#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Nytt toppmöte på bortagräs

 

 

Syrianskas förlustfria svit förlängdes efter en stark upphämtning senast - och de rödgula har nu plockat poäng i sju raka omgångar och fått tätkänning i tabellen. Nu i helgen ställs man på prov igen då man tar färjan över till Gotland för ett tufft toppmöte mot tabelltvåan FC Gute i Visby på söndag.

Obesegrade i sju raka omgångar efter krysset senast

Bara en poäng hemma mot Boo FK kanske får ses som en missräkning - men också som ett styrkebesked i och med det faktum att man hade ett tvåmålsunderläge i baken med knappa tio minuter kvar. Syrianska hämtade alltså in både 0-2 och 1-3 och förlängde den förlustfria sviten, vilket gör att man klamrar sig fast i tabelltoppen. Två tuffa omgångar återstår innan sommaruppehållet - först bortamötet med FC Gute nu ihelgen och därefter ett hemmaderby mot VIK på torsdag. Viktiga poäng står på spel och förhoppningsvis kan de rödgula få till en resultatstark avslutning av våren.

 

Till söndagens bortamöte med FC Gute i Visby är Syrianska återigen drabbat av både skador och sjukdomar och kommer alltså till spel med en något stukad trupp. Glädjande är dock att man än så länge hållit sig undan från avstängningar vilket självklart underlättar när laget är skadeskjutet. Huvudtränare Kalle Granath ser dock ut att kunna matcha en liknande elva som senast, där både Rodi Mahmoud och Pavol Orolìn åter finns tillgängliga och konkurrerar om platser i startuppställningen.

 

Har en stark trupp - men förlorat två raka matcher

Gotlandslaget FC Gute har tagit klivet över till Division 2 Norra Svealand efter ett par år i den södra av svealandsserierna - och till denna säsong kan man matcha ett starkare lag än på mycket länge. Fjolårets upplaga av detta Gute var en riktig "berg-och-dal-bana" där höga toppar blandades med ett par rejäla bottennapp. Ett exempel på detta är att man på hemmagräs slog Konyaspor med 5-0 för att bara ett par månader senare förlora med brutala 0-10 borta mot samma lag. Årets upplaga av Gute känns alltså betydligt jämnare och vassare än fjolårets, vilket också speglar sig i en fin andraplats i tabellen inför de avslutande våromgångarna.

 

Gute har öppnat serien starkt och toppade länge tabellen, men med två raka nederlag (0-4 mot Karlberg och 1-2 mot Sollentuna) har man lämnat över tronen till BKV Norrtälje som har en poängs försprång. Hemmamötet mot Syrianska blir lite utav en nyckelmatch där Gute mer eller mindre är piskade att hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Truppen är, som tidigare nämnts, väldigt stark där välmeriterade målvakten Jon Rytterbro (tidigare Hammarby, Sirius och Assyriska) gjort comeback och duktige mittfältaren Robert Mambo-Mumba, som är minst lika meriterad med ett hundratal allsvenska matcher, styr och ställer i en central roll. I offensiven är man bortskämda med en hypervass trio i skytteligaledaren Villiam Dahlström (9 mål), Marcus Kettler (6) och Marcus Burman (4) som tillsammans alltså gjort mer mål än vad hela Syrianskas trupp gjort tillsammans. Huvudtränare Janne Sandberg's lag har kapacitet att vinna den här serien, och blir en hård nöt att knäcka för de rödgula.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: FC Gute - Syrianska IF

Matchdag: Söndag 12:e juni
Avspark: 16:00
Arena: Gutavallen
Domare: Johan Kjellin, Sundbyberg
Senaste möte: Inga tidigare möten

 

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});