#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Säsongsavslutning med hemmamatch

 

 

Syrianskas blytunga fotbollsår går mot sitt slut, och avrundas nu med ett hemmamöte mot Strömsberg under söndagseftermiddagen. Nordupplänningarna säkrade kontraktet trots förlust i förra omgången, och siktar precis som de rödgula på att avsluta den här säsongen på bästa möjliga sätt.

En sista kraftsamling inför säsongsavslutningen

Den ena smällen efter den andra har präglat Syrianskas säsong. Resultatmässigt har man inte alls hållt måttet, även om man under perioder stått för insatser som helt klart borde bidragit till en bättre poängskörd. När ett redan degraderat rödgult lag matchade mot tabelltvåan Karlslund förra helgen fick man dessutom se yttern Buba Fadika segla ned med ett hjärtstopp mitt på planen - vilket självklart haft sin påverkan hos både lagkamrater och ledare. Lyckligtvis är Fadika på bättringsvägen och under veckoslutet kunde han transporteras hem till USA för vidare vård där.

 

När man under söndagseftermiddagen avrundar det här fotbollsåret med ett hemmamöte med Strömsberg, ska Syrianska göra ett försök till en sista kraftsamling. Truppmässigt bör man kunna komma till spel med fler alternativ om man jämför med hur det sett ut de senaste omgångarna, men fortfarande finns en hel del avbräck främst med anledning av skador.

 

Starkt kollektiv som var lyckosamma i bottenstriden

Strömsbergs IF är alltså det lag som Syrianska matchar mot i den avslutande omgången - ett Strömsberg som inför det här året tog klivet tillbaka till Division 2 Norra Svealand efter en fjolårssäsong i Norrlandsserien. Återkomsten till Norra Svealand har blivit precis så som förväntades, där nordupplänningarna harvat i bottenstriden i princip hela säsongen. Kontraktet säkrades så sent som i den förra omgången trots att man åkte på en klar 0-3-förlust hemma mot Aspudden-Tellus - detta då Håbo gick poänglösa från bottenmötet med BKV Norrtälje.

 

Huvudtränaren Tobias Birgersson har inte mönstrat en speciellt namnstark spelartrupp - utan istället har ett starkt kollektiv varit den självklara nyckeln i att man lyckats hålla sig över nedflyttningsstrecket. Om man ändå ska plocka fram ett par framträdande spelare så har målvakten Martin Sundström och mittfältskuggen Tobias "Micro" Lööf fungerat som en del av en stomme i detta Strömsberg som alltså kan rikta in sig mot ännu en Division 2-säsong. Värt att notera är att Strömsberg går en kamp mot länskollegorna GUSK och Norrtälje i den sista omgången om en plats i Svenska Cupen. Det främst placerade av dessa lag tar Upplands ena plats i tävlingen, vilket säkerligen lär sporra huvudtränare Birgerssons gäng att gå för segern på Wenströmska.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Strömsbergs IF

Matchdag: Söndag 15:e oktobger
Avspark: 14:00
Arena: Wenströmska IP
Domare: Namik Idrizovic, Örebro
Senaste möte: Strömsbergs IF - Syrianska IF 3-0 (10/6-17)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});