#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Total genomklappning på Parken

 

 

Syrianska kom inte alls upp i nivå - och förlorade med klara 1-4 (0-2) mot ett betydligt piggare Örebro Syrianska som vann högst välförtjänt på Parken. Få spelare kan kvittera ut godkända insatser efter försäsongsmötet, där inhoppande Lukman Murad gjorde hemmalagets enda mål med en sen reducering från straffpunkten.

Med en ommöblerad startelva - där ett par spelare som tidigare startat en hel del matcher ställdes över - tog Syrianska an ett hårdsatsande Örebro Syrianska hemma på Parken under måndagskvällen. Det gick, i ärlighetens namn, inget vidare där de rödgula fick se sina motståndare vara klassen bättre i försäsongsmötet.

 

Gästerna rivstartade matchen i ett högt tempo och med ett hårt presspel, men Syrianska redde ut den inledande stormen och tog sig sakta men säkert in i drabbningen. De rödgula stod stundtals upp väldigt väl mot ett välmeriterat Örebro Syrianska - som värvat starkt under transferfönstret - och kunde sånär ha tilldömts en straff när en framstormande Josef Akpinar gjordes ned efter ett inspel från vänster.

 

Istället var det Örebro Syrianska som tog ledningen - inte på något sätt oförjänt - när Basel Gorgis vackert placerade in en frispark till 0-1 i den 36:e minuten under en period där hemmalaget hade det riktigt tufft. Gästerna skulle vid ytterligare ett tillfälle ta tillvara på Syrianskas svaga avslutning av den första halvleken. I slutminuten kom man runt på sin vänsterkant och serverade Oskar Nar en öppen bur till 0-2.

 

En förhoppning fanns om att Syrianska skulle komma ut efter paus med sikte på att ta sig tillbaka in i matchen - men det blev snarare tvärtom. De rödgula såg redan vid det här skedet ut som ett förlorande lag, där inledningen av den andra halvleken var riktigt tafatt. Det var bara en tidsfråga innan Örebro Syrianska skulle punktera matchen en gång för alla med ett 0-3-mål - och det dröjde inte länge innan duktige Martin Alp nätade för gästerna när hemmalaget tappade markeringen inne i egen box.

 

Drabbningen blev därefter sönderryckt med massvis av byten. Inget av laget verkade ha något emot att avverka en avslagen och tempofattig avslutning och därefter blicka fram mot kommande uppgifter. Örebrolaget hann med att göra 0-4 innan Lukman Murad reducerade från straffpunkten till 1-4 efter att inhoppande Lucas Özgün gjorts ned. 

 

Nej, det här var en match som Syrianska snabbt får lägga bakom sig och istället ladda om till de två avslutande försäsongsveckorna innan seriepremiären. Det går att konstatera att alldeles för många spelare inte fick till prestationer som höll en godkänd nivå, och insatsen som helhet kan inte sammanfattas som något annat än riktigt svag. Örebro Syrianska vann klart rättvist och har något intressant på gång, även om man denna kväll inte bjöds på något vidare motstånd. De rödgula får bita ihop och komma igen redan nu på söndag då man gästas av seriekollegan Eskilstuna City.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - ÖREBRO SYRIANSKA IF                                  1-4 (0-2)

Mål:

 

 

 

 

0-1 (36) Basel Gorgis

0-2 (44) Oskar Nar

0-3 (52) Martin Alp

0-4 (77) Amar Bukva

1-4 (84) Lukman Murad, straffspark

Avslut: 5-13 (1-4)
Avslut på mål: 1-8 (0-3)
Hörnor: 1-5 (1-3)
Offside: 4-6 (1-3)

Gula kort:

 

Basel Gorgis, Örebro Syrianska (79)

Lucas Özgün, Syrianska (79)

Röda kort: -
Publik: 80
Domare: Enzo Vesprini, Köping

 

 

Syrianskas laguppställning (3-5-2):

Felix Karlsson - Michael Kamau (69 Alex Bandick), Rasmus Rönnholm, Marcel Kaya - Bubakarry Fadika (46 Behnam Olfat), Rodi Mahmoud, Daniel Johansson, Osam Abassi (46 Lorenzo Carratu), Josef Akpinar (60 Blend Sheiko) - Bosko Durovic (46 Lukman Murad), Jonathan Bahar (60 Lucas Özgün)

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});