#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Viktiga poäng ska fördelas i bottenstriden

 

 

Söndagseftermiddagen bjuder på en ödesmatch utan dess like för Syrianskas del. De rödgula reser över länsgränsen för att matcha mot nästjumbon Håbo FF på bortagräs. Livsviktiga poäng ska fördelas i bottenstriden - en drabbning mellan två lag som är inne i en intensiv jakt på nytt kontrakt.

Hoppet lever trots poängförlusten senast

Den blytunga bortaförlusten mot Lidingö i onsdags - där huvudstadslaget vände 0-1 till 2-1 i slutminuterna - innebär att Syrianska har halkat efter i bottenstriden, och har fem poäng och en hel del mål att ta igen under hösten. I praktikten behöver de rödgula vinna minst två matcher mer än Håbo och Sundbyberg - ett uppdrag som på förhand kan verka tufft, men som knappast bör ses som omöjligt. Hoppet lever fortfarande, även om de tappade poängen senast självklart svider rejält.

 

Redan under söndagseftermiddagen har man ett gyllene läge att närma sig de andra bottenlagen då man gästar nästjumbon Håbo FF i en riktig ödesmatch. Oerhört viktiga poäng finns i potten - där en vinst innebär att man på allvar flåsar upplänningarna i nacken, vid ett kryss ökas i alla fall inte avståndet på samtidigt som en förlust kan vara som en spik i kistan för de rödgula. Läget är som det är, och det finns egentligen inte så mycket annat att göra än att bara släppa på handbromsen och hoppas att det för en gångs skull lutar i rätt riktning med marginalerna.

 

Syrianska har förstärkt truppen en hel del under sommartransfern, där mittbacken Tristan Watson blev sist in efter att ha klivit över från seriekollegan Gamla Upsala i dagarna. Till matchen mot Håbo finns även nyförvärvet Kofi Appiah åter tillgänglig för spel efter att ha missat onsdagsmatchen på grund av skada - samtidigt som man är helt förskonade från avstängningar i denna omgång.

 

Stark trupp som underpresterat resultatmässigt

Upplandsgänget Håbo FF - hemmahörandes i Bålsta en bit över på andra sidan länsgränsen - har precis som Syrianska haft en tuff resultatmässig säsong även om man många gångar svarat för starka insatser. Man har väl egentligen harvat runt kring det nedre strecket hela året trots att man då och då bjudit på fina skalper som 3-1-skrällen hemma mot topplaget FC Gute senast, och hemmavinsten mot BKV Norrtälje där man vände ett 1-3-underläge till 5-3-seger i den andra halvleken. Ojämnheten har dock varit talande, men i sina bästa stunder ska ett spelskickligt Håbo absolut inte underskattas av något motstånd i den här serien.

 

Efter ett tidigt tränarbyte - där mindre lyckade Joakim Bengtsson ersattes av ex-coachen Erik Rode-Olsen - har Håbo i alla fall börjat skrapa ihop poäng lite här och där. Sett till den trupp man har till sitt förfogande måste man ändå påstå att upplänningarna har underpresterat resultatmässigt, då manskapet faktiskt består av flera riktigt vassa spelare på den här nivån. Offensivt handlar mycket om duktiga trion Danilo Al-Saed, Anton Sjögren och hemvändande Jens Hägg samtidigt som unge lagkaptenen Oscar Kihlgren gör ett stort jobb centralt. Försvarslinjen styrs av mittbacksbröderna Charles och Heradi Simba och längst bak agerar Djurgårdens tredjekeeper Oscar Jonsson stabil sista utpost. Söndagsmötet med Syrianska är minst lika viktigt för Håbo som har möjlighet att skaffa sig ett rejält avstånd ner till de rödgula inför slutomgångarna.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

MATCHFAKTA: Håbo FF - Syrianska IF

Matchdag: Söndag 20:e augusti
Avspark: 16:00
Arena: Björkvallen
Domare: Richard Sundell, Karlstad
Senaste möte: Syrianska IF - Håbo FF 5-1 (8/5-17)

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});