#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Otäck händelse i lördagsmatchen

 

 

Syrianska åkte på stortorsk i bortamötet med topplaget Karlslund under lördagseftermiddagen - men själva matchen hamnade i skymundan av en otäck händelse som drabbade en av våra spelare. Glädjande är dock att spelarens tillstånd numera bedöms som hyfsat stabilt, vilket är betydligt viktigare än allt annat.

Vår klubbs representationslag är redan klart för nedflyttning, och inför lördagens bortamatch mot topplaget Karlslunds IF HFK i den näst sista omgången lyckades man med nöd och näppe få ihop ett manskap för att komma till spel och på så sätt undvika både straffavgifter och diskvalificering. Efter ett stort manfall matchades en elva med flera småskadade spelare och med en reservmålvakt som fick agera utespelare - och med dessa förutsättningar var oddsen inte de bästa men man gjorde så gott man kunde. Karlslund, som jagade seriesegern, körde över de rödgula - men matchen i sig hamnade i skymundan av en otäck händelse som drabbade en av vår klubbs spelare.

 

20-årige Bubakarry Fadika blockade ett stenhårt skott med bröstet, sprang sedan vidare ett par steg innan han kollapsade, föll ned och förlorade medvetandet. Spelare från båda lagen var snabbt framme men kunde inte mycket göra, och tämligen omgående stod det klart att amerikanen drabbats av hjärtstillestånd. Sjukvårdskunniga från publiken bidrog med första hjälpen och ambulans tillkallades och var snabbt på plats. Fadika transporterades till Universitetssjukhuset i Örebro för vidare vård under eftermiddagen och kvällen. 20-årigen var vaken vid ankomst till USÖ men sövdes senare ned, och framåt midnatt bedömdes spelarens tillstånd som hyfsat stabilt och han var då vaken och vid medvetande även om han inte oväntat var väldigt omtöcknad efter det inträffade.

 

Med facit i hand kan Syrianska IF tycka att matchen i det skedet borde ha avbrutits, men man är inte enda part i ett sådant beslutsfattande och i slutändan är det ändå huvuddomaren som ska göra en sådan bedömning. Nu blev så inte fallet och märkbart tagna bortaspelare - där flera tvingades fullfölja matchen trots att man fallit ut i gråt - fick se sig överkörda av ett Karlslund som passade på att krydda till sin målskillnad avsevärt. All heder till de rödgula som ändå genomförde matchen, trots de otäcka omständigheterna. Syrianska IF väljer att inte lägga någon som helst vikt vid resultatet utan istället konstatera att det finns stunder då andra saker är betydligt mycket viktigare än fotboll. Just nu går våra tankar till Buba där hans tillfrisknande sätts i första rummet! Klubben känner en stor tacksamhet till personal från Ambulansen Örebro, Universitetssjukhuset och Region Örebro!

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});