#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Viktiga poäng i potten på Parken

 

 

Efter en ny trepoängare på bortaplan - 1-0 mot BKV Norrtälje förra veckan - vill Syrianska bättra på sitt hemmafacit under måndagen. Seriefavoriten Sandviken gästar Swedbank Park i en match där båda lagen har chans att haka på i en jämn tabelltopp.

Både Barlay och Persson-Njie tillbaka i spel

Syrianska har varit urstarka på bortagräs under säsongsinledningen och i måndags fixade man en ny seger efter 1-0 mot BKV Norrtälje. Gabriel Medina gav Syrianska ledningen efter sex minuter - och därefter stängde de rödgula igen i defensiven och plockade hem en färsk trepoängare. I och med vinsten på Idrottsparken i Norrtälje har Syrianska tagit tio av tolv möjliga poäng på bortaplan - och nu behöver man bättra på poängskörden hemma på Swedbank Park för att gå mot en säsong som i höst kan summeras som framgångsrik.

 

Under måndagen har Syrianska chans att vässa hemmaformen då seriefavoriten Sandviken kommer på kvällsbesök. Huvudtränare Kalle Granath har en minst sagt angenäm truppstatus där näst intill samtliga spelare finns tillgängliga för spel. Båda mittfältarna Samuel Barlay och Alexander Persson-Njie finns åter i truppen efter avstängning respektive sjukdom, samtidigt som unge David Hasler är redo för att kastas in i hetluften efter en längre tid skadefrånvaro. Faktum är att Hasler redan förra omgången gjorde säsongsdebut med ett piggt inhopp i Norrtälje.

 

Knackig inledning för storsatsande seriefavorit

Den på förhand tippade kandidaten till seriesegern - Sandvikens IF - står för Syrianskas motstånd under måndagskvällen. Det är ett Sandviken som inlett seriespelet knackigt och som efter sju omgångar redan hunnit med att förlora tre matcher. I hemmamötet med Skiljebo senast tappade man en tidig ledning till uddamålsförlust (1-2), och ett storsatsande Sandviken kan inte vara helt nöjda med sin säsongsinledning.

 

Den inför säsongen nye huvudtränaren Stefan Lundin, som till vardags jobbar som brandman tillsammans med sin assisterande tränare Jens Dahlqvist, har med stor sannolikhet seriens största spelarbudget till sitt förfogande och man var väldigt aktiva under vinterns transferfönster där flera spetsspelare rekryterades. Sandviken har en trupp där flera lirare har erfarenhet av spel på högre nivå, men många av dessa har kommit upp något i åren. Med en snittålder på dryga 25 år och med fem spelare som hunnit med att fylla 30 är man inte det ungdomligaste laget i serien, men det finns rutin i massor och det är något man behöver plocka fram i stunder som denna när det blåser lite motvind.

 

Mycket i Sandvikens offensiva spel handlar om Syrianskavärvningen John Junior och den notoriske målskytten Anthony Allison Jr. Den sistnämnde har gjort hälften av lagets åtta mål hittills och 28-åringen bör ses som tongivande hos "Rödvästarna". Duon Olof Mård och Hjalmar Öhagen - båda med färska allsvenska meriter - har också nyckelroller i detta Sandviken som mer eller mindre är piskade att vinna på Parken för att inte halka allt för långt efter tabelltoppen.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Sandvikens IF

Matchdag: Måndag 25:e maj
Avspark: 19:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Johan Owén, Karlskoga
Senaste möte: Syrianska IF - Sandvikens IF 0-0 (20/7-14)

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});