#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Provspelare testas i träningsmatch

 

 

Syrianska laddar upp inför seriespelets andra halva med en träningsmatch mot IFK Kumla under fredagskvällen. De rödgula väljer att ställa över en lång rad av spelare - och testar istället flera potentiella nyförvärv som kan komma att förstärka laget i jakten på nytt kontrakt under hösten.

Många provspelare i matchtruppen

I en dryg vecka har Syrianska varit igång efter sommarledigheten. Huvudtränare Oziris Kadic har lagt fokus på att jobba upp fysiken, där fredagskvällens träningsmatch säkert ses som ett välkommet avbrott i en tuff träningsperiod. Det är ingen hemlighet att de rödgula håller på att se om sitt hus inför höststarten, och ett flertal provspelare har testats under veckan. Flera av dessa kommer att få testa sina vingar även i matchspel - samtidigt som ett par spelare från truppen ställs över.

 

Inget av nyförvärven Nikola Durovic och Anel Bajramovic kommer till spel - och inte heller spelare som Lukman Murad, Asmir Suljicic, Lucas Özgün, Jonathan Bahar, Bosko Durovic, Jakob Eneroth eller Ayoub Abassi finns med i huvudtränare Kadic's matchtrupp. Långtidsskadade duon Almir Zeqiri och Rodi Taher är båda en bra bit på vägen in i rehabiliteringen, men är inte aktuella för matchspel på ett tag.

 

Mycket att spela för under hösten

IFK Kumla - till vardags hemmahörande i Division 2 Södra Svealand - är det motstånd som Syrianska stöter på under fredagen. Kumla har, likt Syrianska, haft en tung första halva av seriespelet men med sina tio inspelade poäng är man inför omstarten på rätt sida nedflyttningsstrecket med en pinnes marginal ned till Huddinge. Våren avslutades dock med en svit på nio raka matcher utan seger, och Kumla hoppas självklart på att få igång poängproduktionen så snart som möjligt när tävlingsmatchandet drar igång igen om en dryg vecka.

 

30-årige Ted Waltersson-Larsson är numera huvudtränare för detta Kumla, då mångårige företrädaren Thomas Bengtsson tagit klivet över till en sportchefsroll. Efter att ha hamnat i en rejäl ekonomisk knipa under fjolårssäsongen sades alla spelaravtal upp, och till i år har man fått satsa hemvävt för att hålla verksamheten levande. Trots detta har man ändå lyckats få ihop en slagkraftig trupp med flera intressanta spelartyper, som uppenbarligen klarar av att hävda sig väl på den här nivån.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - IFK Kumla

Matchdag: Fredag 21:a juli
Avspark: 18:30
Arena: Solid Park Arena
Domare: Patrik Larsson, Borlänge
Senaste möte: Inga tidigare möten

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});