#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Viktiga poäng på spel i derbyt

 

 

Syrianska är seriens starkaste bortalag - men den bleka poängskörden hemma på Parken har satt käppar i hjulet för de rödgula. Nu är det hög tid att börja leverera även på hemmaplan. Lokalkonkurrenten Skiljebo SK kommer på besök under onsdagskvällen - ett derbymöte där viktiga poäng står på spel för båda lagen som vill haka på i toppen.

Seriens bästa bortalag måste börja leverera på Parken

Efter en ny omgång med ett par överraskande resultat har det återigen tätats till i tabelltoppen, där Syrianska på allvar hakar på efter 2-1-vinsten mot Arameisk-Syrianska i söndags. Segern i huvudstadsförorten Norsborg - där de rödgula vände tidigt underläge till vinst - var lagets fjärde raka på bortagräs. Syrianska har fullkomligen öst in poäng i bortaspelet - 13 av 15 möjliga - och nu måste man verkligen börja leverera även på hemmaplan. På Swedbank Park har man förlorat tre av fyra matcher hittills, och det är just hemma på konstgräset som en uppryckning krävs.

 

Syrianska är - precis som alla andra lag i serien - inne i en period med tätt matchande och redan under onsdagskvällen väntar ett av två lokalderbyn inom bara ett par dagar. Först ut är hemmamötet med Skiljebo SK, innan man på måndag gästas av Västerås IK. Till mötet med SSK får de rödgula tillbaka både lagkaptenen Robin Blommé och ytterbacken Dennis Persson som var avstängda senast. Även om det fortfarande finns flera frågetecken kring ett par av truppens spelare, känns läget i laget ändå ganska stabilt.

 

Ska bli ett skönspelande lag med ny huvudtränare

Lokalkonkurrenten från "fel" sida av staden - Skiljebo SK - har försökt sig på en nystart till den här säsongen där man, under nye huvudtränaren Michael Andersson (från division 3-gänget Sala FF), ska förvandlas till ett skönspelande lag. Det ska i ärlighetens namn sägas att man faktiskt kommit en bit på vägen, även om SSK's fysiska status inte riktigt uppfyller de krav som förväntas med en sådan spelmodell. Efter inledande segrar mot Strömsberg, Avesta och GUSK seglade man upp i tillfällig serieledning ett par dagar, men efter en svacka - tre förluster på de fyra senaste matcherna - har man nu halkat ned till en sjundeplats.

 

I den senaste omgången åkte SSK på en 1-2-förlust hemma mot VIK, och man hade då flera avbräck i sin försvarslinje. Troligtvis får man tillbaka i alla fall någon av sina ordinarie försvarare till onsdagens match - och även anfallaren Karwan Safari som var avstängd senast. Nyckelspelare i detta SSK är nyförvärven Patrik Grönvall och Calle Klinton, samt spelfördelaren Hiwa Safari som visat framfötterna när kusinen Karwan inte alls motsvarat de högt ställda förväntningarna efter en väldigt lyckosam fjolårssäsong. För övrigt verkar SSK ha fått ordning på målvaktsspelet där Philip Sunell agerat stabil sista utpost under säsongsinledningen. Fjolårskeepern Marcus Modin - som förstörde Syrianskaanfallaren Temesgen Berhanes knä med ett brutalt överfall under förra vårens derbymöte - har placerats på bänken under huvudtränare Anderssons ledning.

 

Onsdagsderbyt mot Syrianska blir nyckelmatch för SSK som står inför ett vägskäl. De gulsvarta måste nog plocka en trepoängare för att inte bli avsågade i toppstriden. Säkerligen är man väldigt revanschsugna efter 0-5-slakten i det senaste mötet lagen emellan. Skiljebo har historiskt sätt haft det tufft mot de rödgula, vilket fem (!) raka förluster intygar.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Skiljebo SK

Matchdag: Onsdag 3:e juni
Avspark: 19:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Patrik Magnetorp, Nyköping
Senaste möte: Skiljebo SK - Syrianska IF 0-5 (23/8-14)

 

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});