#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska utan chans på Jernvallen

 

 

Ett skadedrabbat Syrianska höll jämna steg med Sandviken i en halvlek - men när tabelltrean växlade upp efter paus orkade inte de rödgula hålla emot. Hemmalaget var ett par nummer större och vann till slut med komfortabla 4-0 (0-0) efter en ganska slätstruken bortainsats från Syrianskas sida.

Med nio spelare på skadelistan var det ganska uppenbart att Syrianska, som kom till spel med två raka uddamålsförluster, hade en tuff uppgift framför sig inför mötet med topplaget Sandviken. Även till denna match tvingades huvudtränare Kalle Granath till flera förändringar i sin startelva på grund av skador, men man valde också att göra ett målvaktsskifte där 19-årige Michael Quintero fick chansen mellan stolparna efter ett längre skadeuppehåll. Senast Quintero matchade var under hösten 2013 och det var självklart ett glädjande besked att den talangfulle målvakten äntligen repat sig efter en jobbig skadeperiod.

 

Det var inte helt oväntat hemmalaget Sandviken som rivstartade i höstrusket och tog tag i taktpinnen direkt i matchinledningen. Även om hemmalaget hade en hel del boll så kändes det som om Syrianska hade ganska bra koll på "Rödvästarnas" anfallsförsök och det blev sällan riktigt farligt. Jonathan Hellström avlossade ett tungt skott som Qunitero räddade ut till hörna och Siriuslånet Jonathan Lundbäck nickade någon halvmeter utanför i ett bra läge - men i övrigt lyste målchanserna med sin frånvaro. Ju längre halvleken led desto mer uddlösa kändes Sandviken som inte alls lyckades omvandla sitt spelövertag till något vettigt i anfallsväg. Flera av hemmalagets offensiva lirare överarbetade det mesta och Syrianska hade bara att tacka och ta emot när mer eller mindre alla Sandvikens anfall rann ut i sanden.

 

Syrianska hade själva inte mycket i anfallsväg där 15-årige Josef Akpinar - som tog plats i startelvan även i denna match - avslutade från distans innan en rödgul spelvändning blev riktigt farlig innan den vinkades av för en hårfin offisde. Nej, den första halvleken var oerhört händelsefattig där Syrianska ändå stod upp på ett förvånansvärt bra sätt.

 

Efter paus vässade Sandviken till sitt anfallsspel och då det dröjde inte länge innan man fick utdelning. Syrianskaförsvaret gick bort sig på en hemmahörna där lille Omar Guidji blev helt ren vid den bortre stolpen där han bökade in 1-0 redan i den 48:e minuten. Målet var ett psykologiskt tungt sådant för Syrianskas del, samtidigt som det gav Sandviken rejält med luft under vingarna. När skytteligaledaren Anthony Allison Jr skickade in 2-0 på sin egen retur inte långt därefter kändes matchen punkterad - trots att mer än en halvtimme återstod. Ingenting talade för att gästerna skulle resa sig, något man inte heller gjorde.

- Efter det var det inget snack. De har många spelare som är starka och duktiga individuellt, kommenterar huvudtränare Kalle Granath.

 

I ärlighetens namn går det inte att påstå något annat än att det var klasskillnad mellan lagen i den andra halvleken. Ett formstarkt Sandviken med en tvåmålsledning i ryggen visade inga som helst tecken på att släppa in Syrianska i matchen - och de rödgula fick lägga fokus på att hålla siffrorna nere och vända hem med hedern i behåll. Man lyckades väl sådär. Bortamålvakten Qunitero hade en hel del att jobba med men var chanslös när Jonathan Lundbäck - som Sandviken alltså lånat in från superettaklubben Sirius - fick bollen framför fötterna efter en retur och 3-0 rullades in i öppet mål med dryga kvarten kvar.

 

Qunitero fick känningar i sitt knä och man tog det säkra före det osäkra och gjorde ett byte i den 80:e minuten. Inhoppande Housnein Agodomou hade även han en hel del att göra och höll till en början tätt, men Seth Rudolph kunde ändå fastställa slutresultatet till 4-0 men minuten kvar.

- Vi är inte ens nära. Jag tror inte att vi har ett skott på mål i den andra halvleken.

 

Nej, det var väl egentligen aldrig något snack om saken på Jernvallen. Trots att Syrianska håller jämna steg i den första halvleken, så hade man inte att hämta efter paus när Sandviken växlade upp. Det var inte mycket som gick de rödgulas väg och många gånger var det väldigt tydligt vilket lag som hade mest att spela om i denna match. 4-0 talar, precis som matchstatistiken, sitt tydliga språk och Sandvikens seger var på alla sätt odiskutabel. Det är bara att konstatera att Syrianska förlorade mot ett för dagen betydligt bättre lag denna gång. "Rödvästarna" hakar på i tabelltoppen i och med sin trepoängare samtidigt som Syrianska får ta nya tag i bortaderbyt mot Skiljebo nu på lördag.

- Förhoppningsvis får vi tillbaka någon spelare till derbyt mot Skiljebo. Vi ska göra allt för att bjuda upp till en bra derbymatch, avslutar Granath efter 0-4-förlusten under måndagskvällen.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

SANDVIKENS IF - SYRIANSKA IF                                                  4-0 (0-0)

Mål:

 

 

 

1-0 (48) Omar Guidji

2-0 (59) Anthony Allison Jr.

3-0 (73) Jonathan Lundbäck

4-0 (89) Seth Rudolph

Avslut: 19-1 (5-1)
Avslut på mål: 12-1 (3-1)
Hörnor: 10-0 (5-0)
Offside: 6-2 (3-1)
Gula kort:  
Röda kort:  
Publik: 596
Domare: Patrik Magnetorp, Nyköping

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});