sig in i matchen - främst genom sina fasta situationer där man framför allt var giftiga vid sina många hörnor. Hemmalaget kom allt närmare en kvittering, och det var inte helt oväntat efter en hörna som 2-2 så småningom också kom. Syrianska var inte riktigt på tårna när Håbo spelade igång bollen och Danilo Al-Saed skickade in ett lyft mot den bortre stolpen där Jonathan Backlund nickade dit kvitteringen i öppet mål.

 

Det oavgjorda resultatet, 2-2, i paus var inte direkt orättvist då båda lagen hade sina perioder som spelförande i en böljande första halvlek. Även om Håbo skrapade ihop till ett par bra lägen, var det nog ändå Syrianska som stod för de hetare chanserna i offensiven.

 

Gästerna försökte ta tillbaka taktpinnen i inledningen av den andra halvleken, och man lyckades väl sådär utan att direkt skapa något i anfallsväg. Istället var det Håbo som skulle dra fördel i en matchavgörande sekvens bara ett par minuter efter pausvilan. Syrianska misslyckades med att ställa en djupledslöpande Jimmy Kristiansson offside, och en utrusande Patrik Öhman fick på bollen på armen utanför sitt straffområde. Huvuddomare Patrik Magnetorp från Nyköping drog upp det röda kortet och visade ut Öhman - ett inte helt ologiskt domslut även om det alltid är en bedömning hurvida armen är utsträckt eller i "onormal kroppställning" eller inte.

 

Med Viktor Göranzon avstängd och Patrik Öhman nu utvisad fick Sebastian Karacan göra säsongsdebut och hoppa in mellan stolparna - och han kastades in i hetluften direkt med en frispark i farligt läge tätt utanför straffområdet. Karacan räddade starkt uppe i sitt ena kryss och startade därefter en spelvändning, och inte långt senare hade Syrianska tagit ledningen på nytt. För tredje gången denna eftermiddag var det Jonathan Bahar som nätade för de rödgula, och denna gång lyfte han bollen i nät över en något felplacerad Oscar Jonsson i den 58:e minuten.

 

Syrianska la sig därefter i försvarspositioner för att bevaka sin ledning med en man mindre - och man gjorde det med bravur och bjöds istället på spelvändningar i massor. En handfull gånger hade man jättelägen att punktera matchen med ett 2-4-mål där Dennis Olsson nog var närmast med en nick från nära håll. Lucas Özgün ersatte en rejält tröttsprungen tremålsskytt i Jonathan Bahar, och även Özgün fick en hel del att jobba med i bortalagets vassa omställningsspel.

 

Matchen var vid det här laget riktigt svängig där Håbo hade klart mest boll, men Syrianska fick ändå till ett flertal längre anfallssekvenser. I den 82:a minuten skulle hemmalaget kvittera för tredje gången denna eftermiddag. Giftige Jimmy Kristiansson löpte i djupled och placerade bollen högt bakom en chanslös Sebastian Karacan som dittills hade svarat för ett par riktigt bra ingripanden. 

 

Vid ställningen 3-3 med knappa fem minuter plus en längre stopptid - med tanke på spelavbrottet vid utvisningen och en vätskepaus - kvar att avverka stod matchen verkligen och vägde där båda lagen på allvar gick för segern. Håbo var nära genom duktige mittbacken Heradi Simba som nickade tätt utanför, samtidigt som både Lucas Özgün och Sharam Said hade rena frilägen att näta för de rödgula. I den absolut sista stopptidsminuten gick Syrianska upp i ett anfall där Sasa Plavsic gjordes ned och blev liggandes, domaren visade fördel och spelet gick vidare men inte bättre än att Håbo kunde bryta och ställa om i en kontring. Ännu en gång löpte sig Jimmy Kristiansson ren bakom bortaförsvarets högersida och nätade till 4-3 i den 97:e (!) minuten. 

 

Syrianska skulle dock hinna med en ordentlig kvitteringschans när Lucas Özgün direkt efter avspark avancerade mot mål och fixade en frispark - som Pavol Orolìn dundrade mot mål, men bollen stoppades av en egen spelare och de rödgula fick mycket snöpligt se sig besegrade med uddamålet.

 

En otroligt händelserik och sevärd match slutade med en blytung 4-3-förlust för Syrianska som alltså var i ledning tre gånger om på Björkvallen. Sett till prestation var det här en rejält mycket bättre insats än den mot Kvarnsveden i onsdags, och borde ha belönats med minst en poäng trots spel med en man mindre i nästan hela den andra halvleken. De rödgula hade ett markant övertag i sina spelvändningar och gjorde gång på gång bort Håbo's svaga ytterförsvar och tog sig till många väldigt bra lägen, där man i ärlighetens namn borde ha punkterat matchen både en och två gånger om. Även om effektiviteten svek så var det nog ändå bristerna i försvarsspelet som sänkte Syrianska denna eftermiddag. Tre gjorda mål på bortaplan ska räcka för en seger, men när man bjuder på fyra bakåt får man nog också räkna med att gå poänglösa mot ett offensivt skickligt Håbo.

 

Syrianska har inte alls fått den start av seriens andra del som man hade önskat. Söndagens insats var trots allt en rejäl uppryckning jämfört med senast, men än så länge har man inte lyckats fylla på poängskörden med en enda pinne efter uppehållet. De rödgula är nu matchlediga fram till den 1:a augusti då man gästas av Gamla Upsala på hemmaplan. Man får hoppas på nya tag då, och det är inte helt omöjligt att truppen får en eller ett par tillskott till dess.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

HÅBO FF - SYRIANSKA IF                                                     4-3 (2-2)

Mål:

 

 

 

 

 

 

0-1 (12) Jonathan Bahar

1-1 (17) Jimmy Kristiansson

1-2 (19) Jonathan Bahar

2-2 (35) Jonathan Backlund

2-3 (58) Jonathan Bahar

3-3 (82) Jimmy Kristiansson

4-3 (90+7) Jimmy Kristiansson

Avslut:

10-15 (5-6)

Avslut på mål: 8-9 (4-4)
Hörnor: 11-4 (7-2)
Offside: 3-1 (0-1)

Gula kort:

 

 

 

Pavol Orolìn, Syrianska (42)

Igor Paldan, Syrianska (54)

Michal Habànek, Syrianska (83)

Firat Yilmaz, Håbo (86)

Röda kort: Patrik Öhman, Syrianska (54)
Publik: 213
Domare: Patrik Magnetorp, Nyköping

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Patrik Öhman (Utv. 54) - Michael Kamau, Viktor Tsouplakis (56 Sebastian Karacan), Igor Paldan, Michal Habànek - Samuel Barlay - Dennis Olsson, Rodi Mahmoud (46 Sharam Said) - Pavol Orolìn, Sasa Plavsic, Jonathan Bahar (68 Lucas Özgün)

 

Ej inbytta ersättare:

Rigest Hysko, Marcel Kaya, Jaser Al-Mosawy & Simon Grassi

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});