#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska utan chans mot serieledarna

 

 

Syrianska hade inte helt oväntat svårt att rubba serieledande BK Forward - som tog sin tionde (!) raka hemmaseger när man vann med klara 5-0 (3-0) på Trängens IP. Trots siffrorna stod de rödgula ändå upp spelmässigt, men tabellettan var ett par klasser bättre i de båda boxarna där matchen avgjordes.

Serieledande BK Forward mot tabelljumbon Syrianska på Trängens IP i Örebro - där Forward tagit full pott hittills i seriespelet. De rödgula var uträknat inför matchen, och hade i ärlighetens namn inte heller så mycket att hämta den här lördagseftermiddagen. Hemmalaget gjorde saken kort, och kunde med två tidiga mål spela på sin ledning och dessutom krydda på med ytterligare mål framåt innan slutsignalen.

 

Forward satte full fart direkt från avspark och det dröjde bara någon knapp minut innan bollen låg i nät bakom Felix Karlsson. Ett inspel från höger for mot en offsidestående hemmaspelare, den assisterande domaren lyfte flaggan men då bollen inte touchade någon inne i boxen gick spelet vidare med ett nytt inspel från den andra kanten. Syrianska var inte alls organiserat efter förstaläget, utan brasseanfallaren Anderson blev sopren och kunde stöta in 1-0 vid den bortre stolpen.

 

Kort därefter tvingades Felix Karlsson kliva av då han drog upp en lårskada vid en inspark - och inhoppande Aleksandar Stevanovic fick knappast något varmt välkomnade när han mer eller mindre omgående fick kapitulera då vasse Erik Björndahl var starkast i straffområdet och skickade in 2-0.

 

Uppförsbacken var skyhög vid det här laget för Syrianska - som ändå käkade sig in i matchen och höll det spelmässigt jämnt resterande del av halvleken. Visst var det så att Forward slog av något på tempot, men de rödgula trillade boll riktigt bra under en period utan att riktigt kunna hota offensivt. Dock borde nog en framstormande Muctaru Conte ha fått en straffspark med sig när han blev brutalt nedgjord i hemmalagets box, men istället kunde Forward ställa om och inte långt senare hade man även tryckt in 3-0. Återigen ett inspel som Syrianskaförsvaret inte lyckades hantera på ett bättre sätt än att Erik Björndahl fick göra sitt andra mål för dagen.

 

Syrianska var ytterst nära en reducering precis innan halvtidsvilan när Ayoub Abassi fick ett jätteläge från nära håll, men hemmakeepern Jeffrey Gal räddade vasst vid sin högre stolpte. Forward hade med sig 3-0 in i paus - efter att ha nätat på samtliga tre avslut på mål i den första halvleken. Att hemmalaget har klasspelare med spetsegenskaper i sitt anfallsspel var väldigt tydligt, och kanske det främst bidragande orsaken till tremålsöverläget man hade inför den andra halvan.

 

Det blev ingen större skillnad sett till matchbild efter halvtidsvilan, där det spelmässigt var tämligen jämnt men där Forward hade betydligt bättre kvalitet i och omkring både defensiv och offensiv box. Även om Syrianska flera gånger om tog sig till bra lägen i hemmalagets straffområdet så hade man förtvivlat svårt att komma till avslut, samtidigt som Forward var hypervassa när man väl blixtrade till i sitt anfallsspel.

 

De rödgula hade vid ytterligare ett tillfälle ett läge där man mycket väl kunde ha tilldömts straffspark, men istället tilldelades Samuel Barlay ett gult kort när han tvingades stoppa en kontring då straffsignalen aldrig kom. Kort därefter hade Skender Kaciku en frispark som touchade ribbans överkant, men mycket mer än så skapade inte Syrianska i anfallsväg.

 

Med dryga kvarten kvar kom en ny underlig sitation där den assisterande domarens flagga var uppe för offside på en hemmaspelare, men spelet gick vidare och efter en målvaktsräddning tryckte en liggande Erik Björndahl in sitt tredje till 4-0. Det ska tilläggas att målet utan tvekan var ett regelrätt sådant, då den offsidestående spelaren till synes inte påverkade spelet nämnvärt. Mer eller mindre omgående efter avspark roffade Forward åt sig bollen och fick till ett friläge som resulterade i ett 5-0-mål när gästerna misslyckades med att ställa djupledslöpande Eliyo Türken offside.

 

Inte helt oväntat besegrade serieledande BK Forward ett tappert kämpande Syrianska, och inkasserade samtidigt sin sjätte raka trepoängare - och sin tionde (!) raka hemmaseger. Siffrorna blev dock något för stora för att riktigt spegla matchen väl, men det var ändå aldrig något snack om saken där Forward helt enkelt var någon klass för bra den här eftermiddagen. Även om man kan tycka att Syrianska under långa stunder höll jämna steg med tabellettan spelmässigt, var det tveklöst så att hemmalaget visade en att det finns en enorm klasskillnad mellan lagen sett till spelet i de båda boxarna. Seriens överlägset bästa straffområdesspelare Erik Björndahl stod för ett hat-trick och var planens främsta spelare tillsammans med lagkamraten Josef Ibrahim som levererade ett antal framspelningar. Hos Syrianska gjorde de allra flesta så gott man kunde, man man räckte helt enkelt inte till mot ett för dagen alldeles för bra motstånd. Domartrion, med huvuddomare Christer Hallén från Alingsås i spetsen, ska även de berömas för en stabil insats i en inte allt för lättdömd match med många knepiga situationer.

 

Även om flera av bottenkonkurrenterna plockade poäng i denna omgång så måste man ändå påstå att Syrianska kom relativt lindrigt undan, där avståndet upp till rätt sida nedflyttningsstrecket "bara" ökade med en poäng. Härnäst väntar ett bortamöte med Eskilstuna City nästa helg, innan man under de fyra avslutande omgångarna drabbas samman med tre av bottenkollegorna på hemmaplan.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

BK FORWARD - SYRIANSKA IF                                               5-0 (3-0)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (2) Anderson Ponciano

2-0 (16) Erik Björndahl

3-0 (40) Erik Björndahl

4-0 (77) Erik Björndahl

5-0 (78) Eliyo Türken

Avslut: 11-7 (3-3)
Avslut på mål: 8-4 (3-2)
Hörnor: 4-1 (1-1)
Offside: 2-3 (1-0)

Gula kort:

 

 

Samuel Barlay, Syrianska (62)

Jonathan Bahar, Syrianska (85)

Belmin Alic, Syrianska (90+2)

Röda kort:

-

Publik: 175
Domare: Christer Hallén, Alingsås

 

 

Syrianskas laguppställning (4-3-3):

Felix Karlsson (14 Aleksandar Stevanovic) - Bubakarry Fadika, Anel Bajramovic, Asmir Suljicic, Rasmus Rönnholm - Daniel Johansson, Samuel Barlay, Skender Kaciku - Ayoub Abassi, Kofi Appiah (35 Jonathan Bahar), Muctaru Conte (80 Belmin Alic)

 

Ej inbytta ersättare:

Marcel Kaya, Alex Bandick, Almir Zeqiri

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});