#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Stark upphämtning räddad poäng

 

 

Syrianska åkte på en mardrömsstart med dubbla baklängesmål i söndagens hemmamöte med Boo FK - men de rödgula reste sig och med en stark slutforcering räddade man en pinne på Parken. Poängen kunde mycket väl ha tredubblats, men efter flera missade chanser fick Syrianska nöja sig med ett 3-3-kryss.

Då serieledande FC Gute förlorade hemma mot Sollentuna samtidigt som tabelltvåan BKV Norrtälje oväntat tappade poäng mot Värmdö under lördagen, hade Syrianska ett jätteläge att knapra in en del av avståndet upp till topptrion under söndagskvällen. Hemma på Parken gästades man av mittengänget Boo FK i en match som skulle få en något underlig utveckling.

 

Syrianska, som dras med en del skador och sjukdomar, öppnade piggt och ägde bollinnehavet rejält under de inledande minuterna - ändå var de Boo som tog ledningen, och man utökade den också kort därefter. Redan i den nionde minuten bjöds gästerna på en jättechans efter en väldigt dråplig situation för de rödgula. Tämligen ohotat dundrade en hemmaförsvarare iväg en långboll, som träffade närmaste lagkamrat i huvudet - vilket blev till en perfekt nick i djupled för en friställd Fabakary Sanneh som med ett klassavslut skickade in 0-1 via stolpen. Kort därefter låg även 0-2 i nät när bollen, efter lite flipperspel, studsade fram till ett nytt friläge. Denna gång räddade Göranzon, men på returen skickade Tejan Bah in Boo's andra mål för kvällen.

 

Chockstarten var ett faktum för Syrianska som alltså hade hamnat i ett 0-2-underläge innan kvarten var spelad - utan att för den delen ha öppnat matchen på något svagt sätt. Det tog en tag innan de rödgula hade repat sig och samlat kraft för att ta sig tillbaka in i matchen igen, men när man väl kom igång gjorde man det med besked. Efter en stunds tryck mot bortamålet skramlade Syrianska ihop till en hörna som Daniel Johansson knorrade in med sin vänsterfot. Sasa Plavsic tryckte till med huvudet och fixade 1-2-reduceringen i den 28:e minuten. Hemmalaget hade en handfull lägen för en kvittering innan paus - men fick se sig i uddamålsunderläge inför matchens andra halva.

 

Syrianska tog tag i taktpinnen omgående i den andra halvleken där man mer eller mindre parkerade på offensiv planhalva. Trots ett stort spelövertag hade man förtvivlat svårt att skapa de riktigt heta målchanserna, utan man fick nöja sig med flertalet så kallade "nästan-lägen". Även om Boo tidigare stuckit upp i ett par spelvändningar, kändes det minst sagt tungt när gästerna kontrade in 1-3 med dryga kvarten kvar. Återigen var det duktige Fabakary Sanneh - som måste ses som en av de vassaste anfallarna i den här serien - som höll sig framme och avslutade behärskat bakom en chanslös Viktor Göranzon.

 

Även om läget kändes hopplöst - med ett blytungt 1-3-underläge i baken samtidigt som matchklockan verkade ticka snabbare än någonsin - kunde Syrianska lägga in ytterligare en växel och få till en magnifik slutforcering. Man satsade allt på ett kort och gick all-in med en tokoffensiv under slutkvarten, vilket också skulle belöna sig.

 

Inbytte David Hasler tillsammans med spelskicklige mittfältaren Daniel Johansson låg bakom det mesta i anfallsväg, men en formstark Jonathan Bahar var inte sämre på något sätt och det var också han som fixade reduceringen. Visserligen missbedömde bortakeepern Alexander Andersson bollbanan något, men Bahar's frispark från ytterzon var både hård och välplacerad och med 2-3 i den 79:e minuten tändes en gnutta hopp för Syrianska. Bara minuter senare hade hemmalaget också hittat en kvittering - inte på något sätt ologiskt. De rödgula anföll för kung och fosterland samtidigt som gästerna föll ihop som ett korthus. Sasa Plavsic var på rätt plats vid rätt tillfälle när han dundrade in 3-3 i öppen bur efter att ha snappat upp bortakeepern Andersson's utboxning.

 

Det som tidigare hade sett så mörkt ut hade helt plötsligt vänt till de motsatta och Syrianska hade till och med tid för att gå för segern under slutminuterna - vilket man verkligen gjorde. De rödgula stormade fram på alla håll och kanter och fick till ett par feta jättelägen för ett segermål, men riktigt så lyckosamma skulle man inte vara denna kväll. Ett skärrat Boo fick se Syrianska bränna chans på chans under stopptiden och matchen slutade med ett 3-3-kryss - där hemmaspelarna faktiskt var de som såg mest besvikna ut, trots att man med knappa tio minuter kvar var ett tvåmålsunderläge från att få med sig den poäng som man till slut ändå tog.

 

Visst, Syrianska hade med de andra resultaten fått en fin möjlighet att närma sig toppstriden och siktade nog på att fixa en trepoängare denna kväll. Som matchen artade sig får man nog ändå konstatera att en pinne är bättre än ingen alls, även om man alltså mycket väl kunde ha gått segrande från denna tillställning. De rödgula släppte till några slumpartade baklängesmål som höll på att sänka laget - men man visade bra moral och räddade ändå en kryss efter en imponerande slutforcering. Syrianska vägrar att förlora just nu och den förlustfria sviten har vuxit till en åtta matcher lång sådan, och man är faktiskt det enda laget i serien som inte förlorat på sin hemmaplan.

 

Syrianska har nu en dryg vecka på sig att kurera sig från både skador och sjukdomar och ladda batterierna inför en ny tuff bortamatch. Till nästa helg reser man till Gotland för en drabbning mot toppkonkurrenten FC Gute i Visby. Även denna gång ligger viktiga poäng i potten och förhoppningvis kan de rödgula upprepa de senaste veckornas fina arbetsinsatser på bortagräs.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

SYRIANSKA IF - BOO FK                                                      3-3 (1-2)

Mål:

 

 

 

 

 

0-1 (9) Fabakary Sanneh

0-2 (13) Tejan Bah

1-2 (28) Sasa Plavsic

1-3 (73) Fabakary Sanneh

2-3 (79) Jonathan Bahar

3-3 (84) Sasa Plavsic

Avslut:

19-7 (3-4)

Avslut på mål: 10-5 (1-3)
Hörnor: 10-4 (3-2)
Offside: 1-3 (0-2)

Gula kort:

 

 

 

 

 

Josef Akpinar, Syrianska (41)

Michal Habànek, Syrianska (45+1)

Igor Paldan, Syrianska (62)

Sebastian Lindberg-Gumpfer, Boo (64)

Eldin Kozica, Boo (78)

Chiharu Stocklassa, Boo (90)

Röda kort: -
Publik: 275
Domare: Henrik Matsson, Mora

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon - Michael Kamau, Igor Paldan, Rigest Hysko, Michal Habànek (61 Viktor Tsouplakis) - Daniel Johansson - Sharam Said, Sasa Plavsic - Jonathan Bahar, Jaser Al-Mosawy (66 Lucas Özgün), Josef Akpinar (42 David Hasler)

 

Ej inbytta ersättare:

Patrik Öhman, André Garabet, Simon Grassi och Dennis Olsson.

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});