#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska letar efter formen

 

 

Syrianskas chanser att blanda sig i toppstriden får ses som minimala efter tre raka förluster - men fortfarande har man en bra möjlighet att fixa en betydligt bättre tabellplacering än under fjolåret. Under lördagseftermiddagen gästar man Sundbybergs IK som kämpar för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket.

Flera avbräck öppnar upp för nya namn i startelvan

Ett formsvagt Syrianska har på egen hand slarvat bort ett bra slagläge i tabelltoppen - och det efter tre raka förluster där senaste matchen slutade med en 2-6-torsk hemma mot tabelltvåan Karlberg. Defensiven läckte som ett såll och man gav sig aldrig en ärlig chans att utmana huvudstadslaget om poängen på Parken. Visserligen höll man hyfsat jämna steg spelmässigt, men Karlberg var betydligt vassare när det väl gällde i de båda boxarna och vann tämligen rättvist.

 

Även om toppstriden känns avlägsen så är säsongen inte på något sätt över. Syrianska blev tabelltia under fjolåret och har som mål att placera sig betydligt bättre den här säsongen - vilket också känns realistiskt inför slutomgångarna. De rödgula vill avsluta fotbollsåret med flaggan i topp, men behöver då hitta formen och få igång poängproduktionen igen. Till lördagseftermiddagens bortamöte med Sundbyberg saknar man återigen en lång rad av spelare, vilket troligtvis ger en del yngre spelare chansen att testa sina vingar.

 

Sumpan jagar förnyat kontrakt i tät bottenstrid

Nykomlingen Sundbyberg har, sett till sina resurser, klarat sig hyfsat bra på den här nivån där man mer eller mindre hela säsongen hållt sig på rätt sida nedflyttningsstrecket. Nu börjar det dock dra ihop sig och det gäller för "Sumpan" att fortsätta plocka poäng lite här och där för att säkra nytt kontrakt. Inför denna omgång har man en pinne ner till Värmdö som just nu innehar den negativa kvalplatsen, och att mötet med Syrianska är av stor betydelse för Sundbyberg råder det inga som helst tvivel om.

 

Tabelltians huvudtränare Stephanos Tecle har en inte allt för bred trupp till sitt förfogande, men en del spets har man dock tillgång till. Även om lagets främsta spelare - mittfältaren Daniel Badjelan - lämnade för spel i miljonbygget Sandviken under sommartransfern, finns duktiga lirare som offensive Ricardo Persson-Gray och målvakten Kjell Jönsson fortfarande kvar och är de som ska styra SIK-skutan mot förnyad fjärdeligastatus. Trots det något pressade tabelläget så har Sumpan fortsatt stått för en positiv fotboll där man lagt vikt på sitt egna spel istället för att enbart satsa på att utnyttja motståndarlagens misstag och svagheter. Sundbyberg är ett spelskickligt lag som kanske inte riktigt fått ut de man önskat av sin offensiv, men ses nog ändå som en svårspelad och lurig motståndare av de flesta andra lagen i den här serien.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.co

 

 

 

MATCHFAKTA: Sundbybergs IK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 10:e september
Avspark: 14:00
Arena: Sundbybergs IP
Domare: Suhel Youssef, Sollentuna
Senaste möte: Syrianska IF - Sundbybergs IK 2-0 (23/5-16)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});