#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Nya tag mot huvudstadslag

 

 

Bortaförlusten mot serieledande Norrtälje var både tung och snöplig - men Syrianska tar nya tag under torsdagskvällen då huvudstadslaget Värmdö står för motståndet i ett hemmamöte på Parken. De rödgula hoppas kunna studsa tillbaka på rätt bana och ordna en klättring i serietabellen.

Habànek avstängd efter utvisningen senast

Ett sent straffmål blev matchens enda när tabellettan BKV Norrtälje besegrade Syrianska i lördags. De rödgula stod ändå för en pigg insats - säsongens hittills bästa - och borde åtminstone fått med sig en poäng i en match där man var det klart bästa laget innan ett par olyckliga domslut blev avgörande. Syrianska åkte både på en tveksam utvisning och en minst lika tvivelaktig straffspark, vilket självklart fick en stor påverkan på både matchbild och i slutändan även resultatet.

 

Man har haft ett par dagar på sig att ladda batterierna inför hemmamötet med nuvarande tabellelvan Värmdö IF under torsdagskvällen. Bortsett från avstängda ytterbacken Michal Habànek - som alltså blev utvisad efter två gula kort senast - är det inga större förändringar i den matchtrupp som finns tillgänglig denna gång. Förhoppningsvis kan de rödgula visa samma goda takter som senast, även om det då inga gav några poäng, och studsa tillbaka vinnarspåret vilket skulle innebära ett par snäpps klättring i tabellen.

 

Två raka kryss efter premiärförlusten

Värmdö IF - från huvudstadens sydöstra utkanter - återvänder detta år till Division 2 Norra Svealand efter en fjolårssäsong i Södra Svealand där man slutade på en niondeplats med 34 inspelade poäng. Till i år har man dock valt att göra en del förändringar där flerårige huvudtränaren Jussi Kontinen har ersatts av 65-årige Tommy Efraimsson som återvänder en sejour i IFK Haninge-Brandbergen.

 

En väldigt stor spelaromsättning - likt den som Syrianska har gjort - gör att det är ett till stora delar nytt Värmdö som ställs på benen denna säsong. Man har en ganska ung trupp där flera spelare kommer från den egna ungdomsverksamheten och även om man tappat många viktiga kuggar från fjolåret, har ändå man lyckats behålla ett par nyckelspelare där försvararen Erik Gustafsson tillsammans med målvakten Simon Nyström kommer ha tongivande roller under året. Säsongen har för övrigt inletts utan seger än så länge, där 0-3-förlusten mot FC Gute i premiären följdes upp med dubbla kryss mot Kvarnsveden (1-1) och Håbo (1-1).

 

Syrianska och Håbo har drabbats samman en gång tidigare i år - försäsongsmötet på Parken för dryga två månader sedan. Då vann de rödgula med klara 4-0, men får räkna med en betydligt tuffare match nu när viktiga poäng står på spel.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Värmdö IF

Matchdag: Torsdag 28:e april
Avspark: 19:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Erik Nordqvist, Borlänge
Senaste möte: Syrianska IF - Värmdö IF 4-0 (27/2-16)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});