#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Lurigt bortamöte med City

 

 

Med fem omgångar kvar är läget tufft för Syrianska i kampen om att undvika degradering. Det finns dock fortfarande teoretiska chanser att fixa nytt kontrakt, vilket gör att hoppet lever ett tag till. Under lördagseftermiddagen ställs de rödgula inför ett bortamöte med mittenlaget Eskilstuna City.

Saknar både lagkapten och målvakt

Efter en uppryckning med två raka segrar - först när man slog ut Skiljebo i kvalet i Svenska Cupen och därefter en trepoängare i hemmamötet mot Aspudden-Tellus - halkade Syrianska av vinnarspåret i och med en klar 0-5-förlust mot serieledande Forward på bortagräs förra helgen. Även om de rödgula hängde med i spelet mellan de båda straffområdena, så var det en brutal skillnad i boxarna där tabellettan var ett par klasser bättre och visade varför man ligger där man ligger i serien. Att Syrianska skulle lyckas vinna på Trängen - där Forward har gått rent med tio vinster på tio matcher - var dock knappast att förvänta sig, och man får instället rikta in sig på att spela till sig poäng mot något mer överkomliga motståndare i de omgångarna som kommer.

 

Till lördagens luriga bortamöte med Eskilstuna City saknar Syrianska två viktiga kort i lagkapten Samuel Barlay som är avstängd, och förstekeepern Felix Karlsson som tvingades linka av med en lårskada redan efter ett par minuter i Forwardmatchen. Även Almir Zeqiri är indisponibel med skadebeymmer, men i övrigt ska de allra flesta av truppens spelare vara uttagningsbara för huvudtränare Oziris Kadic.

 

Hemmaseger senast bröt svag höstsvit

Eskilstuna City blev inför den här säsongen farmarklubb till allsvenska AFC, och siktade högt inför seriestarten. Med flera fina nyförvärv i kombintation med lånespelare från AFC fanns en potential att utmana om seriesegern, men "Blåränderna" har varit alldeles för ojämna för att blanda sig i toppstriden. En hyfsad vår har följts upp med en svag höst där man endast lyckades plocka en poäng under de sex första omgångarna innan man förra helgen hemmabesegrade Gamla Upsala (2-0). Nu har man hamnat i någon form av ingenmansland utan allt för mycket att spela om i de matcher som återstår.

 

Sörmlänningarna måste i nuläget ses som ett väldigt svårbedömt motstånd, där det knappast känns uppenbart vad man kan förvänta sig. City kan i sina bästa stunder matcha de allra flesta lagen i den här serien, samtidigt som man lite då och då åker på bottennapp. Sällan har man kunnat mönstra samma lag i flera matcher efter varandra, och därför är det högst oklart vilken trupp som kommer till spel mot Syrianska under lördagseftermiddagen. Skytteligatvåan Emil Fritzell dras med skador och har varit ett osäkert kort hela hösten, men samtidigt har man plockat in en vass trio i Mamadouba Diaby, Michael Kargbo och Ishmeal Koroma som visat framfötterna nu på slutet.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Eskilstuna City FK - Syrianska IF

Matchdag: Lördag 16:e september
Avspark: 15:00
Arena: Tunavallen
Domare: Diako Behnam, Solna
Senaste möte: Syrianska IF - Eskilstuna City FK 0-1 (5/6-17)

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});