#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tätt matchande för formstarkt Syrianska

 

 

Syrianska har hittat formen med tre raka fullpoängare som ett kvitto på det. De rödgula är inne i en period med tätt matchande och redan under onsdagskvällen väntar en rejäl värdemätare. En av seriens toppkandidater - Enskede IK - gästar Parken i en drabbning som mycket väl kan bli sevärd.

Syrianska formkurva pekar uppåt

Tio inspelade poäng under de fem inledande omgångarna är ett klart godkänt facit för Syrianska som hade en strulig försäsong. Med lite flyt kunde ytterligare någon - eller ett par - poäng ha räknats in men man får ändä vara nöjda man poängskörden. Tre raka segrar tyder på att det är ett rödgult lag på väg i rätt riktning, även om man inte nått upp till sin fulla kapacitet spelmässigt.

 

1-0-segern mot fjolårstvåan Gamla Upsala senast imponerar på många sätt. GUSK är ett erkänt svårspelat lag och har på över ett och ett halvt år bara förlorat en enda match på sina hemmaplan - och mot Syrianska skapar man knappt en målchans och blir nollade. De rödgula har verkligen hittat rätt i sitt försvarsspel och det är just defensiven som skördat framgång under säsongsinledningen.

 

Syrianska har fortsatta skadebekymmer, men läget börjar sakta med säkert att ljusna. Mittfältaren David Hasler är på väg tillbaka, precis som Kevin Sharro som ställdes över mot GUSK i lördags med en lindrigare fotskada. Klart är dock att Sheriff Suma missar onsdagsmötet med Enskede efter att ha dragit på sig sin tredje varning för säsongen senast. Även denna match tvingas huvudtränare Kalle Granath till ommöbleringar i sitt lag - något man förhoppningsvis klarar av på ett bra sätt den här gången också.

 

Välspelande huvudstadslag på besök

Onsdagskvällens motståndargäng - huvudstadslaget Enskede IK - är ett av de mer namnstarka i Division 2 Norra Svealand. Många spelare har meriter från spel på betydligt högre nivå än fjärdeligan och har, tillsammans med Nacka FF, troligtvis den starkaste truppen på pappret. Enskede är också det lag som i sina främsta stunder presterat bäst spelmässigt under de inledande omgångarna där storsegrar mot både Sandviken (5-0) och Västerås IK (5-0) imponerar. Med två missräkningar, i 0-1-förlusten borta mot BKV Norrtälje och 1-1-krysset efter en blek insats mot Skiljebo senast, har man precis som Syrianska skrapat ihop tio poäng och placerar sig strax före de rödgula i tabellen med en något bättre målskillnad.

 

Nyckelspelare i detta Enskede är mittfältarna Andreas Dahl och Christoffer Hansebjer tillsammans med de notoriska målgörarna Elvir Spahovic och Marcus Nobell. Den förre Hammarbyspelaren Hansebjer var lagets främsta målskytt ifjol med sina elva mål, men till denna säsong verkar det som att Hansebjer lämnat över målproduktionen till Spahovic och Nobell som placerar sig som etta och tvåa i skytteligan med sina fem respektive fyra mål. Marcus Nobell har för övrigt varit på testspel hos Syrianska för ett par år sedan där han - som ung anfallare från FC Gute - matchade i försäsongskamper med de rödgula. Spahovic har ett förflutet i allsvenska Åtvidaberg - tillsammans med Syrianska's Sheriff Suma.

 

Enskede IK är ett av de lag som flyttades över från Division 2 Södra Svealand till denna säsong - en serie där man varit ett stabilt topplag under flera års tid. Under fjolåret plockade man hela 54 poäng och det räckte, högst anmärkningsvärt, bara till en tredjeplats - fem poäng efter seresegraren Södertälje FK. Enskede gjorde 66 mål framåt förra säsongen vilket är ett tecken på en giftig offensiv, något som lagets målrika inledning av årets säsong även tyder på. Huvudstadslaget blir en bra värdemätare för Syrianska.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Enskede IK

Matchdag: Onsdag 13:e maj
Avspark: 19:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Andreas Glanberg, Stockholm
Senaste möte: Syrianska IF - Enskede IK 1-1 (2/3-13)

 

 

 

 

With three wins in a row there's a Syrianska in good shape that faces one of the top candidates in the league on Wednesday evening. Stockholm-based club Enskede IK will visit Swedbank Park in a game that has all the prerequisites to become an exciting battle between two strong teams. Syrianska have to play without midfielder Sheriff Suma in the game against Enskede. The Sierra Leonean is suspended after his third yellow card of the season in the last game.


 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});