#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Nya tag mot tabelltvåan

 

 

Efter två raka derbyförluster har Syrianska tappat mot topplagen, och får ta nya tag när tabelltvåan Karlberg gästar Parken under söndagskvällen. Det är ett skadeskjutet Syrianska som ser ut att få klara sig utan ett flertal nyckelspelare mot huvudstadslaget som just nu har ett fast grepp om kvalplatsen.

Syrianska vill resa sig efter derbyförlusterna

Syrianska hade häng på tabelltoppen efter en period med starka resultat, men en totalt misslyckad derbyvecka med förluster mot både Franke och Skiljebo har orsakat ett glapp upp till topplagen. Inte i någon av matcherna mot lokalkonkurrenterna kom de rödgula upp i nivå, och förlusterna kändes befogade även om det i slutändan var små marginaler som avgjorde. Visserligen ska man ha i åtanke att både skador och avstängningar ställt till det en del i de senaste omgångarna - men man kan ändå tycka att de som fått chansen bör kunna stå för bättre prestationer än vad man faktiskt gjort.

 

De rödgula får helt enkelt ta nya tag när man drabbas samman med tabelltvåan Karlberg under söndagskvällen. Det är återigen ett skadeskjutet lag som ställs på benen, och mycket talar för att man får klara sig utan flera av sina tongivande spelare. Målvakten Viktor Göranzon gck sönder mot SSK och lär missa mötet med Karlberg - och både Eldon Martins-Maquemba och Igor Paldan åkte på skador och tvingades linka av fredagsträningen och ses som högst osäkra kort. Frågetecken finns även kring ytterbackarna Michael Kamau och Behnam Olfat som båda missade senaste matchen - och Pavol Orolìn kommer inte till spel av privata skäl. Glädjande är dock både Dennis Olsson och Rigest Hysko åter är tillgängliga efter sina avstängningar.

 

Formstarkt Karlberg har greppet om kvalplatsen

Nykomlingen Karlberg har gjort en kanonsäsong där man har greppet om kvalplatsen när seriespelet går in i ett avgörande skede. KB har möjlighet att skaka av sig Syrianska en gång för alla under söndagskvällen, och ett segersuget huvudstadslag är att räkna med på Parken - där den rödgula 3-1-vinsten i vårmötet lagen emellan säkerligen sporrar KB till en revanschjakt. Tabelltvåan är formstarkt med blott en förlust på de senaste elva matcherna, och kommer ifrån dubbla segrar mot Norrtälje (3-2) respektive Franke (3-2) där man båda gångerna vänt underlägen till viktiga trepoängare.

 

Huvudtränare för ett välspelande KB är Kalle Karlsson som fick hoppa in i rollen under hösten 2014 och blivit kvar sedan dess. Karlsson har ett ungt och hungrigt lag till sitt förfogande där flera spelare har sin fostran i de stora huvudstadsklubbarnas olika akademiverksamheter. Duktige målvakten Viktor Segerström tillsammans med mittbacken Sean Sabetkar och lagkaptenen Keivan Keshavarz har nyckelroller i defensiven, samtidigt som trion Sunday Abohwo, Mathias Karelius och David Lividikos bör ses som de främsta anfallsvapnen där även kraftfulle Modou Gassama ska ses som ett offensivt hot. KB har för övrigt värvat starkt under sommartransfern där Michael Jahn (Djurgården), Alexander Hedman (Sirius), Sitapha Ndure (Spånga), William Sheriff (AIK) och Jerome Tibbling-Ugwo (Assyriska) - och bör ses som den solklara favoriten till att kamma hem kvalplatsen om man inte lyckas snuva Sollentuna på seriesegern.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Karlbergs BK

Matchdag: Söndag 4:e september
Avspark: 18:00
Arena: Solid Park Arena
Domare: Namik Idrizovic, Örebro
Senaste möte: Karlbergs BK - Syrianska IF 1-3 (14/5-16)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});