#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska illa ute i bottenstriden

 

 

Syrianska stod för en hyfsad första halvlek i ödesmatchen mot Håbo - men föll ihop som ett korthus efter paus och förlorade med klara 4-0 (0-0) på Björkvallen i Bålsta. De rödgula är nu riktigt illa ute i bottenstriden, och det ska mycket till för att ordna ett förnyat kontrakt under slutomgångarna.

Tredje matchen på en dryg vecka skulle avverkas när Syrianska reste till Bålsta för att drabbas samman med bottenkollegan Håbo FF under söndagseftermiddagen - en match av extremt stor betydelse för kampen kring det nedre strecket. Efter Håbos imponerade seger mot FC Gute förra helgen var de rödgula mer eller mindre piskade att undvika förlust för att inte sätta sig i ett nattsvart läge inför slutomgångarna, men just så skulle det dock bli då en riktigt svag andra halvlek släckte en stor del av hoppet som ändå fanns inför matchstart.

 

Syrianska gjorde ingen lysande första halvlek, men den var ändå av hyfsad nivå där man agerade stabilt bakåt och hade en del omställningar offensivt. Matchbilden blev en svängig sådan där båda lagen slarvade något enormt i uppspelsfasen och passningar slogs bort åt alla håll och kanter. Håbo tog sig till ett friläge som Felix Karlsson räddade starkt, men i övrigt skapade inte hemmalaget speciellt mycket men man kändes ändå snäppet vassare än Syrianska som var tämligen uddlösa. Det mållösa resultatet speglade den första halvan väl, och känslan var att båda lagen var väldigt rädda om den poäng man ändå hade från start.

 

Efter pausvilan försökte Syrianska lyfta upp sina positioner något, men med mer och större ytor att spela på gick Håbo på knock direkt. Redan i den 47:e minuten blev Emil Jansson ren vid den bortre stolpen efter en spelvändning och nickade in 1-0 - och bara ett par minuter senare tryckte Charles Simba in 2-0 efter en retur i en ny omställning.

 

Håbo tycktes vara helt oberörda av det pressade tabelläget och gjorde det bra, men Syrianska var under den här perioden riktigt dåliga och misslyckades med allt och lite till. De rödgula möblerade om till en 3-5-2-uppställning för att få till någon form av tryck framåt, men ett svagt beslutsfattande och ett passningsspel under all kritik gjorde att Håbo istället kunde strö lite extra salt i såren. Emil Jansson kunde återigen bli ren vid den bortre stolpen och näta, innan duktige Jens Hägg sprang igenom i djupled och rullade in 4-0 som blev spiken i kistan.

 

Syrianska var helt under isen och valde vid 4-0-underläge att backa hem och egentligen bara spela av matchen. Håbo, med duktige lagkaptenen Oscar Kihlgren i en utmärkande roll på mittfältet, hade inte några som helst intentioner att släppa till något bakåt och bjuda in de rödgula i drabbningen igen. Det blev inga fler mål, och det ska nog gästerna vara mest tacksamma för. Förlusten i sig var tung nog som den var, och de klara siffrorna i Håbos favör gör det självklart ännu tyngre.

 

Det var egentligen inget som helst snack om saken. Trots en hyfsad första halvlek så kändes ett spelskickligt Håbo tämligen hetare och när de rödgula öppnade sig bakåt så trillade också målen in i jämn takt. Förlusten, som även innebär att upplänningarna sprang iväg med ytterligare tre poängs försprång, kan ha varit nådastöten för Syrianska vars läge i tabellen är nattsvart. Att ta igen åtta poäng på åtta omgångar är visserligen teoretiskt möjligt, men inte det lättaste att ordna i praktiken - särskilt inte med tanke på när många spelare, och laget som helhet, underpresterar när det gäller som mest. Syrianska är riktigt illa ute. Det är bara att konstatera att så är fallet.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

HÅBO FF - SYRIANSKA IF                                                     4-0 (0-0)

Mål:

 

 

 

1-0 (47) Emil Jansson

2-0 (54) Charles Simba

3-0 (66) Emil Jansson

4-0 (70) Jens Hägg

Avslut: 11-10 (4-7)
Avslut på mål: 8-4 (3-3)
Hörnor: 13-2 (6-1)
Offside: 1-3 (0-2)

Gula kort:

 

 

Samuel Barlay, Syrianska (14)

Rasmus Rönnholm, Syrianska (50)

Lucas Özgün, Syrianska (56)

Röda kort: -
Publik: 113
Domare: Richard Sundell, Karlstad

 

 

Syrianskas laguppställning (4-4-2):

Felix Karlsson - Michael Kamau, Samuel Barlay, Anel Bajramovic, Asmir Suljicic - Bubakarry Fadika (74 Belmin Alic), Rasmus Rönnholm (55 Almir Zeqiri), Daniel Johansson, Muctaru Conte - Kofi Appiah (13 Lucas Özgün), Nikola Durovic

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic & Behnam Olfat

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});