#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Rigest Hysko stannar i Syrianska

 

 

Den 29-årige försvararen Rigest Hysko kom till Sverige och Syrianska inför säsongen 2007 och har, med ett par mellanlandningar i andra klubbar som undantag, varit de rödgula trogen. Den landslagsmeriterade albanen har nu förlängt av sitt utgående avtal - och blir kvar i Syrianska ännu en säsong.

Det var under Edmond Lutaj's ledning säsongen 2007 som den då 20-årige Rigest Hysko värvades till Syrianska från albanska FK Tomori. Första sejouren blev framgångrik och året därpå väntade spel i uppflyttade Arameiska-Syrianska som debuterade i Division 1 Norra. När även Syrianska avancerade till norrettan 2009 återvände försvararen till Västerås och var mer eller mindre bofast i den rödgula startelvan under de tre efterföljande säsongerna. Efter två och ett halvt år i andra klubbar - bland annat i hemlandets högstaliga - värvades Hysko tillbaka för en tredje sejour under fjolårets sommartransfern och har sedan dess haft en viktig roll i en ung trupp. Nu står det alltså klart att det blir ytterligare en rödgul säsong för den numera 29-årige försvararen - trots konkreta anbud från flera seriekonkurrenter.

 

Rigest Hysko har sina främsta styrkor i defensiva man-mot-man-situationer med ett resolut närkampsspel. Försvararen är också en väldigt lojal spelare som ställer höga krav på både sig själv och sina medspelare under både träning och match.

- Rigest är en viktig pådrivare och betyder mycket med sin rutin i vår unga trupp. Han har ju varit i klubben i många år och vi är väldigt glada att han valt att stanna hos oss en säsong till, kommenterar Syrianskas huvudtränare Kalle Granath.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});