#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Prickfri defensiv bakom hemmaseger

 

 

Syrianska fortsätter att vara hemmastarkt och fixade en komfortabel trepoängare efter 3-0 (0-0) mot Gamla Upsala SK under måndagskvällen. Sasa Plavsic, Jonathan Bahar och nyförvärvet Eldon Martins-Maquemba gjorde de rödgula målen - samtidigt som Sebastian Karacan höll tätt mellan stolparna i sin säsongsdebut från start.

Efter tolv insläppta mål och en poänglös inledning efter sommaruppehållet var det ett Syrianska med rejäl huvudbry inför måndagens hemmamöte med Gamla Upsala - ett lag som inför matchen stod på samma poäng som de rödgula. Med flera avstängningar och frågetecken på målvaktsposten fick huvudtränare Kalle Granath laborera ordentligt med sin tillgängliga trupp, och matchade till slut ett lag med hela fem ändringar i startelvan jämfört med senast.

 

I matchinledningen, denna vackra sensommarkväll, var det ett märkbart försiktigt Syrianska som tydligt visade att man inte hade tänkt bjuda på någonting bakåt. Samuel Barlay hade kllvit ned och bildade mittbackspar med Rigest Hysko, samtidigt som Michael Kamau och Behnam Olfat fick ansvara för var sin kant i backlinjen - och man gjorde det på ett kontrollerat sätt där man inte tog några som helst risker i defensiven. Visserligen ställdes man inte på några större prov av ett GUSK, som stundtals såg ut att vara kvar i någon slags semesterdvala men ett sömnigt och initiativlöst intryck.

 

Den första halvleken var händelsefattig - för att inte säga händelselös. Den enda egentliga målchansen hade formstarke Jonathan Bahar som inte fick avslutet på mål när han hade snappat upp en målvaktsretur efter Sasa Plavsic's tunga skott från distans.

 

Efter 0-0 i paus klev Syrianska ut och tog kommandot i upptakten av matchens andra halva. Det dröjde inte länge innan hemmalaget tilldömdes en straffspark sedan Jonathan Bahar knuffats ned i offensiv box. Hade man varit en del av GUSK-lägret hade man säkert tyckt att domslutet såg tveksamt ut - och med handen på hjärtat kändes straffen billig men kanske inte helt regelmässigt felaktig. Hursomhelst så skickade Sasa Plavsic säkert in 1-0 i den 50:e minuten, och härifrån och framåt var det Syrianskas match för hela slanten.

 

Mittbacken Samuel Barlay tvingades inte långt därefter linka av med en ömmande baksida, och ersattes av Viktor Tsouplakis som stod för ett stabilt inhopp. GUSK försökte hitta vägar in i matchen, men kom egentligen ingenstans. Istället var det Syrianska som i den 62:a minuten kunde utöka sin ledning efter att Sasa Plavsic vunnit en höjdduell i offensivt straffområde och Jonathan Bahar dunkat in 2-0 från nära håll i sekvensen därpå.

 

Syrianskas nyförvärv Eldon Martins-Maquemba debuterade för sin nya klubb denna kväll då han hoppade in i Dennis Olssons ställe. Martins-Maquemba visade snabbt att han kan bli ett nyttigt tillskott med sin speed och förmåga att bryta mönster i offensiven. Martins-Maquemba skulle också bli målskytt med dryga kvarten kvar när han tog tillvara på Sharam Said's djupledsboll med ett läckert lyft över utrusande bortakeepern Marcus Ferlin. 3-0 var spiken i kistan och matchen kändes vid det här laget avgjord sedan länge.

 

Slutkvarten blev mest till en formalitet där de rödgula fick en ganska behaglig resa in till slutsignalen. Med en kontrollerad defensiv avväpnades GUSK's tafatta anfallsförsök gång på gång - och faktum är att upplänningarna inte fick till ett enda avslut under hela den andra halvleken. 20-årige Sebastian Karacan, som gjorde säsongsdebut från start i Viktor Göranzon och Patrik Öhmans frånvaro, fick hålla nollan och var stabil de gånger han sattes på prov. I det stora hela var det en klart godkänd laginsats som låg bakom trepoängaren - som förhoppningsvis kan vara startskottet på en poängrik höst.

 

Syrianska hittade alltså tillbaka till vinnarspåret efter en jobbig inledning av seriespelets andra halva. Det ska ärligt erkännas att GUSK inte bjöd på något monstermotstånd - men att kunna fixa en så pass komfortabel seger mot ett lag som inför matchen stod på lika många poäng, och dessutom i ett pressat läge med stukat självförtroende och en sargad trupp, är ett klart styrkebesked. Syrianska fortsätter att vara starka hemma på Parken och man är som enda lag i serien obesegrade på sin hemmaplan. Redan på söndag får man nytt besök då tabelltvåan BKV Norrtälje står för motståndet i en på förhand högintressant drabbning. 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - GAMLA UPSALA SK                                       3-0 (0-0)

Mål:

 

 

1-0 (50) Sasa Plavsic, straffspark

2-0 (62) Jonathan Bahar

3-0 (75) Eldon Martins-Maquemba

Avslut: 21-5 (6-5)
Avslut på mål: 7-4 (1-4)
Hörnor: 6-5 (3-3)
Offside: 4-0 (1-0)

Gula kort:

 

Ahmed Kanjou, GUSK (51)

Behnam Olfat, Syrianska (70, 85)

Röda kort: Behnam Olfat, Syrianska (85)
Publik: 264
Domare: Richard Holöien, Årsta

 

 

Syrianskas laguppställning (4-1-2-3):

Sebastian Karacan - Behnam Olfat (Utv. 85), Samuel Barlay (60 Viktor Tsouplakis), Rigest Hysko, Michael Kamau - Daniel Johansson - Dennis Olsson (50 Eldon Martins-Maquemba), Rodi Mahmoud (75) Lucas Özgün) - Sharam Said, Sasa Plavsic, Jonathan Bahar

 

Ej inbytta ersättare:

Bosko Durovic, David Hasler, Jaser Al-Mosawy & Josef Akpinar

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});