#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Hemmapremiär mot nykomling

 

 

Syrianska åkte på en tung 0-1-förlust mot Gamla Upsala i seriepremiären - och lär vara revanschsugna inför måndagskvällens hemmapremiär där nyuppflyttade Håbo FF gästar Parken. De rödgula siktar på att plocka säsongens första poäng, och det mot en lurig nykomling som haft rejäl vind i seglen de senaste åren.

Jagar säsongens första poäng i hemmapremiären

En nio år lång svit bröts när Syrianska föll i en seriepremiär för första gången sedan 2007. Gamla Upsala vann med matchens enda mål på Lötens IP - trots att de rödgula missade målchanser i massor. Nu ska man i ärlighetens namn också nämna att även GUSK brände en del heta lägen, men med lite flyt kunde de rödgula mycket väl ha fått med sig minst en pinne.

 

Syrianska får istället jaga säsongens första poäng i hemmapremiären mot Håbo FF under måndagskvällen. En ordentlig träningsvecka har avverkats, och det mesta tyder på att de rödgula ska kunna matcha en liknande trupp som senast. Även om lagkaptenen Rigest Hysko åkte på en lätt smäll i veckan ska det inte vara någon större fara inför mötet med upplänningarna - där målvaktslånet Viktor Göranzon från Brommapojkarna kan komma att debutera. 

 

Även om insatsen i seriepremiären var ett klart fall framåt så är det ändå ett faktum att det var ett tag sedan Syrianska vann en fotbollsmatch - och räknar man bort försäsongsmatchandet så har det gått åtta (!) månader sedan den senaste rödgula segern i tävlingssammanhang kom. Det är hög tid för ett nybyggt Syrianska är vända skutan och få till en bra start på seriespelet, som ser ut att bjuda på en väldigt jämn serietabell i år.

 

Spännande nykomling som gjort en kometresa

Hemmapremiärens motståndargäng Håbo FF har gjort en kometresa de senaste åren där man så sent som säsongen 2012 räddade kontrakten i den sista omgångens slutminuter - i Division 5 Västra Uppland! Därefter har det gått spikrakt uppåt och året efter vann man femman, och 2014 kom man trea i Division 4 men fick en friplats i kvalet till trean. Kvalet misslyckades man visserligen med, men Håbo tilldelades ändå en ny friplats och avancerade till Division 3 - en serie man vann i överlägsen stil under fjolåret. Framgångssagan verkar ännu inte fått sitt slut, då man i förra helgens seriepremiär fick en flygande start av årets säsong med en komfortabel 2-0-seger hemma mot, på den här nivån numera etablerade, dalalaget Kvarnsveden.

 

Bålstaklubben har ett väl sammansvetsat lag där de allra flesta kommer från närområdet och har spelat i klubben en längre tid. Till denna säsong har man bytt ut succécoachen Eric Rode-Olsen som ersatts av Emil Widström från den egna ungdomsverksamheten - och huvudtränare Widström har flera intressanta namn att förfoga över. Nyckelspelare i detta Håbo är de duktiga mittbackarna Heradi Simba och Umit Aras, tillsammans med skicklige vänsteryttern Danilo Al-Saed som skapade rejäl oreda för Kvarnsveden i seriepremiären. Man har även tillgång till allsvenska Djurgårdens tredjekeeper Oscar Jansson via ett utlåningsavtal.

 

Upplänningarna hade en fin försäsong med starka resultat med sig i ryggsäcken inför seriepremiären, och man har faktiskt bara förlorat en enda gång i år - träningsmötet med Syrianska (0-3) i februari. I övrigt har de blivit sju vinster och fyra kryss för ett Håbo som alltså inte på något sätt ska underskattas i årets seriespel. Även om Syrianska lyckades vinna försäsongsmötet lagen emellan med ganska klara siffror, så går det inte att dra några större växlar från just den matchen. Måndagens möte blir en helt annan historia - och kan mycket väl bli en intressant och sevärd sådan.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Håbo FF

Matchdag: Måndag 18:e april
Avspark: 19:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Rambod Beigi, Sandviken
Senaste möte: Syrianska IF - Håbo FF 3-0 (13/2-16)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});