#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska lyckades inte hålla tätt

 

 

Syrianska - med en man mindre en hel halvlek - såg länge ut att hålla tätt och fixa en poäng mot tabelltrean Sollentuna hemma på Swedbank Park. Målvaktsdebutanten Sebastian Karacan räddade visserligen en straff, men Sollentuna kunde ändå avgöra med matchens enda mål i den 87:e minuten.

Det är inte mycket som går med Syrianska just nu. Trots en tapper insats hemma mot tabelltrean Sollentuna fick man se sig besegrade efter ett sent avgörande. Det såg länge ut som om de rödgula skulle få med sig en pinne, men gästernas David Gustafsson ville annat när han skopade in 0-1 i slutminuterna.

 

Syrianska öppnade annars piggt och kunde sånär ha tagit ledningen redan efter ett par minuter. Jonathan Bahar snappade upp ett överlångt inspel som bortamålvakten Jonas Olsson, för dagen på lån från superettaklubben IK Frej Täby, inte alls hanterade på ett stabilt sätt. Bahar's lyft mot det öppna målet kunde ändå räddas ut till en hörna via Olssons fingertoppar. Även Sollentuna hotade med ett tidigt avslut från distans, men bollen träffade ribbans översida bakom tävlingsdebuterande hemmakeepern Sebastian Karacan.

 

Redan efter tio minuter tilldömdes gästerna en straffspark då Mikael Thorstensson gjordes ned i boxen - och Thorstensson valde själv att lägga efterföljande straff. 19-årige Karacan stod för en riktigt vass räddning nere vid ena stolproten och höll tätt i sin debut.

 

Den första halvleken var annars väldigt temposvag och de klara målchanserna lyste med sin frånvaro. Ett par halvlägen åt båda hållen, tämligen jämt fördelat, var det närmaste man kom ett mål innan paus. Däremot skulle hemmalagets unge högerback Marcel Kaya åka på sitt andra gula kort i den 45:e minuten - en utvisning som skulle få stor inverkan på matchbilden i den andra halvleken.

 

Efter pausvilan tog Sollentuna - som alltså hade ett numerärt överläge - tag i taktpinnen omgående och skaffade sig ett rejält bollinnehav. Det dröjde inte länge innan bollen låg i nät, men målet dömdes bort då en bortaspelare i offsideposition skymde hemmakeepern Karacan i avslutsögonblicket. Även om Sollentuna stundtals dominerade den andra halvleken så hade man svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. De flesta av gästernas 16 avslut avlossades från långt håll, och sällan tog man sig på allvar in i ett välockuperat straffområde.

 

Syrianska skapade ett fåtal ströchanser efter spelvändningar där 15-årige Josef Akpinar's inspel nere vid kortlinjen blockades av en utsträckt bortaarm - utan åtgärd från huvuddomare Kalle Jansson, som kanske inte hade den bästa positionen för att uppmärksamma detta. Straffen var dock lika solklar som den Sollentuna tilldömdes i matchinledningen, och skulle varit välbehövlig för ett hårt tillbakapressat hemmalag. De rödgula hade ytterligare ett omställningsläge där Josef Akpinar friställdes helt men vinkades av då framspelningen tydligen gick via Jonathan Bahars arm.

 

Det såg länge ut som om Syrianska skulle fixa en pinne hemma på Parken, men som så många gånger förr blev slutminuterna avgörande i negativ bemärkelse för de rödgula. Tabelltreans notoriske målskytt David Gustafsson skar in i banan och drog till med vänstern - ett avslut som inte var speciellt hårt men bollen letade sig ändå över linjen till 0-1 i den 87:e minuten. Den återstående tiden spelade Sollentuna effektivt av nere i de offensiva ytterzonerna, och gästerna kunde - med lite om och men - till slut resa hem med en trepoängare.

 

Syrianska ska, trots en ny tung uddamålsförlust i slutminuterna, ändå ha beröm för en hedersam insats där man med en man mindre kämpade tappert. Sollentuna är det lag som gjort flest mål i serien, och länge lyckades de rödgula hålla tätt trots ett decimerat manskap. Värt att notera är att Syrianska i båda mötena med Sollentuna den här säsongen åkt på relativt tidiga utvisningar, och har alltså inte fått spela elva mot elva mot huvudstadslaget.

 

Säsongen avrundas nästa helg med ett bortaderby mot grannen Västerås IK - två formsvaga lag i ingenmansland som inte har mer än äran att spela för. Förhoppningsvis kan en stukad trupp samla energi under veckan och få till en positiv säsongsavslutning.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 


SYRIANSKA IF - SOLLENTUNA FF                                                 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 (87) David Gustafsson
Avslut: 9-16 (7-7)
Avslut på mål: 4-8 (4-4)
Hörnor: 3-11 (2-4)
Offside: 1-3 (1-1)

Gula kort:

 

 

Marcel Kaya, Syrianska (10, 45)

Josef Akpinar, Syrianska (84)

Karzan Azizi, Syrianska (86)

Röda kort: Marcel Kaya, Syrianska (45)
Publik: 112
Domare: Kalle Jansson, Örebro

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});