#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska till final i cupkvalet

 

 

Syrianska är klart för final i kvalet till Svenska Cupen - detta efter onsdagskvällens 2-1-vinst mot Skiljebo i semifinalen. De rödgula stod för en stabil insats och raderade gång på gång ut gästernas anfallsförsök, samtidigt som man själva skapade en hel del framåt. Nikola Durovic och Ayoub Abassi gjorde Syrianskas mål på Wenströmska.

Mitt inne i ett tungt seriespel kvalar Syrianska till Svenska Cupen - där man under onsdagskvällen drabbades samman med lokalkonkurrenten Skiljebo i ett hett semifinalsderby. Båda lagen valde att lufta sina trupper något, där drygt hälften av de båda startelvorna bestod av spelare som matchades i den senaste serieomgången. Visserligen var det två reservbetonade lag som möttes, men att hela 32 poäng skiljer lagen åt i serietabellen var knappast något som präglade den här semifinalen.

 

Skiljebo rivstartade och fick till en jättechans mer eller mindre direkt efter avspark, men vikarierande hemmamålvakten Aleksandar Stevanovic stod för en vass räddning på Hampus Tjärnhells närskott. Därefter var det Syrianska som tog över när man ofta lyckades ställa om efter bollvinster centralt. Mittbacken Tristan Watson nickade precis över i bra läge - men de rödgula skulle ändå tog ledningen strax därefter. Ayoub Abassi gjordes ned utanför boxen och tilldömdes frispark, Skender Kaciku dundrade på rejält och Nikola Durovic höll sig framme och skickade in returen till 1-0 i den 13:e minuten.

 

De rödgula hade vid det här laget en av sina bättre perioder offensivt där man skapade en hel del i anfallsväg. Trots en del oskärpa framför mål kom ändå 2-0-målet som ett brev på posten. Ayoub Abassi spelades ren och placerade säkert in bollen i nät till en utökad ledning i den 34:e minuten - en ledning som borde ha utökats ytterligare bara minuten senare. Mittbacken Watson förlänge bollen mot den bortre stolpen där flera hemmaspelare på något underligt sätt misslyckades med att trycka in trean över linjen framför ett öppet mål.

 

Känslan var att ett 3-0-mål hade ett småstressat SSK inte repat sig från, men istället fick man en fribiljett in i matchen med en reducering kort därpå. Lite som en blixt från klar himmel smällde Jamaal Raage in 2-1 med ett stenhårt distansskott - ett mål som gav gästerna häng inför den andra halvleken.

 

Efter pausvilan skapade Syrianska inledningsvis ett par heta chanser för att punktera semifinalen, där Belmin Alic var nära med ett lyft tätt över ribban innan Ayoub Abassi om möjligt var ännu närmare med ett närskott som bortakeepern Emil Bogathy-Svensson mirakelräddade på sin mållinje. När hemmalaget inte lyckades förvalta sina chanser blev det istället nervkittlande då man istället fick bevaka den ledning man hade - en uppgift som de rödgula inte är helt vana vid med tanke på hur säsongen sett ut hittills.

 

Skiljebo försökte få till en kvittering och ett straffavgörande, men körde gång på gång fast i hemmaförsvaret som stod väl samlat. Gästerna lyckades egentligen bara skrapa fram en ordentlig chans men då var Aleksandar Stevanovic med på noterna. Syrianska höll undan och fixade en finalplats i och med 2-1-segern - något överaskande kan tyckas men inte på något sätt orättvist.

 

Även om semifinaldrabbningen inte går till historien som en särskilt välspelad sådan, så ska man ändå framhäva Syrianskas arbetsinsats. De rödgula jobbade hårt och belönades med en helt avgörande match mot VSK på Parken om dryga tre veckor där en plats i Svenska Cupen finns i potten. Glädjande är också att man lyckades bryta en tre månader lång svit utan segrar, och även om det "bara" var i cupkvalet så kan man ju alltid hoppas att det smittar av sig till seriespelet där en hemmamatch mot Aspudden-Tellus väntar redan på söndag. För Skiljebos del tog resan mot Europa League slut redan på Wenströmska, och nu får de gulsvarta rikta in sig på att göra sitt bästa för att ordna en topplacering i serien istället.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - SKILJEBO SK                                               2-1 (2-1)

Mål:

 

 

1-0 (13) Nikola Durovic

2-0 (34) Ayoub Abassi

2-1 (38) Jamaal Raage

Avslut: 9-9 (5-6)
Avslut på mål: 5-5 (4-3)
Hörnor: 1-5 (0-3)
Offside: 1-1 (0-1)
Gula kort: -
Röda kort: -
Publik: 243
Domare: Danha Bachiri, Västerås

 

 

Syrianskas laguppställning (4-3-3):

Aleksandar Stevanovic - Michael Kamau (56 Alex Bandick), Anel Bajramovic, Tristan Watson, Marcel Kaya (68 Lucas Özgün) - Ayoub Abassi, Daniel Johansson, Skender Kaciku - Bubakarry Fadika, Nikola Durovic (46 Rasmus Rönnholm), Belmin Alic

 

Ej inbytta ersättare:

Felix Karlsson & Muctaru Conte

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});