#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Allt att vinna mot tabelltrean

 

 

Syrianska har ett dystert tabelläge och verkar fast förankrat under nedflyttningsstrecket - men man har egentligen allt att vinna under slutomgångarna. Under söndagseftermiddagen gästas de rödgula av avancemangsjagande tabelltrean FC Gute i en match som spelas på naturgräset ute på Brandthovda IP.

Kan släppa på handbromsen under slutomgångarna

De allra flesta ser nog förra omgångens bortaförlust mot Håbo som spiken i kistan för Syrianska som halkat efter rejält i bottenstriden. Så kan det också mycket väl vara - men än så länge finns det fortfarande en hel del poäng att spela om. De rödgula behöver dock trappa upp ordentligt och leverera betydligt bättre insatser än den senast, och självklart även fylla på poängkontot där det nuvarande saldot inte alls är något att skryta med. Åtta omgångar återstår, och Syrianska inte har något som helst att förlora och kan släppa på handbromsen en gång för alla.

 

Det blir en del förändringar i huvudtränare Oziris Kadic matchtrupp där nyförvärvet Tristan Watson kliver in och kan debutera, samtidigt som anfallaren Kofi Appiah saknas på grund av skada och mittfältaren Rasmus Rönnholm är avstängd. Frågetecken finns också kring VSK-lånet Nikola Durovic som dras med knäproblem och bör ses som ett osäkert kort inför söndagsmatchen.

 

Topplag i slagläge som jagar avancemang

Tabelltrean FC Gute gästar Syrianska på fastlandet i en match som spelas ute på Brandthovda IP under söndagseftermiddagen. Gotlänningarna har, precis som i fjol, visat prov på en ojämnhet där man i ena stunden kan piska dit det ena topplaget efter det andra, för att därefter åka och kamma noll mot bottenlag på bortaplan. När man når sina toppar ska man dock klassas som ett av de bästa lagen i serien - kanske till och med det allra bästa - men det är främst på hemmaplan man visat framfötterna hittills där man har åtta vinster och ett kryss på sina nio matcher.

 

Gute - med huvudtränare Jens Wedeborg vid rodret - har ett starkt manskap till sitt förfogande med flera välmeriterade spelare så som lagkaptenen Mikael Rynell som både spelat allsvenskt och varit utlandsproffs. Rynell får ses ha en nyckelroll i detta Gute tillsammans med bland andra Sebastian Starkenberg, Marcus Nobell, Villiam Dahlström och kanadicken Tyrin Hutchings. Nyförvärvet Max-Charles Onambélé, fransman från den litauiska högstaligan, vässar till en redan stark trupp - som är piskade att besegra Syrianska på bortagräs då man fick ett gyllene läge i toppstriden i och med att konkurrenten Karlslund något oväntat tappade poäng under lördagseftermiddagen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Syrianska IF - FC Gute

Matchdag: Söndag 27:e augusti
Avspark: 15:00
Arena: OBS! Brandthovda IP
Domare: Ejub Mehic, Enköping
Senaste möte: FC Gute - Syrianska IF 5-2 (14/5-17)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});