#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Helhjärtad laginsats gav bortaseger

 

 

Syrianska åkte på två röda kort - men stod för en helhjärtat arbetsinsats och vann med 3-1 (1-1) borta mot tabellfyran Karlbergs BK. Sasa Plavsic blev tvåmålsskytt och lagkapten Rigest Hysko gjorde ett av målen när de rödgula inkasserade en viktig trepoängare.

Efter bedrövelsen mot Skiljebo (1-1) i tisdags var det ett revanschsuget Syrianska som tog sig an tabellfyran Karlberg på bortaplan under lördagseftermiddagen. Det blev en del ommöbleringar i startelvan jämfört med senast - delvis på grund av skador men också ett par taktiska justeringar gjordes inför drabbningen på svårspelade Stadshagens IP i huvudstadens centralare delar.

 

Efter en öppen matchinledning, där de sporadiska anfallsförsöken gick i vågor mellan de båda lagen, var det Karlberg som tog tag i taktpinnen - och det med ett fast grepp. Redan efter ett par minuter brände man ett riktigt hett läge - mer eller mindre öppet mål - efter att ha tagit sig igenom i djupled. I övrigt stod Syrianska ofta rätt i sina positioner och hanterade ett riktigt offensivt motstånd på ett behärskat sätt.

 

Karlberg var spelförande och hade ett stort övertag sett till bollinnehav - utan att skapa de riktigt heta målchanserna. Istället var det Syrianska som skramlade ihop till ett par giftiga lägen i sina spelvändningar och man var nära att ta ledningen efter en frispark som Rodi Mahmoud lyfte in i boxen. Sasa Plavsic nickade bollen vidare mot den bortre stolpen där Rigest Hysko dök upp, men en hemmaförsvarare räddade på mållinjen. Kort därefter skulle också Syrianska ta ledningen - och även denna gång var både Plavsic och Hysko inblandade. Duktige Daniel Johansson skickade in en hörna från höger, Plavsic nickade vidare och Hysko tryckte bollen i nät till 0-1 i den 20:e minuten.

 

Sett till matchbilden var bortaledningen inte helt logisk - men direkt orättvis kan man nog inte påstå att den var. Karlberg skulle fortsätta att trycka på med mycket folk i sin offensiv och många gånger fick gästerna undan bollen i sista stund i eget straffområde. När Karlberg inte lyckades spela sig igenom fick man testa att avsluta från distans - och det gjorde Keivan Keshavarz på ett utmärkt sätt i den 42:a minuten. Hemmakaptenen drog till från en position strax utanför offensiv box och det välplacerade skottet letade sig i nät precis vid den ena stolproten till 1-1.

 

Det oavgjorda resultatet stod sig till pausvilan. Karlberg hade ditintills varit det spelmässigt bättre laget, men Syrianska var betydligt hetare i de båda straffområdena. Även om hemmakvitteringen kom sent, så var det alltså inte på något sätt oförtjänt.

 

Syrianska gjorde ett byte till den andra halvleken där Jonathan Bahar ersatte Dennis Olsson - och gästerna stod därefter för en blixtrande inledning. Det var Syrianska för hela slanten där inbytte Bahar serverade Sasa Plavsic fram till 1-2 i den 47:e minuten - och två minuter senare var Plavsic framme igen och nätade till 1-3 efter en målvaktsretur på Sharam Said's tunga skott.

 

I den 51:a minuten åkte 16-årige yttern Josef Akpinar på sitt andra gula kort och visades ut - vilket gav Karlberg en biljett in i matchen igen. Inte helt oväntat föll Syrianska hem och bevakade sin ledning samtidigt som Karlberg satsade allt och lite till på att få in en snabb reducering. Ett decimerat bortalag arbetade hårt för varandra och spelade smart när lägen för kontringar erbjöds. Sasa Plavsic hade dubbla chanser att få till ett äkta hat-trick när han först tvingade hemmamålvakten Viktor Segerström till en svettig benparad med ett näravslut, och därefter nickade anfallaren i ribban efter Pavol Orolìns fina inlägg.

 

Karlberg hade alltså en hel del boll i den andra halvleken och Syrianska fick jobba hårt i sin defensiv. 17-årige målvakten Viktor Göranzon var ruskigt stabil och båda mittbackarna Igor Paldan och Rigest Hysko hade ett rejält övertag mot hemmalagets båda anfallare, samtidigt som de övriga laget stod för ett uppoffrande arbete i försvarsspelet. I slutminuterna åkte även Jonathan Bahar på ett rött kort - efter att ha fått sitt andra gula då domartrion ansåg att han fördröjde spelet vid ett inkast - men segern kändes vid det laget redan säkrad. Syrianska höll ut och inkasserade en väldigt viktig trepoängare - en imponerande sådan med tanke på det starka motståndet och det faktum att man faktiskt fick två spelare utvisade.

 

Syrianska tog sig verkligen i kragen efter bottennappet mot SSK i tisdags - och hade en betydligt bättre dag på jobbet denna lördagseftermiddag då man dessutom ställdes mot ett vassare motstånd än senast. Att Karlberg inlett säsongen starkt är knappast förvånande med tanke på alla de offensiva kvaliteter som finns i laget, men Syrianska plockade fram blåstället och svarade för en helhjärtad laginsats och fick inte helt oförjänt med sig en trepoängare som belöning från denna tuffa bortamatch.

 

De rödgula kan kvittera ut ett högt betyg för sin laginsats, men det var också ett par som utmärkte sig lite extra. Viktor Göranzon var väldigt stabil mellan stolparna, mittbackarna Igor Paldan och Rigest Hysko var dominanta och Sasa Plavsic stod med sina två mål och en assist för sin främsta prestation sedan återkomsten till klubben. I det stora hela måste denna match summeras som en väldigt bra sådan - och dessutom bröt man en nästan ett år lång svit utan segrar utanför hemstaden. Härnäst väntar ett hemmamöte med nykomlingen Sundbybergs IK nästa måndag.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

KARLBERGS BK - SYRIANSKA IF                                                  1-3 (1-1)

Mål:

 

 

 

0-1 (20) Rigest Hysko

1-1 (42) Keivan Keshavarz

1-2 (47) Sasa Plavsic

1-3 (49) Sasa Plavsic

Avslut: 17-13 (9-4)
Avslut på mål: 10-8 (6-2)
Hörnor: 7-4 (5-2)
Offside: 3-3 (1-3)

Gula kort:

 

 

 

 

 

 

Teiwo Thompson, Karlberg (20)

Sasa Plavsic, Syrianska (29)

Josef Akpinar, Syrianska (45, 51)

Sharam Said, Syrianska (51)

Daniel Johansson, Syrianska (74)

Jonathan Bahar, Syrianska (84, 90)

Dennis Olsson, Syrianska (86)

Röda kort:

 

Josef Akpinar, Syrianska (51)

Jonathan Bahar, Syrianska (90)

Publik: 101
Domare: Viktor Dovresjö, Årsta

 

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Viktor Göranzon - Pavol Orolìn, Igor Paldan, Rigest Hysko, Michal Habànek (90+1 Viktor Tsouplakis) - Daniel Johansson - Dennis Olsson (46 Jonathan Bahar, utv. 90), Rodi Mahmoud - Sharam Said (68 Attila Pinte), Sasa Plavsic, Josef Akpinar (Utv. 51)

 

Ej inbytta ersättare:

Patrik Öhman, Lucas Özgün, Samuel Barlay och Jaser Al-Mosawy

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});