#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Mycket står på spel i omstarten

 

 

Syrianska tar sig an dalalaget Kvarnsveden i onsdagens omstart av seriespelet - och man står inför ett vägskäl där man har alla möjligheter att haka på i tabelltoppen. Poängen behöver dock fortsätta att trilla in i samma takt som under våren, och det råder inga som helst tvivel om att mycket står på spel i Borlänge. 

Har ett fint slagläge att haka på i toppen

I en rejält haltande serietabell placerar sig Syrianska som femma med åtta poäng upp till BKV Norrtälje på kvalplats - och det med tre matcher färre spelade än tabelltvåan. Ytterliggare två poäng upp har man till serieledande Sollentuna, och de rödgula har alltså skaffat sig ett fint slagläge för att på allvar blanda sig i toppstriden. Det är dock lättare sagt än gjort. På planen måste poängen fortsätta att trilla in i samma takt som under våren när en rad av "måstematcher" väntar i de närmaste omgångarna. Även om läget är högintressant så är det till viss del också pressat - men samtidigt måste man se det som både roligt och utvecklande att ställas inför flertalet matcher där mycket står på spel.

 

För Syrianska var sommaruppehållet välbehövligt, där spelare som dragits med skador och sjukdomar haft möjliget att kurera sig ordentligt, men nu är det alltså dags att kastas in i hetluften igen. Under onsdagskvällen reser man norrut för att matcha dalalaget Kvarnsveden i Borlänge - och man gör det med en trupp som är mer eller mindre fulltaglig. De enda som ser ut att missa det viktiga bortamötet är avstängda Pavol Orolìn och mittfältaren Daniel Johansson som är i USA och cupspelar med Rudbeckianska gymnasiet. Båda ytterbackarna Marcel Kaya och Behnam Olfat är tillbaka efter vårens skadefrånvaro och kan vara aktuella att matchas i huvudtränare Kalle Granath's trupp redan under onsdagen.

 

Målsnålt dalalag i stort poängbehov

Borlängegänget Kvarnsveden har haft en tuff säsongsinledning - i alla fall om man ser till det poängmässiga som ändå är det enda som i slutändan har någon betydelse. Man placerar sig på negativ kvalplats med sina elva poäng, men ser man till statistiken så kan man bland annat notera att dalalaget släppt in färre mål än tabelltvåan BKV Norrtälje. Det är ganska uppenbart att det är målskyttet som inte klaffat för KIK som hittills bara mäktat med nio baljor framåt, och med totalt sju minusmål på sju förluster så kan man också konstatera att de flesta av dessa förluster har varit med uddamålet. Vårsäsongen avslutade KIK dock på bästa sätt med att tvåla dit topplaget FC Gute med 2-1 på hemmaplan - och det är just hemma på Ljungbergsplanen man tar de flesta av sina poäng.

 

Huvudtränare Patrik Bergströms trupp består av en hel del spelare som funnit med i klubben i många säsonger, men också ett par lirare som har sin bakgrund i Borlänges högre rankade lag; Dalkurd och Brage. En gammal räv som varit med länge är lagkaptenen Andreas Hedlund som, precis som tidigare år, lär ha en viktig roll i detta KIK som till denna säsong tecknat ett samarbetsavtal med superettaklubben Dalkurd som man kan låna spelare från. En av dessa är duktige yttern Celal Serhanoglu som gått in och varit en frisk fläkt för Kvarnsveden. Även om man ser till serietabellen och KIK's placering där, så är ändå känslan att detta dalalag mycket väl kan ställa till det för de flesta lagen i serien. 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Kvarnsvedens IK - Syrianska IF

Matchdag: Onsdag 20:e juli
Avspark: 19:00
Arena: Ljungbergsplanen
Domare: Martin Segerud, Kristinehamn
Senaste möte: Kvarnsvedens IK - Syrianska IF 3-2 (26/9-15)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});