#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Syrianska jagar revansch mot dalalag

 

 

Syrianska blev helt och hållet poänglösa i september - och kliver in i slutomgångarna med en riktigt svag form. Ett pressat Kvarnsveden gästar Parken med kniven mot strupen under lördagen, och kanske kan rekordförlusten i sommarens möte lagen emellan trigga de rödgula till en revanschjakt.

Jagar revansch efter storförlusten i bortamötet

Fem raka förluster adderades med ytterligare ett nederlag efter 1-4 (1-2) hemma mot serieledande Sollentuna i förra omgången. Syrianskas form kan knappast skrämma slag på någon motståndare, även om man spelmässigt faktiskt höll jämna steg med tabellettan senast. En rad av hemska försvarsmisstag gav alltså ännu en förlust, och de rödgula kan inte göra annat än att lägga fokus på att få till en hedersam säsongsavslutning under de tre matcher som nu återstår av seriespelet.

 

Syrianska fortsätter att jaga de första poängen sedan i mitten av augusti - och man gör det denna gång mot dalalaget Kvarnsveden som gästar Parken under lördagseftermiddagen. Det var just Kvarnsveden som piskade dit de rödgula rejält när lagen möttes i somras. Den brutala 0-8-förlusten skrevs in i rekordböckerna som den största någonsin för Syrianskas del, och förhoppningsvis är det ett revanschsuget hemmalag som tar tag i handlingarna denna gång. Fortfarande är laget hårt skadedrabbat vilket ännu en gång öppnar upp för spelare som tidigare under säsongen inte fått så mycket speltid.

 

Kvarnsveden har kniven mot strupen även i år

Precis som under fjolåret har dalalaget Kvarnsveden satt sig i ett knepigt läge inför slutomgångarna - och även denna gång hoppas man på att få till "The Great Escape" och fixa nytt kontrakt. Borlängegänget har under säsongen haft en tabellmässig berg-och-dal-bana där det stundtals sett väldigt ljust ut för att sedan vara inklistrade i bottenstriden på nytt. Förra omgångens 3-1-seger hemma mot Franke var livsviktig, och man hoppas självklart på att kunna följa upp vinsten med nya inspelade poäng mot ett formsvagt Syrianska.

 

Huvudtränare Patrik Bergströms trupp består av en hel del spelare som funnits med i klubben i många säsonger, men också ett par lirare som har sin bakgrund i Borlänges högre rankade lag; Dalkurd och Brage. En gammal räv som varit med länge är lagkaptenen Andreas Hedlund som, precis som tidigare år, har en viktig roll i detta KIK som till denna säsong tecknat ett samarbetsavtal med superettaklubben Dalkurd gällande lån av spelare. En av dessa är duktige yttern Celal Serhanoglu som gått in och varit en frisk fläkt för Kvarnsveden där han bland annat svarat för ett hat-trick mot Syrianska tidigare i år.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Kvarnsvedens IK

Matchdag: Lördag 1:a oktober
Avspark: 13:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Henrik Matsson, Mora
Senaste möte: Kvarnsvedens IK - Syrianska IF 8-0 (20/7-16)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});