#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tabelltrean körde över Syrianska

 

 

Ett smått uppgivet Syrianska bjöd på individuella misstag i massor - och blev hårt straffade av ett effektivt FC Gute. Tabelltrean ryckte ifrån i början av andra halvlek, och de rödgula åkte på en klar förlust i och med 0-5 (0-1) på Brandthovdas fina naturgräs.

Med ett hopplöst tabelläge hade Syrianska mer eller mindre allt att vinna när tabelltrean FC Gute gästade den tillfälliga hemmaplanen Brandthovda IP under söndageseftermiddagen. Med ett par spelare borta på grund av skador och avstängningar tvingades huvudtränare Oziris Kadic möblera om - och nyförvärvet Tristan Watson från seriekollegan Gamla Upsala fick starta som mittback bredvid Anel Bajramovic samtidigt som Samuel Barlay tog ett steg upp till en central innermittfältsposition tillsammans med Daniel Johansson och Skender Kaciku i en 4-3-3-uppställning.

 

Det utmärkta naturgräset öppnade upp för att rulla boll efter backen, vilket båda lagen hade intentioner att göra inledningsvis. FC Gute gjorde det klart bäst och hann med att bränna en fin chans innan man ändå fick till ett tidigt ledningsmål när duktige Villiam Dahlström placerade in 0-1 i en spelvändning efter drygt sex minuters spel. Inte nog med baklängesmålet så fick hemmalaget se lagkapten Samuel Barlay linka av skadad efter en dryg kvart.

 

Syrianska fick alltså, som så många gånger förr den här säsongen, jobba i uppförsbacke - något man faktiskt klarade av på ett hyfsat sätt. De rödgula trillade boll och höll jämna steg med gotlänningarna, och man lyckades också komma till ett par fina lägen för en kvittering. Närmast var ytterforwarden Almir Zeqiri som prickade ribban, men gästernas ledning skulle stå sig in till pausvilan. Med lite flyt hade också Syrianska fått spela den andra halvleken med en man mer då Gute's kanadensiske försvarare Tyrin Hutchings borde ha åkt på sitt andra gula kort efter en ful nedsparkning av Pablo Conte - bakom ryggen på huvuddomare Ejub Mehic från Enköping som inte alls såg situationen men ändå valde att tilldöma de rödgula en frispark.

 

Det var optimistiskt hos hemmalaget inför matchens andra halva där känslan var att man faktiskt hade en chans att störa tabelltrean. Gotlänningarna skulle dock se till att döda hoppet med ett snabbt ryck där man gick ifrån 0-1 till 0-4 under ett par effektiva minuter i inledningen - samtliga mål efter rejäla individuella misstag från de rödgula. Gute mer eller mindre bjöds på rena frilägen som man skoningslöst tog tillvara på genom sina skickliga offensiva spelare.

 

Inte helt ologiskt agerade Syrianska uppgivet efter mardrömsminuterna som öppnade den andra halvleken. Man tappade all form av struktur i sitt spel och felbesluten var många - precis som de individuella misstagen som präglade matchen fram till slutsignalen. Nyförvärvet Skender Kaciku blev utvisad med dryga halvtimmen kvar - ett läge där det såg ut som om det var Asmir Suljicic som skulle ha varnats, men väldigt olustigt fick istället Kaciku sitt andra gula kort och fick kliva av trots protester. Gute passade därefter på att strö lite extra salt i såren då Marcus Burman skickade in 0-5 - som också blev slutresultat - efter att gästerna spelat igång en snabb frispark i djupet samtidigt som hemmaförsvaret stod och sov.

 

För att göra någon form av sammanfattning måste man först och främst konstatera att Syrianska, med handen på hjärtat, varken spelar eller agerar som ett division 2-lag just nu. Visserligen lyckades man få till en hyfsad första halvlek där man håller spelet väl uppe, men efter paus faller man ihop som ett korthus och det efter att ha bjudit sina motståndare på rena frilägen efter misstag som inte hör hemma på den här nivån. Visserligen talar 0-5 sitt tydliga språk, men faktum är att Gute inte på något sätt gläste utan imponerade istället med en brutal effektivitet med många skicka avslutare i offensiva positioner. Det finns mycket kvalitet i detta Gute som i och med segern flåsar både Forward och Karlslund i nacken inför slutomgångarna.

 

Nu finns det snart inte några livlinor kvar för Syrianska som kommer allt närmare en degradering i och med att poängen uteblir match efter match. En titt i tabellen är minst sagt ingen ljus läsning, men man får väl ge det ett försök under de avslutande sju omgångarna och se hur långt det kan räcka. På onsdag kväll får man ett tacksamt avbrott från seriespelet då man istället ställs mot lokalkonkurrentern Skiljebo i semifinalen i kvalet till Svenska Cupen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - FC GUTE                                                     0-5 (0-1)

Mål:

 

 

 

 

0-1 (6) Villiam Dahlström

0-2 (47) Villiam Dahlström

0-3 (51) Marcus Kettler

0-4 (54) Marcus Kettler

0-5 (74) Marcus Burman

Avslut: 8-11 (4-4)
Avslut på mål: 4-8 (3-3)
Hörnor: 3-5 (3-1)
Offside: 1-1 (0-0)

Gula kort:

 

 

Tyrin Hutchings, Gute (12)

Skender Kaciku, Syrianska (20, 65)

Anel Bajramovic, Syrianska (73)

Röda kort: Skender Kaciku, Syrianska (65)
Publik: 121
Domare: Ejub Mehic, Enköping

 

 

Syrianskas laguppställning (4-3-3):

Felix Karlsson - Michael Kamau, Tristan Watson, Anel Bajramovic, Asmir Suljicic - Samuel Barlay (18 Belmin Alic), Daniel Johansson, Skender Kaciku (Utv. 65) - Muctaru Conte (65 Simon Grassi), Bubakarry Fadika, Almir Zeqiri (65 Marcel Kaya)

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic, Behnam Olfat, Lucas Özgün & Nikola Durovic

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});