#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Nyckelmatch mot bottenkollega

 

 

Fem omgångar återstår innan sommaruppehållet - och i tre av dessa står bottenkollegor för motståndet. Syrianskas bortamöte med Sundbybergs IK under måndagskvällen kan inte kategoriseras som något annat än en nyckelmatch, där båda lagen är i desperat behov av viktiga poäng i tabellens nedre regioner.

Skadeläget inte lika mörkt som tidigare

Syrianska höll spelmässigt jämna steg med serieledande BK Forward i tisdags - men tabellettan plockade fram en vass effektivitet och fick med sig en trepoängare hem efter en klar 3-0-seger på Wenströmska. Två av målen tillkom efter fasta situationer, vilket visat sig vara de rödgulas akilleshäl under säsongsinledningen. Hemska siffror visar att en bra bit över hälften av de insläppta målen i seriespelet har kommit efter motståndarnas hörnor, frisparkar och straffsparkar - och det är självklart något som Syrianska måste jobba bort om man ska få igång poängproduktionen.

 

Skadeläget - som ställt till det rejält under de inledande omgångarna - ser fortfarande inte helt ljust ut, men nu måste man ändå konstatera att det i alla fall inte är lika mörkt som tidigare. Ett par spelare finns åter tillgängliga för matchning efter en tids skadefrånvaro samtidigt som andra fortfarande får jobba med sin rehabilitering. I veckan tecknades också ett samarbetsavtal med grannklubben Västerås SK FK som ger de rödgula tillgång till både Asmir Suljicic och Jakob Eneroth resten av säsongen.

 

Arbetar metodiskt efter "Sundbybergs-modellen"

Sundbybergs IK var nykomlingar ifjol och klarade nytt kontrakt i den sista omgången - precis som Syrianska och med samma antal poäng som de rödgula. Till denna säsong har man startat en nysatsning där mångårige tränaren Stephanos Tecle numera enbart fokuserar på rollen som sportchef, samtidigt som Kaveh Magnusson istället blivit huvudansvarig tränare för laget. 33-åringen har tidigare haft olika uppdrag på ungdomsnivå i Hammarby, Djurgården, BP, Assyriska och Spånga men anslöt närmast från seniorlaget i Ekerö IK som degraderades från Division 3.

 

Huvudstadsgänget arbetar strikt efter den så kallade "Sundbybergs-modellen" som är en komplett handbok med vägledning för träning och matchning för alla klubbens lag. Trots en knackig start på säsongen har man stått fast vid sin spelidé som man hoppas kunna bära frukt inom tid, där nästa steg bör vara att blicka mot avancemang ytterligare ett snäpp upp i seriesystemet. I dagens "Sumpan" har rutinerade målvakten Kjell Jönsson en nyckelroll precis som västeråsbekante Johannes Owusu. Värt att notera är även att nigerianske anfallaren Besto Azu, som har ett förflutet i Syrianska, numera återfinns i SIK's trupp. Fjolårets möten lagen emellan resulterade i var sin vinst, 2-0 till Syrianska i vårmötet och samma siffror i Sumpans favör i höstens returdrabbning.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Sundbybergs IK - Syrianska IF

Matchdag: Måndag 29:e maj
Avspark: 19:30
Arena: Sundbybergs IP
Domare: Mohammad Dabestani, Täby
Senaste möte: Sundbybergs IK - Syrianska IF 2-0 (10/9-16)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});