#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Seriepremiär - på Wenströmska

 

 

Efter en, minst sagt, lång försäsong är det äntligen dags att kicka igång seriespelet! Ett till stora delar nytt Syrianska möter vassa nykomlingen IFK Lidingö under söndagseftermiddagen - en seriepremiär som spelas på Wenströmska IP dit de rödgula nu flyttat tillbaka efter många år i exil.

Flera osäkra kort inför seriepremiären

Syrianska har byggt nytt under transferfönstret - där truppen både föryngrats och fått en lokal prägel. Många spelare från närområdet kommer att representera de rödgula under säsongen, och dessutom har man flyttat hem verksamheten till Wenströmska efter många år på Parken. Försäsongen har varit lite av en berg-och-dalbana där prestationerna har varit varierande, och i resultatraden finns mängder av kryss efter flera oavgjorda matcher. Försäsongen är dock ett minne blott nu. Under söndagseftermiddagen är det äntligen dags att spela om poäng igen - och för Syrianskas del väntar en oviss uppgift.

 

Efter att ha dragits med både småskavanker och sjukdomar den senaste tiden verkar det som att man lyckats kurera större delen av truppen. Inför seriepremiären finns dock en rad av frågetecken där Almir Zeqiri, Michael Kamau, Josef Akpinar och Bosko Durovic får ses som osäkra kort - och att alla dessa kommer vara tillgängliga för spel känns högst orealistiskt. Syrianska ska ändå kunna ställa en stark elva på benen, där lagkapten Samuel Barlay utan tvekan kommer ha en viktig roll både i premiärmatchen och under resten av säsongen. 

 

Vass nykomling med profilstark trupp

IFK Lidingö är alltså motståndare i seriepremiären - ett Lidingö som avancerat i seriesystemet två år i rad och som kanske mest är känt för sin både stora och starka ungdomsverksamhet. Det är under huvudtränaren Ernesto Rubio Sivodedov som man skördat framgångar de senaste säsongerna med ett ungt lag som kryddats av flera, på den här nivån, storstjärnor. Spelare som Fredrik Stenman (Elfsborg, Djurgården, Groningen, Bayer Leverkusen, Club Brügge), Pa Dembo Touray (Djurgården, Vålerengen) och Blaise Mbemba (Djurgården, Åtvidaberg) har varit med och tagit IFK Lidingö uppåt, och säkerligen har man inte för avsikt att vara med i Division 2 Norra Svealand för att bara se och lära. 

 

Precis som Syrianska har Lidingö haft en försäsong där man blandat och gett - där fina skalper som cupvinsten mot Sollentuna för någon vecka sedan har löst av mindre vassa insatser som i förlusten mot division 3-laget FC Stockholm Internazionale. Så sent som i onsdags avverkade man sitt genrep och där blev det en 0-2-förlust mot seriekollegan Karlberg i en ganska medioker match. Huvudtränare Sivodedov har en stor trupp till sitt förfogande där lagkaptenen Philip Göransson och mittbacken Branislav Karic kommer att ha nyckelroller under säsongen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - IFK Lidingö FK

Matchdag: Söndag 9:e april
Avspark: 13:30
Arena: Wenströmska IP
Domare: Ejub Mehic, Enköping
Senaste möte: Inga tidigare möten

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});