#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Dubbla avbräck i omstarten

 

 

Efter en dryg månads spelledighet väntar en omstart av seriespelet under onsdagskvällen. Syrianska reser till huvudstadens utkanter för att spräcka toppkandidaten Nacka FFs starka hemmasvit - och man får göra det med dubbla avbräck då både Samuel Barlay och Markus Hanna är avstängda.

Dubbla avstängningar i omstarten

En ojämn vårsäsong följdes upp med en kortare ledighet innan uppehållet nyttjades för att vässa formen innan omstarten - som nu alltså står för dörren. Flera förändringar har gjorts i den rödgula truppen där flera spelare, som inte riktigt lyckats slå sig in i startelvan, fått lämna och istället har VIK's Dennis Olsson och Munktorp's André Garabet plockats in. Den förstnämnda är den av de två nyförvärven som är klar för att debutera under onsdagskvällen.

 

Bortsett från de långtidsskadade spelarna är truppen mer eller mindre skadefri och knappt några småskavanker stör uppladdningen inför omstarten. Dessvärre oroar dubbla avbräck på grund av avstängningar, då varken Samuel Barlay eller Markus Hanna kommer till spel mot Nacka FF. Det öppnar för att nyförvärvet Dennis Olsson kan kastas in i hetluften direkt i en defensiv roll på det centrala mittfältet.

 

Huvudtränare Kalle Granath har angenäma problem i laguttagningen med en tuff konkurrens på många positioner. Att få en bra start på den andra halvan av seriespelet är av stor vikt. Bortamötet med Nacka FF blir lite av ett vägskäl för de rödgula.

 

Seriens starkaste hemmalag

Toppkandidaten Nacka FF har en av seriens mest meriterade spelartrupper och ses, inte helt omotiverat, som en kandidat till seriesegern. Visserligen har man halkat efter lite i racet, men via en seger mot Syrianska skulle man klättra rejält i tabellen och på allvar slåss om avancemang till ettan. Nacka har näst intill full pott hemma på Boovallen - fem segrar och ett oavgjort resultat - och är det starkaste hemmalaget. På bortaplan har man däremot sett något nochalanta och omotiverade ut, med ett par riktigt pinsamma förluster.

 

Även Nacka har gjort ett par justeringar i sin trupp inför hösten där viktiga duon Haris Laitinen och Malick Jobe lämnat laget efter ett ömsesidigt beslut med klubbledningen enligt den egna hemsidan. Huvudtränare Patrik "Totte" Gerrbrandt har, trots de tunga tappen, en väldigt bra trupp till sitt förfogande där Dida Rashidi och Viktor Weidlitz är främsta målskyttar med sina fem mål vardera.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Nacka FF - Syrianska IF

Matchdag: Onsdag 22:a juli
Avspark: 19:00
Arena: Boovallen
Domare: Fredrik Hansson, Stockholm
Senaste möte: Syrianska IF - Nacka FF 0-1 (19/4-15)

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});