#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Tufft bortamöte i Roslagen

 

 

Syrianska har inlett seriespelet med en vinst och en förlust - och under lördagen reser man mot östkusten för ett tufft bortamöte med nuvarande serieledaren BKV Norrtälje. För tredje matchen i rad ställs de rödgula mot uppländskt motstånd, och det mot ett svårspelat Norrtälje som ser ut att vara starkare än någonsin.

Tuff konkurrens på de flesta platserna i laget

Säsongens första trepoängare inkasserades i måndags då nykomlingen Håbo besegrades i hemmapremiären. Trots att det under långa stunder var en rejäl klasskillnad mellan lagen lyckades de rödgula ställa till det för sig, då man i tremålsledning tillät Håbo reducera två gånger om. Visserligen kom gästernas 3-2-mål så sent som på stopptid och gästerna var väl egentligen aldrig riktigt nära en kvittering efter det, men Syrianskas seger fick i och med den svaga matchavslutningen en viss bitter eftersmak. Hursomhelst så kunde tre viktiga poäng till slut räknas in i en serietabell som ser ut att kunna bli en jämn sådan denna säsong.

 

Inga större förändringar förväntas i Syrianskas trupp inför det tuffa bortamötet med fullpoängaren BKV Norrtälje under lördagseftermiddagen. Mer eller mindre hela truppen är tillgänglig, så när som på sjuke André Garabet, och det är tuff konkurrens på de allra flesta platserna. 17-årige målvaktslånet Viktor Göranzon från Brommapojkarna stod för en stark debut senast, och kan mycket väl få förtroendet även i denna match.

 

Serieledare efter dubbla segrar och imponerande målkvot

Upplänningarna BKV Norrtälje har fått en smakstart på säsongen med två raka segrar och en imponerande målkvot, där åtta gjorda mål framåt kanske är mer imponerande än det faktum att man ännu inte släppt in något mål i seriespelet. Den förkrossande 5-0-segern mot VIK i premiären följdes upp med en, till slut, komfortabel 3-0-vinst mot toppkandidaten GUSK på hemmaplan förra helgen. Lägg där till en resultatmässigt stark försäsong, även om motståndet där får ses som svagare, och BKV verkar vara ett bättre lag än någonsin.

 

Lagmaskinen BKV tränas precis som de senaste säsongerna av Peter Hautalahti som har en spelartrupp som varit mer eller mindre identisk under många års tid - och att roslagsklubben byggt sitt lag kring kontinuitet är knappast en hemlighet. Storstjärnan i detta BKV är anfallaren och lagkaptenen Andreas Bellander som har något av en fri roll i lagets offensiv där det mesta byggs kring honom. Har Bellander en bra dag så är man riktigt giftiga framåt, annars kan man många gånger kännas något uddlösa.

 

Syrianska och Norrtälje har drabbats samman vid fyra tillfällen de senaste två säsongerna - och alla gånger har matcherna slutat med bortasegrar. I fjolårets möte i Roslagen vann Syrianska med matchens enda mål, efter att tidigt ha tagit ledningen och sedan fått se sig rejält tillbakapressade fram till slutsignalen. Ingen rödgul hade tackat nej till en "favorit i repris" under lördagseftermiddagen...

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: BKV Norrtälje - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 23:e april
Avspark: 14:30
Arena: Norrtälje Sportcentrum
Domare: Mattias Falk, Valbo
Senaste möte: Syrianska IF - BKV Norrtälje 2-3 (30/8-15)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});