#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska poänglöst mot topplag

 

 

Syrianska bjöd upp till kamp i hemmamötet med topplaget Karlslund - men de rödgula räckte i slutändan inte riktigt till mot ett för dagen bättre lag. Gästerna tog rättvist hem full pott från Wenströmska i och med 1-3 (0-1) i sommarvärmen, där Jonathan Bahar blev enda målskytt för hemmalaget som åkte på sin tredje raka förlust.

Förutsättningarna inför lördagseftermiddagens hemmamöte med topplaget Karlslund var inte de bästa för Syrianskas del. Ordinarie målvakten Felix Karlsson var inte tillgänglig, båda mittbackarna Samuel Barlay och Asmir Suljicic var avstängda och ytterbacken Behnam Olfat hade varit sjuk under veckan - vilket tvingade de rödgula att matcha en mer eller mindre helt ny försvarslinje. Lägg därtill att främste målskytten hittills, Lukman Murad, inte heller kom till spel, och det var bara att konstatera att man fick jobba i uppförsbacke redan innan avspark.

 

Att flera spelare matchades på något ovana positioner var märkbart i matchinledningen där Syrianska inte alls hittade rätt defensivt. Det bjöds på en hel del ytor som Karlslund tacksamt valde att utnyttja i sitt både rörliga och fartfyllda anfallsspel, men länge lyckades hemmalaget freda sig från att släppa till klara målchanser.

 

Gästerna förde spelet, men var något trubbiga i den sista tredjedelen. Det dröjde till halvlekens slutminuten innan kom fram i ett par heta lägen, där vikarierande målvakten Aleksandar Stevanovic fick göra två jätteräddningar för att hålla tätt. Den sista av dessa resulterade i en hörna där nollan till slut sprack. Än en gång visade Syrianska oförmåga att försvara sig vid defensiva fasta situationer, och bortalagets mittback Zakariah Epplette kunde alldeles för ostört knoppa in 0-1 i den 39:e minuten. Karlslund gick alltså med nöd och näppe till halvtidsvila i ledning, men det var inte på något sätt en orättvis sådan sett till det spelövertag gästerna hade haft.

 

Syrianska kom ut med ett betydligt större mod efter paus, och tog Karlslund lite på sängen med en pigg öppning av den andra halvleken. Gästerna fick ägna de inledande minuterna åt mer försvarsspel än vad man hade fått göra under hela den första halvan, men slarv hos de rödgula gjorde ändå att det var Karlslund som tämligen omgående kunde utöka sin ledning i en spelvändning. Duktige Adam Molin gjorde inga misstag när han satte dit 0-2 i den 50:e minuten - och de rödgulas uppförsbacke var helt plötsligt dubbelt så hög.

 

Hemmalaget hade dock inga planer på att vika ned sig, utan jobbade sig tillbaka in i drabbningen med ett reduceringsmål med dryga halvtimmen kvar. Ett svagt uppspel av en bortaförsvarare hamnade hos Jonathan Bahar som drog till från distans. Tyske Karlslundmålvakten Steffen Kraus stod för ett av sina blekare ingripanden när Bahars avslut letade sig i nät till 1-2. Syrianska skulle dock bjuda tillbaka kort därefter. De rödgula tappade boll strax utanför eget straffområde, och Sebastian Loyola-Nydén överlistade en chanslös Stevanovic då han skickade in 1-3.

 

Karlslund kände nog vid det här laget att segern var bärgad - och så var det nog också. Syrianska bjöd ändå upp till kamp och skapade en handfull riktigt heta lägen där åtminstone något av dessa borde ha resulterat. Ayoub Abassi prickade ribban från nära håll efter en hörna, innan bortamålvakten Kraus revanscherade sig två gånger om. Först parerade han Bubakarry Fadikas närskott nere vid den ena stolproten, och därefter fantomräddade tysken inbytte Lorenzo Carratus halvvolley uppe i det bortre krysset. Hade Carratus försök hittat nät hade det nog kunnat kategoriseras som ett av säsongens vackraste mål, men nu blev det istället Kraus fantastiska räddning som hamnade i blickfånget.

 

Syrianska gjorde ett gott försök, men räckte inte riktigt till mot ett Karlslund som var snäppet bättre denna eftermiddag. Även om gästerna inte riktigt fick ut så mycket som man säkerligen hade önskat av sitt anfallsspel, var man ändå effektivare än de rödgula i de lägen man skrapade fram. Hemmalaget gjorde så gott man kunde, men lyckades inte riktigt hantera alla de avbräck man hade i sin försvarslinje. Det bjöds på lite för mycket bakåt, och mot duktiga lag som Karlslund straffas sådant.

 

En poängsvag vårsäsong avrundas med ett viktigt bottenmöte mot BKV Norrtälje redan på onsdag. Syrianska får tillbaka ett par av de spelare som saknades denna eftermiddag, men får klara sig utan anfallaren Jonathan Bahar som drog på sig ett rött kort i slutminuterna och kommer därmed vara avstängd för andra gången på kort tid. Förlustsviten - som nu är uppe i tre raka matcher - behöver brytas och då är det av stor vikt att man håller sig undan från avstängningar såväl som skador.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - KARLSLUNDS IF HFK                                      1-3 (0-1)

Mål:

 

 

 

0-1 (39) Zakariah Epplette

0-2 (50) Adam Molin

1-2 (61) Jonathan Bahar

1-3 (64) Sebastian Loyola-Nydén

Avslut: 13-13 (3-6)
Avslut på mål: 8-7 (1-3)
Hörnor: 5-5 (0-4)
Offside: 3-7 (2-3)

Gula kort:

 

Jonathan Bahar, Syrianska (74, 89)

Simon Amin, Karlslund (89)

Röda kort: Jonathan Bahar, Syrianska (89)
Publik: 117
Domare: Richard Sundell, Karlstad

 

 

Syrianskas laguppställning (4-3-3):

Aleksandar Stevanovic - Alex Bandick, Michael Kamau, Rasmus Rönnholm, Jakob Eneroth (80 Simon Grassi) - Ayoub Abassi, Bosko Durovic (70 Lorenzo Carratu), Daniel Johansson - Josef Akpinar (70 Blend Sheikho), Bubakarry Fadika, Jonathan Bahar (Utv. 89)

 

Ej inbytta ersättare:

Sebastian Karacan, Marcel Kaya, Behnam Olfat, Lukman Murad

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});