#wearesyrianska.

VÄLKOMMEN TILL SYRIANSKA IF.COM

$('#slide182').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  2000,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		

Derbykryss i genrepet

 

 

Syrianska kryssade i genrepet mot Franke - 1-1 (1-1) i spöregnet på Parken där lagen hade varsin halvlek. Lukman Murad gjorde det rödgula målet när han kvitterade gästernas ledning innan pausvilan, och trots att ett segermål uteblev var det en klart godkänd insats som avrundade försäsongen.

I ett sista test innan seriestarten väntade IK Franke - som under fjolåret var en av Syrianskas seriekollegor i Division 2 Norra Svealand - i ett derbymöte på ett regnigt Parken under fredagskvällen. Syrianska valde att ställa över ett par spelare med småskavanker, men hade lagkaptenen Samuel Barlay tillbaka i spel efter ett par veckors frånvaro. Även om några ommöbleringar i startelvan gjordes så var laget sig likt i jämförelse med mötet med Eskilstuna City i söndags.

 

Syrianska inledde, precis som i söndags, tafatt och tillät Franke ta kommandot i matchöppningen. Redan efter någon minut hade man ett skott i ribban, och när de rödgula gick bort sig i defensiven tog gästerna tillfället i akt och satte dit 0-1 genom en framstormande Sermed Habib. Hemmalaget lyckades den här gången stoppa blödningen relativt snabbt, och efter dryga kvarten hade man sakta men säkert käkat sig in i matchen.

 

Franke hade visserligen ett fortsatt stort bollinnehav, men var relativt ofarliga i sina anfallsförsök även om hemmakeepern Felix Karlsson tvingades till en vass benparad för att undvika en fördubblad bortaledning. Syrianska hade ett par halvchanser, och ett riktigt hett läge där Jonathan Bahar kom före bortamålvakten Erik Biselius på en djupledsboll men hittade därefter inte rätt med avslutet. Hittade rätt gjorde däremot anfallskollegan Lukman Murad som strax innan pausvilan placerade in kvitteringen i det bortre krysset - ett väldigt vackert mål som fixade ett likaläge till den andra halvleken.

 

De rödgula tog tag i taktpinnen under matchens avslutande 45 minuter, där man främst var betydligt mer framgångrika i sitt presspel än innan paus. Ofta fick man stopp på ett bolltrillande Franke i ett tidigt skede och högt upp i banan, samtidigt som perioderna med eget bollinnehav var både fler och längre. Även om de riktigt vassa chanserna var lätträknade kändes det som att Syrianska kom allt närmare ett segermål. Det ska tilläggas att även Franke hade något läge där man mycket väl kunde ha nätat, men överlag var det hemmalaget som låg på mest i sin offensiv. Det blev dock inga fler mål, och resultatet från den första halvleken stod sig matchen ut.

 

Krysset var inte på något sätt orättvist - snarare logiskt då lagen hade varsin halvlek. Franke visade att man utan tvekan kommer att spela om seriesegern i sin Division 3-serie under året, samtidigt som Syrianska fick till en insats som måste klassas som godkänd sådan sett till matchen i sin helhet. Försäsongen är nu historia, och nu kan man blicka fram emot en seriepremiär mot IFK Lidingö nästa helg. Man har en dryg vecka på sig att lappa ihop de spelare som dras med småskavanker, ladda batterierna och finslipa detaljer innan det äntligen ska spelas om poäng igen.

 

 

Kristoffer Lövberg

kristoffer.lovberg@syrianskaif.com

 

 

 

SYRIANSKA IF - IK FRANKE                                                  1-1 (1-1)

Mål:

 

0-1 (9) Sermed Habib

1-1 (44) Lukman Murad

Avslut: 15-6 (5-3)
Avslut på mål: 5-5 (3-3)
Hörnor: 4-2 (1-1)
Offside: 8-3 (3-2)

Gula kort:

 

 

Sermed Habib, Franke (34)

Bubakarry Fadika, Syrianska (70)

Samuel Barlay, Syrianska (75)

Röda kort: -
Publik: 60
Domare: Danha Bachiri, Västerås

 

 

Syrianskas laguppställning (3-5-2):

Felix Karlsson - Behnam Olfat, Samuel Barlay, Rasmus Rönnholm - Blend Sheikho, Daniel Johansson, Rodi Taher, Ayoub Abassi (46 Lorenzo Carratu), Lucas Özgün (64 Bubakarry Fadika) - Jonathan Bahar, Lukman Murad

 

Ej inbytta ersättare:

Osam Abassi, Simon Grassi, Marcel Kaya & Alex Bandick

 

 

<< Tillbaka föregående sida
 

Nästa match

 

Skiljebo SK - Syrianska IF

 

Lördag 10:e februari klockan 12:00

Hamre IP

 

$('#slide185').cycle({
  				fx:   'fade',
					timeout: 5000,
					speed:  500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});