#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Obesegrat Forward gästar Wenströmska

 

 

Syrianska är inne i en period med tätt matchande, där tre matcher ska avverkas på elva dagar. I den andra av dessa drabbningar väntar ett hemmamöte med topplaget BK Forward under tisdagskvällen. Syrianska är fortsatt hårt skadedrabbat, men börjar se ljuset i tunneln - samtidigt som de senaste insatserna ger hopp om framtiden.

Har gjort nio mål de senaste tre matcherna

Fredagens kvällsutflykt till huvudstaden slutade i en frustrerande och smärtsam 2-3-förlust mot ett profilstarkt IFK Aspudden-Tellus - där ett tappert kämpande Syrianska hade ledningen hela vägen in i slutminuterna. Det går inte att påstå annat än att det var marginaler som avgjorde, och de var verkligen inte på de rödgulas sida denna gång.

 

Insatsen som sådan var annars bra, där Syrianska förtjänade betydligt mer än att få vända hem helt tomhänta. Faktum är att man, trots det mörka skadeläget, stått upp riktigt bra de senaste omgångarna - där prestationerna i de tre sista matcherna borde ha resulterat i mer än tre poäng. I dessa tre matcher har Syrianska gjort hela nio (!) mål framåt, vilket man tillsammans med topplaget BK Forward är bäst i serien med. Däremot har man en del att jobba med i defensiven, där tunga skador på försvarsspelare självklart bidragit till att man läckt en del bakåt.

 

Det är just topplaget BK Forward som gästar Wenströmska under tisdagskvällen, och även i denna match har Syrianska svårt att få ihop sitt manskap då mängder av skador fortfarande ställer till det. Lägg därtill att försvararen Rasmus Rönnholm är avstängd efter att ha åkt på sitt tredje gula kort senast, samt att ytterbacken Alex Bandick fick adderas till skadelistan efter fredagens match. Lyckligtvis börjar man se ljuset i tunneln där ett par av de skadade spelarna är på väg tillbaka, men än så länge ser man ut att få lappa ihop det manskap man har tillgängligt på bästa sätt.

 

Obesegrat Forward siktar på serieledning

Örebrolaget BK Forward blev degraderade från Division 1 Norra under fjolåret och har siktet inställt på ett snabbt återtåg. Forward var faktiskt den enda klubben som varit med i alla upplagor av Division 1 sedan införandet av dess nuvarande form, men som nu alltså får göra en omstart i tvåan efter ett dramatiskt avgörande där degraderingen blev ett faktum så sent som på stopptid i den sista omgången ifjol. 

 

Årets upplaga av BK Forward har inlett seriespelet starkt och är hittills obesegrat med 17 inspelade poäng av 21 möjliga. Bara en något sämre målskillnad - eller snarare; inte riktigt lika bra målskillnad - skiljer laget från serieledande Skiljebo som man hoppas kunna peta ner från tronen i och med tisdagens match mot Syrianska. 2-1-segern mot Håbo senast satt långt inne men var ändå i underkant, trots att man enligt egen utsago svarade för den klart sämsta insatsen för säsongen. Ett revanschsuget Forward är alltså att räkna med på Wenströmskas konstgräs i den åttonde omgången.

 

Ser man till Forwards trupp så är tabellplaceringen helt klart befogad. Även om ett par spelare lämnade klubben inför denna säsong så har man ändå lyckats behålla ett flertal viktiga pjäser, däribland mittfältsduon Erik Björndahl och Emil Berger. I huvudtränare Rickard Nilssons trupp bör också mittbacken Samuel Oki, skicklige Jawad Mohammed och nye målvakten Jeffrey Gal ses som nyckelspelare. Detta BK Forward har helt klart kapacitet att ta hem seriesegern i år och lär bli en tuff uppgift för Syrianska under tisdagskvällen. Förhoppningsvis inte en övermäktig sådan.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - BK Forward

Matchdag: Tisdag 23:e maj
Avspark: 19:00
Arena: Wenströmska IP
Domare: Fredrik Jansson, Kil
Senaste möte: BK Forward - Syrianska IF 5-0 (6/10-12)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});