#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Mardrömskväll på Parken

 

 

Ett rejält reservbetonat Syrianska hade en trepoängare som i en liten ask i hemmamötet med BKV Norrtälje - men under mardrömslika slutminuter tappade de rödgula allt och lite till. Syrianska föll ihop som ett korthus och fick se sin stabila 2-0-ledning förvandlas till en blytung 2-3-förlust på Swedbank Park.

Både skador och avstängningar ställde till det rejält för Syrianska inför söndagens hemmadrabbning med tabellnian BKV Norrtälje. Med nio spelare på skadelistan och både Dennis Olsson och David Hasler avstängda var matchtruppen tunnare än någonsin. 16-årige Marcel Kaya fick starta som mittback bredvid Rigest Hysko, samtidigt som 15-årige Josef Akpinar gjorde debut i startelvan med en position på mittfältet. På förhand kändes det som om de rödgula skulle få slå ur underläge, men matchutvecklingen skulle visa att det unga hemmalaget mycket väl kunde hävda sig på den här nivån.

 

Efter en händelsefattig och avvaktande matchinledning var det Syrianska som tog tag i taktpinnen på Swedbank Park. De rödgula vågade trilla boll och fyllde på med en hel del folk i offensiven. De riktigt heta målchanserna lyste till en början med sin frånvaro, men när hemmalaget drog igång ett vasst anfall efter en dryg kvart kunde inte gästerna stå emot. Pigge 18-åringen André Garabet serverade en framstormande Dennis Persson som i sin tur hittade Dylan Kosik i boxen - och yngre brodern Kosik gjorde inga som helst misstag när han behärskat satte dit 1-0 i nät.

 

André Garabet skulle själv få ett fint läge att öka på ledningen bara minuterna senare, men anfallaren kom inte till avslut och blev istället liggandes med smärtor efter en närkamp. Det luktade straff där, men det kan mycket väl vara så att huvuddomare Kalle Jansson från Örebro gjorde en korrekt bedömning när han lämnade det hela utan åtgärd. Dessvärre tvingades Garabet utgå - och fördes med ambulans till sjukhus med ett befarat benbrott. 

 

BKV tilläts därefter ha en hel del boll men gjorde sällan något vettigt med den. Förutom ett par skott från distans och när Syrianska själva ställde till det för sig, lyckades man inte skapa tillräckligt för att nå en kvittering. Visserligen hade man ett par halvchanser där de blev lite småfarligt, men de rödgulas halvtidsledning var inte på något sätt orättvis även om den inte kändes kassaskåpssäker.

 

Efter paus hade Norrtälje några pigga minuter inledningsvis, men därefter tog Syrianska kontroll över händelserna. Dylan Kosik skickade in 2-0 i den 58:e minuten - ett mål som måste klassas som ett av de vackraste på Parken denna säsong. Nyförvärvet tog emot bollen på bröstet, vände om och dundrade in en halvvolley i det bortre krysset helt otagbart för bortamålvakten Anton Hermansson. 

 

I tvåmålsöverläge kunde Syrianska spela ut och direkt efter avspark hade Jonathan Bahar ett gyllene läge att göra 3-0 men prickade stolpen. De rödgula såg ut att gå mot en ny komfortabel hemmavinst och hade full koll på matchutvecklingen fram till då dryga kvarten återstod. Inget talade för att BKV på något sätt skulle komma tillbaka, men Syrianska föll allt djupare ner på egen planhalva samtidigt som man inte lyckades låsa fast bollen i offensiven på samma sätt som tidigare. När Syrianska tappade initiativet bjöds gästerna in i matchen - och ett dittills uddlöst BKV tackade och tog emot. Bortalaget stod för en mirakulös vändning som inleddes med inhoppande Emil Freij's 1-2-reducering i den 84:e minuten, fortsatte med Jonathan Gillbergs 2-2 i 88:e och fullbordades genom Freij's 2-3 i den andra stopptidsminuten. Syrianskas mardrömskväll var ett faktum och för andra matchen i rad tappade man en ledning till förlust i slutminuterna.

- Jag kunde inte gjuta mod i spelarna i slutet av matchen och det är jag som bär det yttersta ansvaret. Killarna sliter och kämpar men vi orkar inte hela vägen ut helt enkelt, kommenterar Syrianskas huvudtränare Kalle Granath.

 

2-3-förlusten kan inte sammanfattas på något annat sätt än att det var en chockartad sådan. Om Syrianska hade fått med sig en trepoängare från Enskede förra helgen hade det nog känts som en bonus, men den här förlusten var minst sagt blytung. Ett ungt hemmalag gjorde i det stora hela en väldigt bra insats, och inget talade för att tvåmålsledningen var hotad. Kanske var det brist på både ork och rutin som blev Syrianskas fall. BKV Norrtälje var skoningslösa, eller snarare brutala, när man sprattlade till och fick maximal utdelning under slutminuterna - och det är väl bara att gratulera gästerna till en för deras del viktig trepoängare. 

- Det lyste igenom att nerverna och orken inte riktigt var med oss. Det känns som att det var många som inte ville vara med och spela de sista tio minuterna. Man går omkring och bara hoppas att ingenting ska hända, menar Granath efter den nattsvarta avslutningen för de rödgula.

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

 

SYRIANSKA IF - BKV NORRTÄLJE                                                 2-3 (1-0)

Mål:

 

 

 

 

1-0 (16) Dylan Kosik

2-0 (58) Dylan Kosik

2-1 (84) Emil Freij

2-2 (88) Jonathan Gillberg

2-3 (90+2) Emil Freij

Avslut: 12-16 (6-7)
Avslut på mål: 6-9 (3-4)
Hörnor: 1-0 (0-0)
Offside: 3-1 (0-1)

Gula kort:

 

 

 

 

 

 

Noi Olafsson, Norrtälje (45+1)

Jonathan Bahar, Syrianska (53)

Sebastian Bellander, Norrtälje (56)

Albin Seger, Norrtälje (61)

Rodi Mahmoud, Syrianska (62)

Karzan Azizi, Syrianska (86)

Alexander Persson-Njie, Syrianska (90+3)

Röda kort: -
Publik: 311
Domare: Kalle Jansson, Örebro

 

 

 

 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});