#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Decimerat Syrianska räckte inte till

 

 

Syrianska åkte på en ny utvisning och fick dessutom tre (!) straffar emot sig i lördagens bortamöte med Gamla Upsala SK. Hemmalaget vann med klara 4-0 (1-0) när ett decimerat Syrianska helt enkelt inte räckte till. De rödgula är fortfarande poänglösa efter en mardrömslik start på säsongen.

Utan en enda poäng på kontot reste Syrianska till grannlänet för att matcha ett starkt Gamla Upsala på bortaplan - och de rödgula hade en minst sagt tuff uppgift framför sig. Man är inne i en period där truppen är rejält drabbad av både skador och avstängningar. Självklart är det oroväckande att man i ett så tidigt skede av säsongen har en så stukad trupp att tillgå, men det gäller att se till att göra det bästa av situationen - något man tyvärr inte lyckades med den här gången.

 

Syrianska fick en riktig mardrömsstart av bortamötet när GUSK, efter en pigg inledning, tilldömdes en straffspark redan i den andra minuten. Ahmed Kanjou stegade fram, men Felix Karlsson i Syrianskamålet räddade vasst nere vid ena stolproten. Karlsson skulle visa sig vara en av gästernas bästa spelare denna eftermiddag, med en riktigt bra insats mellan de rödgulas stolpar.

 

Spelet jämnade efter straffmissen ut sig nägot och de rödgula hade tre riktigt feta lägen att ta ledningen. Lucas Özgün sprang sig loss i djupet och avslutade via fingertopparna på hemmakeepern Marcus Ferlin ut till en hörna. Ferlin skulle kort därefter få sträcka ut ordentligt när samme Özgün avslutade från distans, och Syrianska hade även en boll i nät men som blåstes av för en hands inne i offensivt straffområde.

 

GUSK hade även de sina chanser, och Syrianska fick inte riktigt grepp om hemmalagets storvuxna spelare vid fasta situationer där det ofta blev farligt. Det var just efter en hörna som upplänningarna skulle tilldömas en ny straffspark. Alex Bandick nickade oturligt ned bollen på egen arm i närheten av mållinjen och målchansutvisades i samband med straffen i den 27:e minuten - en straff som Patrik Källsten klippte in till 1-0.

 

Även denna match skulle Syrianska få jobba i uppförsbacke med ett målmässigt underläge och spel med en man mindre i en och en halv halvlek. Ett par chanser skapades åt båda hållen, där GUSK var klart närmast att utöka sin ledning, men 1-0 stod sig in till paus.

 

Syrianska möblerade, i och med utvisningen, om i sitt lag till den andra halvleken men fortsatte att ligga kvar med två anfallare för att få till en jakt på ett kvitteringsmål. Inledningen av matchens andra halva skulle dock bli lika mardrömslik som i den första - med en straffspark emot sig redan efter en dryg minut. Patrik Källsten klev ännu en gång fram och nätade, men Felix Karlsson var en hårsmån från att få till en ny straffräddning. GUSK's ledning var vid det här laget dubblerad, och inte mycket talade för att Syrianska skulle få med sig poäng från Österängens konstgräs.

 

Även om man aldrig riktigt var nära att skapa liv i matchen igen så höll ändå Syrianska det hela på en hyfsad nivå, och stod för ett ordentligt försök att få till en jakt mot ett reduceringsmål. Ett par halvchanser skapades, och ett riktigt hett läge när Samuel Barlay från nära håll tvingade Marcus Ferlin till en jätteräddning. Det ska också nämnas att GUSK kunde ha punkterat matchen - om den vid det här laget mot förmodan inte kunde betraktas som redan punkterad - ett par gånger om när det öppnades upp för spelvändningar i och med att de rödgula hade flyttat fram sitt manskap.

 

Med dryga kvarten kvar kom spiken i kistan efter en minst sagt underlig situation. Två bortaspelare blev liggandes - en i eget straffområde och en tätt utanför - och GUSK fick öppen gata fram till ett enkelt 3-0-mål genom Deniz Yaldir. På stopptid kontrade Andreas Josefsson även in 4-0 för GUSK som också blev slutresultat i en match där Syrianska saknade förmågan att på allvar utmana tabellfyran om poängen.

 

Syrianska har det riktigt tungt just nu, och lyckas inte vara tillräckligt slagkraftiga när så pass många skador och annat ställer till det för truppen. Matchen mot GUSK blev förstås väldigt underlig där de rödgula får en relativt tidig utvisning och hela tre straffar emot sig, och med de förutsättningarna räckte man helt enkelt inte till mot ett GUSK som känns betydligt vassare den här säsongen jämfört med förra. Det ska tydligt påpekas att samtliga tre straffar och utvisningen inte på något sätt kändes felaktigt utdömda, utan huvuddomare Namik Idrizovic från Örebro stod för en riktigt bra insats tillsammans med sina assisterande. 

 

Redan nu på onsdag väntar nästa match för Syrianska - en kvartfinal i kvalet till Svenska Cupen där man på bortagräs möter division 4-laget Tortuna SK. Cupmatchen kan ses som ett litet avbrott från den tunga trenden i seriespelet, och förhoppningsvis lyckas truppen fylla på med både energi och självförtroende inför flera viktiga matcher som är på ingående där ett hemmamöte med Håbo står näst på tur. En seger där innebär att man klättrar upp på rätt sida nedflyttningsstrecket, och det är där man ska vara när serien summeras i oktober.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

GAMLA UPSALA SK - SYRIANSKA IF                                       4-0 (1-0)

Mål:

 

 

 

1-0 (29) Patrik Källsten, straffspark

2-0 (47) Patrik Källsten, straffspark

3-0 (75) Deniz Yaldir

4-0 (90+1) Andreas Josefsson

Avslut: 16-11 (5-4)
Avslut på mål: 12-8 (5-4)
Hörnor: 5-3 (4-2)
Offside: 1-3 (0-2)
Gula kort: -
Röda kort: Alex Bandick, Syrianska (27)
Publik: 150
Domare: Namik Idrizovic, Örebro

 

 

Syrianskas laguppställning (3-5-2):

Felix Karlsson - Rasmus Rönnholm, Samuel Barlay, Marcel Kaya - Alex Bandick (Utv. 27), Almir Zeqiri, Daniel Johansson, Lukman Murad (61 Josef Akpinar), Blend Sheikho (46 Behnam Olfat) - Lucas Özgün (77 Osam Abassi), Bubakarry Fadika

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic, Ayoub Abassi

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});