#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Lukman Murad lämnar Syrianska

 

 

Syrianska har haft ett intensivt transferfönster där omsättningen i spelartruppen varit stor. Nu står det klart att anfallaren Lukman Murad lämnar de rödgula för en professionell karriär utomlands. 21-åringen flyttar till Jordanien där han är klar för spel i That Ras Club i landets högstaliga.

Pojklandslagsmeriterade anfallaren Lukman Murad anslöt till Syrianska efter en fjolårshöst i Örebro Syrianska - och dessförrinnan har han representerat både allsvenska Örebro SK och BK Forward. 21-åringen har matchats både centralt och på en kant under våren, där fyra mål finns noterade i seriespelet. Murad har givits tillåtelse till provspel utomlands under sommaruppehållet, och kommer nu att lämna Syrianska för spel i Jordanien. Anfallaren, som hade avtal året ut med de rödgula, inleder nu en professionell karriär efter att ha fullbordat en övergång till högstaligalaget That Ras Club.

- Jättekul för Lukman att få en sådan möjlighet, och vi vill inte sätta några som helst käppar i hjulet för honom i det här karriärvalet. Vi känner att vi inte kan stå i vägen för övergångar likt denna och kan bara önska honom all lycka därborta, kommenterar klubbens sportsligt ansvarige Gebro Akpinar.

 

Samtidigt fyller Syrianska på truppen med mittfältaren Skender Kaciku som närmast kommer från division 4-klubben Bosnisk SK. 25-åringen är fostrad i Syrianskas ungdomsverksamhet och debuterade i division 1-sammanhang redan som 17-åring säsongen 2009 där han också hann med att bli målskytt. Kaciku återvänder nu till de rödgula efter ett par år i distriktsserierna.

- Truppen är nu i den storleken den bör vara. Vi hade det tungt våras med massor av skador och en del avstängningar, och känner att vi klarar av det tuffa spelschemat på ett bra sätt över hösten nu.

 

I samma veva återgår också Jakob Eneroth till Västerås SK FK efter lån, för att istället ansluta till en annan klubb genom en permanent övergång, Försvararen Asmir Suljicic blir kvar hos de rödgula säsongen ut, enligt det befintliga samarbetsavtalet mellan klubbarna.

 

 

Syrianskas transferfönster:

 

Spelare in:

- Nikola Durovic, Västerås SK FK

- Kofi Appiah, TB Tvøroyri

- Muctaru Conte, Tandsbyns FK

- Belmin Alic, Bosnisk SK

- Anel Bajramovic, IFK Västerås FK

- Skender Kaciku, Bosnisk SK

 

Spelare ut:

- Blend Sheikho, Köping FF

- Josef Akpinar, Västerås SK FK

- Lukman Murad, That Ras Club 

- Lorenzo Carratu, ny klubb ej klar

- Jakob Eneroth, Västerås SK FK (åter efter lån)

 

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});