#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Seriekonkurrent gästar Parken

 

 

Syrianska fortsätter sitt försäsongsmatchande i helgen - och det mot nyuppflyttade seriekonkurrenten Håbo FF som gästar Parken under lördagseftermiddagen. De rödgula vill få till en betydligt mer jämn insats än senast, då både spelövertag och tvåmålsledning slarvades bort.

Söker en jämnare prestation än senast

Med ett förvånansvärt övertygande spel och en stabil 2-0-ledning såg Syrianska ut att gå mot en seger i försäsongspremiären mot Valbo FF förra helgen - men när de rödgula bytte hela sitt lag efter paus så tappade man allt och lite till. Gästerna från Division 2 Norrland kunde, inte på något sätt oförjänt, både reducera och kvittera innan slutsignalen. Att det finns potential i årets Syrianska råder det inga som helst tvivel om - men det går inte att sticka under stolen om att det finns en märkbar nivåskillnad i truppen som måste krympas innan seriespelet drar igång.

 

När Syrianska fortsätter sitt försäsongsmatchande under lördagseftermiddag gör man det med en mindre matchtrupp än senast för att få till en jämnare prestation. Målvaktsförvärvet Patrik Öhman (från fjolårets seriekollega Upsala IF) tar plats mellan stolparna, samtidigt som en del spelare med slitna kroppar efter ett par tuffa träningsveckor vilas. Även om resultaten i försäsongsmatchandet inte har allt för stort värde, vill de rödgula få med sig så många segrar som möjligt innan premiären för att på så sätt kliva in i seriespelet med gott självförtroende.

 

Har avancerat i seriesystemet två år i rad

Lördagsmotståndaren Håbo FF, som har sin hemvist i Bålsta, kliver in i detta fotbollår med ett par framgångsrika säsonger i ryggen. Så sent som 2014 så spelade man i den uppländska division 4-serien, men med två raka avancemang är man nu nykomlingar i Division 2 Norra Svealand. Det är alltså en blivande seriekonkurrent som Syrianska ställs mot under lördagseftermiddagen - man kommer faktiskt att mötas redan i den andra omgången av seriespelet.

 

Håbo FF har, avancemanget till trots, gjort en del justeringar i sitt tränarteam där succécoachen Eric Rode-Olsen har ersatts av Emil Widström som kommer från den egna ungdomsverksamheten. Huvudtränare Widström har en relativt ung trupp till sitt förfogande - en trupp man förstärkt med bland andra skyttekungen Jens Hägg (20 mål på 19 matcher ifjol) från IFK Uppsala i fyran. Håbo har även tecknat ett samarbetsavtal med allsvenska Djurgården där man ska få tillgång till tredjemålvakten Oscar Jonsson under säsongen.

 

Precis som Syrianska så inledde Håbo sitt försäsongsmatchande förra helgen - och även de kryssade. Trots en tunn trupp med massvis av skador och sjukdomar fick man med sig ett 1-1-resultat borta mot Värmbols FC som är nykomlingar i Division 2 Södra Svealand. Till matchen mot Syrianska ska man dock ha fått tillbaka ett gäng spelare och har då möjlighet att matcha ett mer "ordinarie" lag.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - Håbo FF

Matchdag: Lördag 13:e februari
Avspark: 13:00
Arena: Swedbank Park
Domare: Patrik Sand, Västerås
Senaste möte: Inga tidigare möten

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});