#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska spelar för att rädda hedern

 

 

Ett redan nedflyttningsklart Syrianska har bara hedern att spela för under slutomgångarna - där ett hemmamöte med bottenkollegan BKV Norrtälje är först ut. De rödgula har möjlighet att sätta käppar i hjulet för gästerna, som har kniven hårt pressad mot strupen och är piskade att ta hem en trepoängare från Wenströmska.

Stukad trupp spelar för hedern

Syrianskas säsong har varit en enda stor besvikelse, där man länge levererade prestationer som borde ha resulterat i fler poäng innan man nu på slutet vikit ned sig rejält i en rad matcher. Med tre raka förluster - och hemska 1-16 i målskillnad - blev degraderingen ett faktum i förra omgången, och att återupprätta någon form av heder måste vara målet under de tre matcher som återstår av seriespelet.

 

De rödgula har en del huvudbry inför slutomgångarna där huvudtränare Oziris Kadic's trupp är rejält stukad. På grund av skador, sjukdomar och någon avstängning - samtidigt som ett par spelare saknas av andra anledningar - får man nätt och jämnt ihop ett manskap till söndagens hemmamöte med BKV Norrtälje. Förhoppningsvis kan de som ändå kommer till spel ändå få till en helhjärtad insats för laget och klubben, och då återstår det bara att se hur långt det kan räcka resultatmässigt.

 

Pressat läge för BKV Norrtälje

Roslagsklubben BKV Norrtälje har, precis som Syrianska, haft en tuff säsong och faktiskt bara vunnit en match mer än de rödgula. Tack vare en hel del kryssande så har man ändå hållit sig över nedflyttningsstrecket, men inför de tre avslutande omgångarna är det bara en bättre målkvot som skiljer BKV från jagande Håbo på degraderingsplats. BKV och Håbo möts för övrigt nästa helg i en match där ett förnyat kontrakt kan ligga i potten - och därav är mötet med Syrianska av stor vikt för upplänningarna där en trepoängare på Wenströmska kan ge säsongsavgörande förutsättningar.

 

BKV Norrtälje har även i år tränats av Peter Hautalahti som för en gångs skull fått testat på att leda ett lag där spelaromsättningen varit relativt hög - vilket inte alls har varit fallit de senaste säsongerna där BKV stått för kontinuitet utan dess like. Sett till det manskap man har haft till sitt förfogande så har man väl ändå gjort det hyfsat, där trotjänarna Andreas Bagger och Oskar Kiianlinna dragit ett stort lass i skadebenägna Andreas Bellanders frånvaro. Intressanta inslag i detta BKV är bröderna Sylvin och Frederic Kayembe som stått för offensiv fart och fläkt, samtidigt som målvakten Pontus Johansson tagit kliv framåt efter en minst sagt darrig inledning av säsongen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - BKV Norrtälje

Matchdag: Söndag 1:a oktober
Avspark: 13:30
Arena: Wenströmska IP
Domare: Ejub Mehic, Enköping
Senaste möte: BKV Norrtälje - Syrianska IF 3-1 (21/6-17)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});