#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Hemmamatch mot huvudstadslag

 

 

Syrianska är återigen inne i en period med tätt matchande - där onsdagens semifinal i cupkvalet följs upp med en hemmamatch mot IFK Aspudden-Tellus under söndagseftermiddagen. De rödgula har fortsatt allt att vinna i seriespelet, och kan spela helt utan press mot ett huvudstadslag med en uppåtgående formkurva.

Kan släppa på bromsarna under slutomgångarna

Ett välkommet avbrott från det tunga seriespelet fick Syrianska i och med onsdagskvällens semifinal i kvalet till Svenska Cupen - derbymötet med Skiljebo hemma på Wenströmska. De rödgula passade då på att skrälla till det rejält när man något oväntat skickade ut SSK och tog sig till final där VSK väntar om ett par veckor. Även om det spelmässigt inte såg så vackert ut så lyckades man ta fram en ordentlig arbetsinsats som den här gången räckte långt, samtidigt som de individuella misstagen var betydligt färre än de varit i tidigare under säsongen.

 

Förhoppningsvis kan avancemanget i cupkvalet föra med sig något gott till seriespelet där Syrianskas tabellposition är allt annat än någon solskenshistoria. De rödgula har hamnat i ett läge där man mer eller mindre har allt att vinna under slutomgångarna, och kan inte göra annat än att bara tuta och köra och se ur långt det räcker när det hela ska summeras i mitten av oktober. Tyvärr dras truppen med både skador och någon avstängning, där huvudtränare Oziris Kadic får pussla rejält för att få ihop sitt manskap till söndagens match mot Aspudden-Tellus. Det lär nog bli en del ändringar jämfört med den startelva som matchades mot Skiljebo i onsdags.

 

Har bara förlorat en av de senaste sex matcherna

Huvudstadslaget IFK Aspudden-Tellus, som egentligen har sin hemvist i Hägersten om man ska vara riktigt petig, har flyttats fram och tillbaka mellan Norra Svealand och Södra Svealand de senaste åren - och skickades alltså över till norr efter en mittenplacering i söder ifjol. Inför denna säsong vässade man till sin trupp rejält, och sågs som en outsider i förhandstipset samtidigt som man själva satte upp en målsättning där seriesegern siktades in. Det har dock inte riktigt gått som man tänkt sig, och inför söndagens möte med Syrianska placerar man sig som tabellsjua utan kontakt med toppstriden.

 

Aspudden-Tellus trupp har, som tidigare nämnts, fått sig ett ansiktslyft från att ha varit väldigt anynom till att numera bestå av ett flertal riktigt namnkunniga spelare på den här nivån. Mittbacken Omar Jawo, med allsvenska matcher och spel i bland annat Syrianska FC, Gefle och AFC United på meritlistan, var nyckelspelare i Brommapojkarna ifjol men har nu tagit klivet över till Aspudden-Tellus - precis som Vasalund-trion Danny Tadaris, Fredrik Crona och Rager Rebandi, Modaser Zekria från Brage och hemvändande Marcelo Paine Oyarzo från Carlstad United. Det är ett av seriens klart profilstarkaste motstånd som väntar Syrianska - ett lag som dessutom har en uppåtgående formkurva med endast en förlust under de sex senaste omgångarna. 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - IFK Aspudden-Tellus

Matchdag: Söndag 3:e september
Avspark: 13:30
Arena: Wenströmska IP
Domare: Oskar Nilsson, Luleå
Senaste möte: IFK Aspudden-Tellus - Syrianska IF 3-2 (19/5-17)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});