#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Smärtsam bortaförlust mot Lidingö

 

 

Syrianska stod för en stark arbetsinsats, tog ledningen och höll tätt bakåt. Länge såg man ut att gå mot en viktig trepoängare i bortamötet med IFK Lidingö - men hemmalaget vände 0-1 till 2-1 med dubbla mål i slutminuterna och de rödgula fick istället vända hem från huvudstaden med en blytung förlust i bagaget.

Med en bruten förlustsvit, i och med 1-1-krysset mot Gamla Upsala i söndags, kom Syrianska till spel med ett påfyllt självförtroende och pigga ben till bortamötet med IFK Lidingö. Huvudtränare Oziris Kadic kastade ut en 4-4-2-uppställning med ett lågt försvarsspel för att sätta stopp för Lidingös erkänt starka djupledslöp - och samtidigt hota offensivt i snabba spelvändningar. De rödgula lyckades näst intill sätta sin matchplan till punkt och pricka, men fick ändå vända hem helt och hållet tomhänta efter ett smärtsamt avgörande långt in på stopptid. 

 

Syrianska öppnade matchen vasst och kunde gång på gång bryta Lidingös slarviga anfallsförsök och kontra mot hemmalagets trebackslinje. Både Lucas Özgun och Nikola Durovic hann prova lyckan innan Muctaru Conte till sist drog in ett ledningsmål som hade hängt i luften ett tag. Yttern drev in i banan och avslutade tätt intill den första stolpen utom räckhåll för hemmamålvakten Deniz Öksuz. 

 

Lidingö - som hade inlett drabbningen tämligen oinspirerat - jobbade sig efter 0-1-målet sakta men säkert till ett övertag sett till bollinnehav, men särskilt nära en kvittering var man aldrig. Hemmalaget hade förtvivlat svårt att skapa klara målchanser mot ett Syrianska som agerade disciplinerat i sitt försvarsspel, men kanske skulle Lidingö ha tilldömts en straffspark en bit in i den första halvleken. Visserligen borde de rödgula ha fått med sig en solklar frispark i egen box i förstaläget, och det var nog säkerligen därför som man kompenserades av huvuddomare Nael Ghazi Shabo från Torshälla när han valde att lämna straffsituationen utan åtgärd.

 

Förutom ett större mängd långa inkast från alla håll och kanter så hade inte Lidingö förmågan att hota Syrianska offensivt. Det var snarare så att bortalaget låg närmast en utökad ledning då Nikola Durovic lyfte bollen över hemmakeepern Öksuz som stod lite för långt ut. Öksuz svarade dock för en jätteräddning och 0-1 stod sig in i pausvilan.

 

Den andra halvleken började i samma stil som den första avslutades. Lidingö hade ett stort bollinnehav och var spelförande, samtidigt som Syrianska var det lag som skapade målchanser i sitt omställningsspel. De rödgula hade ett flertal kontringslägen där man kunde ha punkterat matchen, men sköt sig själva i foten när man inte lyckades ordna ett 0-2-mål. Ju längre matchen led desto större tryck fick hemmalaget mot Syrianskaförsvaret, men gästerna agerade uppoffrande och lyckades länge freda sig från lägen för ett baklängesmål.

 

Syrianska såg ut att gå mot en viktig trepoängare när matchen gick in i slutminuterna - men precis som så många gånger förr den här säsongen så var marginalerna på fel sida för de rödgulas del. En hemmaspelare tog sig in i boxen och föll, och huvuddomare Ghazi Shabo valde då att först inte agera alls. Inte heller hans assisterande signalerade för någon straffspark, men ett bra tag senare kom ändå signalen i Lidingös favör. Anfallaren Philip Göransson stegade fram och via både Felix Karlssons fingertoppar och ena stolpen låg 1-1-bollen till sist i nät. Som om det inte var nog med det så spädde inbytte Mahammed Momin på med ett 2-1-mål i den tredje stopptidsminuten. Lidingö ställde om och från vänsterkanten hittade Nikodemus Granberg kvitteringsmålskytten Göransson vars misslyckade nick mot mål blev till en perfekt passning mot Monin som dundrade bollen i mål bakom en chanslös Felix Karlsson.

 

Det blev en hemsk kväll på Lidingövallen för ett tappert kämpande Syrianska, som utan tvekan förtjänade ett bättre öde än att återigen åka på ett bakslag i slutsekunderna. Försvarsmässigt agerade man under långa stunder prickfritt och framåt hotade man gång på gång i sina spelvändningar - men ändå blev man poänglösa mot ett Lidingö som kan tacka högre makter att fick med sig full pott från den här drabbningen. Det är svårt att inte lida med de rödgula som trots en ny stark insats inte belönas med välförtjänade poäng. Någongång måste väl ändå turen vända över till Syrianskas fördel, och det är bara att hoppas att det sker inom en inte allt för avlägsen framtid. De rödgula behöver bita ihop och komma igen för redan på söndag står en riktig ödesmatch på programmet då man gästar bottenkollegan Håbo på bortagräs i Bålsta.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

IFK LIDINGÖ FK - SYRIANSKA IF                                            2-1 (0-1)

Mål:

 

 

0-1 (15) Muctaru Conte

1-1 (87) Philip Göransson, straffspark

2-1 (90+3) Mahammed Abdi Momin

Avslut: 7-12 (3-8)
Avslut på mål: 5-6 (2-3)
Hörnor: 8-3 (2-1)
Offside: 0-2 (0-2)

Gula kort:

 

 

 

 

 

 

 

Felix Karlsson, Syrianska (11)

Rasmus Rönnholm, Syrianska (57)

Branislav Karic, IFK Lidingö (59)

Otto Hultman, IFK Lidingö (63)

Samuel Barlay, Syrianska (65)

Fredrik Johansson, IFK Lidingö (69)

Isac Gustafsson, IFK Lidingö (84)

Anel Bajramovic, Syrianska (87)

Röda kort: -
Publik: 250
Domare: Nael Ghazi-Shabo, Torshälla

 

 

Syrianskas laguppställning (4-4-2):

Felix Karlsson - Michael Kamau, Anel Bajramovic, Samuel Barlay, Asmir Suljicic - Bubakarry Fadika, Rasmus Rönnholm, Daniel Johansson, Muctaru Conte (88 Skender Kaciku) - Nikola Durovic, Lucas Özgün (62 Ayoub Abassi)

 

Ej inbytta ersättare:

Aleksandar Stevanovic, Belmin Alic, Behnam Olfat, Almir Zeqiri & Simon Grassi

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});