#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Poängjakt i huvudstaden

 

 

Syrianska blev snuvade på poäng i derbyt i onsdags - men redan under lördagseftermiddagen får man en ny chans att fylla på poängkontot då man gästar tabellfemman Karlberg i huvudstaden. Lagkapten Samuel Barlay är åter tillgänglig efter avstängning, i vad som på förhand ser ut att bli en tuff uppgift för de rödgula.

Nya tag efter den tunga derbyförlusten senast

Onsdagsderbyt mot Skiljebo skulle bli en omstart för Syrianska, med en ny huvudtränare vid rodret för en ombyggd trupp. De rödgula stod upp bra och spelade jämnt mot den topprankade lokalkonkurrenten, och det mesta talade för att man skulle få med sig minst en poäng. Efter en hemsk slutminut skulle dock Syrianska få se sig snuvade på allt och lite till. Lite från ingenstans fick SSK till en offensiv hörna, och med sitt enda avslut på mål tog man hem full pott efter ett avgörande i den tredje och sista stopptidsminuten.

 

Motgångarna ser ut att fortsätta för de rödgula, som ändå hoppas kunna resa sig då nya viktiga poäng står på spel under lördagseftermiddagen. Till bortamötet mot Karlberg är lagkapten Samuel Barlay tillbaka i spel, samtidigt som matchtruppen från onsdagsderbyt ser ut att kunna vara intakt. Huvudtränare Oziris Kadic har större delen av manskapet till sitt förfogande, där anfallaren Jonathan Bahar är en av få som är indisponibel. Bahar avtjänar en fem matcher lång avstängning efter sitt röda kort mot Karlslund i våras och är inte tillgänglig förrän om ett par veckor.

 

Piskade att vinna för att utmana topplagen

Karlbergs BK stod för en succéartad fjolårssäsong där man knep kvalplatsen uppåt trots att man klev in som nykomlingar i serien. Visserligen hade KB ett starkt spelarmaterial till sitt förfogande, men man fick ändå ut mer än förväntat av en ganska ung trupp. Huvudstadslaget föll på målsnöret i det avgörande kvalet mot IFK Luleå - och trots en relativt stor spelaromsättning har man lyckats leverera resultatmässigt även i år. Inför lördagseftermiddagens match ligger KB på en femteplats och måste nog fixa en trepoängare mot Syrianska för att vara med och slåss om avancemang under hösten.

 

I ett väldigt spelskickligt Karlberg har Pierre Gallo tagit över som ny huvudtränare efter Kalle Karlsson, och även denna säsong ställs alltså ett ungt lag på benen. Huvudstadsområdet bjuder på ett överflöd av duktiga spelare på den här nivån och KB har, med sitt centrala läge, kunnat välja och vraka bland välskolade lirare från toppklubbarnas akademier och de som "blivit över" när lagen på högre nivå spikat sina trupper. Nyckelroller i årets KB har tunge strikern Modou Gassama tillsammans med nyförvärven Alexandros Kousis (GUSK), Philip Andersson (Akropolis) och William Garcia (Hammarby). Även William Sheriff (AIK) och nye Roman Tello (Vasalund) är intressanta namn. Karlberg är hittills obesegrade hemma på Stadshagen, och kommer närmast från en 2-1-vinst i hemmamötet med GUSK förra helgen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Karlbergs BK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 5:e augusti
Avspark: 14:00
Arena: Stadshagens IP
Domare: Nino Baresso, Södertälje
Senaste möte: Syrianska IF - Karlbergs BK 1-2 (23/4-17)
<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});